Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vēlas Apple tipa kontroli pār Nexus viedierīcēm

    Jaunākie raksti

    Svaigākās baumas norāda, ka Google grasās uzspiest lielāku kontroli pār pašu veidotiem Nexus viedtālruņiem un planšetdatoriem. Šobrīd Nexus viedierīces top sadarbībā ar lielākajiem ražotājiem, tomēr tiek ziņots, ka Google varētu pašrocīgi izstrādāt un pasūtīt Nexus ierīču ražošanu, tām piešķirt arī Apple tipa programmatūras pārvaldīšanas un kontroles iespējas.

    Apple iPhone ražošana ir nodota Foxconn, Google varētu tuvāko gadu laikā iet līdzīgu ceļu. Apple sagatavo ierīces dizainu, procesoru un vairākas citas detaļas no trešo pušu ražotājiem, pēcāk Foxconn to visu saliek kopā.

    Reklāma

    Līdzvērtīgi ir tapis Google Pixel klēpjdators. Faktiski Pixel zīmols ir atrodams zem Chrome divīzijas, kamēr par Nexus rūpējusies Android komanda. Dažviet tiek izteikti minējumi, ka Pixel C klēpjdators ir pirmā pazīme par Chrome OS un Android operētājsistēmas saplūšanu, jo it kā sākotnēji Pixel C bija paredzēts aprīkošanai ar Chrome operētājsistēmu.

    Google par Nexus viedtālruņu pārdošanu savā tiešsaistes veikalā saņem aptuveni 15% no cenas, kas, visticamāk, neapmierina Google finanšu plānotājus. Apple shēma pieļautu daudz augstāku ienākumu gūšanu no Nexus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    03.02.2016 15:30

    ar nosacījumu, ka truba ir augstvērtīga. pēdējais LG plasmasas nexus diez vai ļautu moplēst lielāku kāpostu…

    Reklāma