Web Analytics
More
    Reklāma

    Canonical paziņo par pirmo Ubuntu planšetdatoru

    Jaunākie raksti

    Ubuntu Linux operētājsistēmas izstrādātājkompānija Canonical ir oficiāli paziņojusi par pirmo Ubuntu planšetdatoru Aquaris M10 no spāņu ražotāja Bq, kas arī piedāvā Ubuntu telefonus, kas arī vienlaicīgi būs pirmā iekārta, kas ļaus to lietot gan planšetes režīmā, kā arī pievienot ekrānam un tai pievienojot klaviatūru ar to var strādāt kā darbvirsmu – iekārta un Ubuntu Linux mobilā versija automātiski pielāgosies dažādiem režīmiem (jāpiezīmē ka šeit domāta pilnīga vides pārveidošana, nevis neliela adaptācija kā tas piemēram notiek Android gadījumā). Šīs Canonical tehnoloģijas/idejas demo dažādos stāvokļos ir demonstrēti gadiem, taču izskatās, ka beidzot pie mums drīz nonāks reāli strādājošs produkts.

    Canonical jau labu laiku atpakaļ par savu mērķi izsludināja mobilo platformu iekarošanu, vēl pat pirms Android uzvaras gājiena. Google aktīvā rīcība un ražotāju piesaiste savā ziņā izjauca grandiozos plānus, taču diezgan daudzi Linux lietotāji manuprāt pamatoti uzskata Android par limitētu, un vēlās redzēt pilnasinīgu Linux vidi savās mobilajās iekārtās – jā, nišas produkts, bet tam ir zināms pieprasījums. Līdz ar Jolla projekta paredzamo apstāšanos Ubuntu Phone un Ubuntu Tablet projekti ir pēdējie, uz kuriem cerīgi skatās daudzi Linux interesenti.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka Bq jau kādu laiku atpakaļ ļoti piesardzīgi izlaida eksperimentālu laidienu ar Ubuntu Phone aparātiem, kas tika pilnībā izpirkti vairākos piegājienos. Tas izskatās ir iedrošinājis viņus ieguldīt vairāk darba un piedāvāt Ubuntu jau uz planšetes. Saglabājas zināma skepse vai Canonical tiks tālāk par pāris eksperimentālām iekārtām, taču jāatzīst, ka pieprasījums šajā nelielajā, bet tomēr nišā ir un būs interesanti sekot šī Canonical projekta attīstības gaitai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    10.02.2016 15:47

    Linuxisti jau plaukšķina ķepas!

    10.02.2016 15:58
    Reply to  PurvaVelns

    Ja godīgi, pēc specifikācijas un iespējamās cenas ļoti patīkams piedāvājums. Šobrīd man nevajag, bet katrā ziņā ir manā wishlist noteikti :)

    Naurelijs
    10.02.2016 16:32

    Piekrītu, izskatās garšīgs! Nez kā ar terminālu “sudo apt-get install ..”?! :)))

    Krotow
    10.02.2016 16:44
    Reply to  PurvaVelns

    Nez ka tur iet ar Android aplikāciju palaišanu. No otras puses, ja tas ir pilnvērtīgs Linux ar iespēju palaist Android emulatoru x86 režīmā, tad jau problēmu nebūs. Jāieliek ķeksītis savā wishlistē.

    10.02.2016 17:27
    Reply to  Krotow

    Ja nemaldos, Android aplikāciju atbalsts ir specenē…neesmu provējis gan, bet varu apvaicāties. Ir iespējams ka funkcionalitāte vēl nav pievienota, bet cik zinu to nav grūti izdarīt.

    Kristaps
    10.02.2016 23:05

    Kad iznaaca ubuntu phone, jautaaju forumos par andoid appiem, ljaudis zinaaja teikt, ka buushot savi appi un ar android neielaidiishoties. Ceru, ka tas ir mainiijies

    Kaspars
    11.02.2016 05:31

    Kārtējais mēsls…

    Kristaps Lācis
    11.02.2016 10:19
    Reply to  Kaspars

    Kā Tu zini? Ir pieejams testam?

    Es
    11.02.2016 09:53

    Draudzīgs ieteikums ziņas autoram – nevajadzētu lietot vārdu “jāpiezīmē” tādā kontekstā kā tu esi to lietojis. Slinkums gan tagad skaidrot kāpēc, bet tā ir rupja stila un valodniecības kļūda. A.Ābols reizēm to arī pieļauj. Tomēr gribētos lasīt pareizā latviešu valodā ziņas un citus tekstus. Protams, ir pieļaujamas atkāpes ar neliterāriem izteicieniem, kā tas ir A.Ābola tekstos, bet tikai ja tos lieto domas paspilgtināšanai nevis nezināšanas dēļ. Bet “jāpiezīmē” un “jāatzīmē” lietosim tikai, ja runāsim par zīmēšanu.

    Reklāma