Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārdots rekordaugsts iPhone skaits, tas nesasniedz gaidīto apjomu

    Jaunākie raksti

    Apple tikko izziņoja pēdējā ceturkšņa finanšu rezultātus. Iepriekš tika lēsts, ka iPhone pārdošanas apjomi varētu neapmierināt akcionārus, jo viedtālruņu tirgus ir pārsātināts un pat Apple varētu sākties problēmas kāpināt pārdošanas apjomus.

    Apple trīs mēnešu laikā sasniedzis 18.4 miljardu dolāru peļņu, bet uzņēmums nedaudz atpaliek no plānotajiem ieņēmumiem. Tika plānots, ka Apple apgrozījums būs 76.54 miljardi dolāru, faktiski tas bijis 75.9 miljardi. Kopumā Apple pieder 216 miljardi dolāru.

    Reklāma

    Pēdējo trīs mēnešu laikā pārdoti 74.8 miljoni iPhone, kaut tika plānots pārdot vismaz 75 miljonus iPhone. Pirms gada šajā pašā laikā Apple pārdeva 74.5 miljonus iPhone, bet 300 000 pārdotu vienību apjoma kāpums neapmierina akcionārus un vērtspapīru tirgus. Pārdoti arī 16.12 miljoni iPad planšetdatori (tika plānots pārdot vismaz 17.3 miljonus) un 5.31 miljons Mac datori (plānoti 5.8 miljoni).

    Nākamie trīs mēneši tiek plānoti visai pieticīgi. Apple apgrozījums varētu būt starp 50 un 53 miljardiem dolāru. Šāds apgrozījuma kritums būtu pirmais kopš 2003. gada.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jack
    27.01.2016 13:13

    Čaviņa! :D Esmu viens no, kas novembrī beidzot pārgāja uz iPhone. Esmu kāpinājis rādītājus. Šo lēmumu pieņēmu gadus 3 laikam, jo nevarēju pieņemt, ka tik dārgs un bija nopietnas šaubas vai ir tikpat funkcionāls kā android. Mūžīgi intervēju draugus, vai patīk savs iPhone, vai ir pietiekami iespēju, kā android. YouTube nedēļām kopā pa 3 gadiem esmu noskatījies pa naktīm, kur par iPhone stāstīja. Nu tad beidzot pārgāju un esmu super apmierināts. Pirms tam lietoju Samsung, Nexus 5, Sony z3c.

    Ir divu veidu smārtfonu lietotāji. Tie, kuri jau pārgājuši uz iPhone un tie kuri pāries. :D

    Nesaku, ka android slikts, bet iOS ir daudz smalkāk noslīpēts. Man ļoti patīk android, bet iOS patīk vairāk.

    PurvaVelns
    27.01.2016 15:14
    Reply to  Jack
    Jack
    27.01.2016 16:46
    Reply to  PurvaVelns

    Nē, neesmu saistīts ar blogiem vai elektroniku utt. Šad tad vienkārši iekomentēju, kad gribu padalīties ar savu viedokli.

    Kristaps Pūtelis
    27.01.2016 22:44

    Naudas maisi baigi daudz sacerējušies :D

    Andrejs Lisments
    28.01.2016 09:57

    Es arī esmu viens no iPhone atkarīgajiem un lietoju tos kopš iPhone 3 tiko parādījās pie mums, pa slinkums rēķināt kad tas bija.
    No sākuma nedaudz uzvilkos, kad citu marku telfonu lietotāji aplika Ābolfonu, bet dzīve un laiks ir, vismaz man pašam un tuvākajiem, pierādīji, ka iPhone ir ļoti labs rīks. Jā, dārgs, vai dārgāks par teh.rādītājiem līdzīgu citfonu.
    Jeņķi paši bieži lieto Apple kvalitāti un servisu kā stamdartu ja kas ir jāsalīdzina. Es, meklējot informāciju saviem rakstiem par, ar GPS saistītajām lietām, vairākas reizes esmu sastapies ar tādu apgalvojumu, tipa, Garmin pēcpārdošanas atbalsts ir gandrīz tāds pats kā APPLE. Un to saka paši amerikāņi, kaut arī Garmin ir viņu brends.

    x
    28.01.2016 10:24

    kāpēc gan amerikāņi nevarētu salīdzināt vienu amerikāņu brendu ar citu amerikāņu brendu.

    Andrejs Lisments
    28.01.2016 10:39
    Reply to  x

    Var salīdzīnāt vienalga ar ko, bet es tikai gribēju pateikt to, ka viņi (un ne tikai) uzskata Apple kā tādu kvalitātes standaru pēc kura būtu jātiecas. Un vēl. Šis atrējiens man kārtējo reizi, par nožēlu, apliecina to, ka mūszemē internetā komunicēšanas kultūra pamatīgi klibo. Sākot ar gļēvumu vismaz virtuālajā vidē prādīt savu īsto identitāti aizsedzoties ar x-iem un citādiem zaķpastalīgiem pseidomīmiem un tādā veidā neargumetējot izvemt savu neapmierinātību un nevarēšanu iedomājoties ka ir ļoti kruti. Parasti tādi kadri reālajā dzīvē ir lupatas.

    x
    28.01.2016 10:57

    sāki ar aifonu, pabeidzi ar savu problēmu demonstrēšanu.

    vēl viens Janis, tikai spēj noformulēt gramatiski pareizus teikumus.

    Janis
    29.01.2016 07:06
    Reply to  x

    ooo jā, vel viens mans pētījums apstiprinās :)
    Cik viegli gan ir ietekmēt cilvēkus :)
    Iedomājies Miss “x” mani pat piemin citos rakstos:)
    Tas labi, ka Tu par mani domā, lai arī man tas galīgi nav vajadzīgs, taču šis ir kaut, kas no sērijas arī anti reklāma ir reklāma :)
    “Damage done”
    Varbūt pamēģināt komentēt ar citu niku un glaimot Miss “x”
    Ak šie naivie cilvēki :)
    Un stāsta man vel par 20 megapikseļu viedtālruņu mārketinga tendencēm….

    29.01.2016 03:29

    “Pēdējo trīs mēnešu laikā pārdoti 74.8 miljoni iPhone, kaut tika plānots pārdot vismaz 75 miljonus iPhone.”

    Plāns izpildīts tikai par 99.73%, tad nu sāpe, zinies.

    Reklāma