Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas informātikas olimpiāde novados noslēgusies – 73 labākie februārī cīnīsies finālā Priekuļos

    Jaunākie raksti

    Latvijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kurās šogad novadu atlasē jaunākajā (8. – 10. klašu) grupā 101 skolēna konkurencē augstāko punktu skaitu – 300 ieguva Arsēnijs Nitijevskis (Rīgas 96. vidusskola), Lūkass Teofils Valcis (Liepājas Valsts 1. ģimnāzija), Roberts Leonārs Svarinskis (Pumpuru vidusskola, Jūrmala), Ēriks Vilunas (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija). Šiem skolēniem izdevās atrisināt visus Latvijas informātikas olimpiādes atlases kārtas uzdevumus, bet Latvijas informātikas olimpiādes rīcības komisijas vadītāju Mārtiņu Opmani pārsteidzis šīs grupas lielais skolēnu skaits, kuri spējuši rast risinājumu tikai vienam – vieglākajam uzdevumam.

    Savukārt vecākajā (11. – 12. klašu) grupā sacentās 117 skolēni, un starp labākajiem ir jau starptautisko pieredzi informātikas olimpiādēs guvušie Aleksandrs Zajakins (Rīgas 89. vidusskola) un Aleksejs Popovs (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), turklāt Aleksejs Latvijas informātikas olimpiādē startē sesto gadu. Tāpat starp vecākās grupas labākajiem novadu atlasē sevi pierādījuši arī Daniels Keziks (ISMA vidusskola “Premjers”, Rīga), Aleksejs Jeļisejevs (Puškina licejs, Rīga), Raitis Rūsiņš Kriķis (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija).

    Reklāma

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa ir pārliecināta, ka Latvijas jaunie talanti ir apliecinājums Latvijas IKT (Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas) nozares perspektīvām, ilgtspējīgai attīstībai un izaugsmei. Ne velti IKT no atsevišķas tautsaimniecības nozares kļūst par dzinējspēku visā Latvijas ekonomikā, turklāt konkurētspēja aizvien vairāk kļūst atkarīga no darbinieku zināšanām tieši IKT jomā.

    “Jauno informātikas talantu sagatavošana vispārizglītojošajās mācību iestādēs galvenokārt ir atsevišķu skolotāju un fakultatīvo nodarbību vadītāju nopelns, bieži vien skolēnu iesaiste atkarīga arī no skolu un pašvaldību atbalsta. Jau pēc gada, divu gadu intensīvām nodarbībām audzēkņi ir gatavi startēt algoritmu programmēšanas sacensībās – Latvijas informātikas olimpiādē. Pozitīvi, ka tajā katru gadu līdzās skolām – tradicionāli spēcīgām līderēm informātikā, mūsu organizētajā olimpiādē piepulcējušies arī dalībnieki no Jūrmalas, Madonas, Kuldīgas un citām pilsētām, tomēr dalībnieku ģeogrāfijas paplašināšana joprojām ir aktuāls LIO uzdevums. Novērtējam nozares uzņēmumu un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas iesaisti Latvijas informātikas olimpiādes organizēšanā, jo skolēniem tas sniedz apliecinājumu, ka šodien informātikā gūtās zināšanas, loģiskās domāšanas attīstīšana nākotnē būs pamats mūsdienās tik pieprasīto informācijas tehnoloģiju profesijās,” stāsta Latvijas informātikas olimpiādes rīcības komisijas vadītājs Mārtiņš Opmanis.

    Latvijas informātikas olimpiādes novadu sacensības tradicionāli notika tiešsaistē, izmantojot viena no olimpiādes organizētājiem ­– LU Matemātikas un informātikas institūta serverus. Uzdevumu sagatavošanā un testēšanas sistēmas pārraudzīšanā bez institūta speciālistiem piedalījās arī pieredzējušie kolēģi no SIA “Progmeistars” un “Tom Sawyer Software Latvia”, kā arī bijušie olimpieši ­– LU studenti.

    Labāko rezultātu guvēji 19. ­– 20. februārī tiksies Latvijas informātikas olimpiādes finālā Vidzemē ­– Priekuļos, kur divu dienu nopietnās algoritmu programmēšanas cīņās zinošākie iegūs iespēju piedalīties Baltijas informātikas olimpiādē Helsinkos, Somijā 11. ­– 15. maijā. Savukārt tajā izcilākos panākumus guvušie skolēni startēs Vispasaules informātikas olimpiādē, kas no 12. ­– 19. augustam paredzēta Kazaņā, Krievijā.

    Latvijas informātikas olimpiādi organizē LU Matemātikas un informātikas institūts un Valsts izglītības satura centrs. Olimpiādi atbalsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kopā ar galvenajiem partneriem “Accenture Latvia”, “Exigen Services Latvija”, “Lattelecom”, “Microsoft Latvia”, partneri “Datakom” un atbalstītājiem SIA “Progmeistars” un “Tom Sawyer Software Latvia”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.01.2016 17:28

    Būtu feini, ja kāds padalītos ar uzdevumiem no olimpiādes.

    KasparsA
    20.01.2016 17:57
    KasparsA
    20.01.2016 17:56
    Reklāma