Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā noslēdzies pasaulē lielākais spēļu izstrādes pasākums Global Game Jam

    Jaunākie raksti

    Rīgā noslēdzies pasaulē lielākais 48 stundu spēļu izstrādes maratons Global Game Jam 2016 (GGJ), kurš norisinājās no 29. līdz 31. janvārim Ekonomikas un Kultūras augstskolas telpās. Šogad pasaulē tas notika 632 lokācijās 87 valstīs, tajā skaitā arī Rīgā.

    Global Game Jam Riga piedalījās 39 spēļu izstrādātāji, starp kuriem bija programmētāji, mākslinieki, skaņu meistari un satura veidotāji, izstrādājot 10 jaunas videospēles, apvienojoties komandās. Spēļu izstrādes maratona koncepts paredz, ka pasākuma atklāšanā tiek paziņota vienota spēļu tēma, kas attiecīgajā gadā ir identiska visā pasaulē. 2016. gada vienotā tēma ir “Rituāls”, kura katrā lokācijā tiek turēta noslēpumā, līdz pasākums tiek atklāts Havaju salās, kura pēc laika zonas ir pēdējā vieta, kas uzsāk spēļu izstrādes maratonu. Pēc tēmas izziņošanas dalībniekiem tiek dots laiks apdomāties, lai prezentētu savas spēļu idejas, pēc prezentācijām tiek veidotas komandas prezentētajām idejām un tiek sākts darbs pie spēles.

    Reklāma

    Šogad GGJ notika astoto reizi, savukārt, Rīgā tas bija trešais gads ar dalību starptautiskajā spēļu iztrādes maratonā. Iepriekš tas notika 2013. un 2015. gadā ar dalībniekiem no visas Latvijas. Lai arī iepriekšējā gadā izstrādāto spēļu bija vairāk (24 dalībnieki izveidoja 11 spēles), tomēr šogad spēles bija kvalitatīvākas, un pasākuma organizatori to skaidro ar labāku dalībnieku spēju apzināties savus spēkus, reālistiskāku mērķu nospraušanu, un dalībnieku apvienošanos lielākās komandās kā iepriekš.

    Ikvienam izstrādātājam dalība pasākumā bija bez maksas un tā galvenā ideja ir “gūt prieku no spēles izstrādes”, tāpēc pasākumā nav balvu un uzvarētāju. Galvenā balva ir prieka gūšana un gandarījums no paša radīšanas procesa, “tās nav sacensības”, uzsver pasākuma rīkotāji.

    Pasākumu galvenais atbalstītājs ir Game Insight. Pasākuma organizētāji ir Elviss un Linda Strazdiņi, Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    zivs
    01.02.2016 17:56

    Noslēguma darbu prezentācijas: https://www.youtube.com/watch?v=zRCTlJ4oP7k

    Reklāma