Web Analytics
More
    Reklāma

    Servisa dizains, lietu Internets, virtuālā realitāte un pasaules e-pakalpojumu piemēru izpēte konferencē UX Riga 2016

    Jaunākie raksti

    25. februārī Latvijā jau trešo gadu notiks konference UX Riga 2016 – Baltijā lielākā konference, kas ir veltīta tīmekļa vietņu, internetveikalu, e-pakalpojumu un IT sistēmu lietojamībai (usability) un lietotāju pieredzes (user experience) veidošanai.

    UX Riga 2016 jau trešo gadu uz Latviju aicinājusi starptautiskus runātājus un autorus, lai palīdzētu vairāk kā 450 Latvijas un kaimiņu valstu dizaineriem, izstrādātājiem, e-komercijas speciālistiem un digitālo produktu dizaineriem apgūt jaunas metodes un zināšanas lietotāju uzvedības modelēšanā, un gala lietotājiem ērtu digitālo produktu radīšanā.

    Reklāma

    Šī gada konferences fokuss ir – pakalpojumu dizains (service design), inovācijas, bet  neizpaliks arī digitālo produktu izstrādes piemēru izpēte (case study).

    Īpašs prieks par Mark Stickdorn no Austrijas, grāmatas “This is service design” autora dalību, kurš savā runā un divu stundu praktiskā darbnīcā mudinās uztvert lietotāju pieredzi kā kopēju klienta attieksmes veidošanos par produktu vai pakalpojumu – arī ārpus digitālās un web vides.

    Eric Reiss – viens no Informācijas arhitektūras pamatlicējiem no Dānijas, praktiķis un vairāku grāmatu autors, pievērsīsies UX Stratēģijai un tās lomai uzņēmuma attīstībā, bet atsevišķā pilnas dienas darbnīcā IT sistēmu izstrādātājus izglītos par lietojamības pamatprincipiem (Usable Usability). Citā pilnas dienas darbnīcā izstrādātājiem un dizainariem būs iespēja apgūt praktiskas iemaņas un pieredzi responsīvā – mobilām ierīcēm pielāgota dizaina izstrādē (Responsive design) Vitaly Friedman vadībā.

    Avi Itzkovitch no Izraēlas savukārt provocēs dizainerus un izstrādātājus domāt par inovācijām, kuras var izmantot jau šodien – un būt gataviem lietu interneta (internet of things) ērai.

    Arī pārējie UX Riga 2016 lektori no Lielbritānijas un Polijas izvēlēti ļoti rūpīgi. Viņu prezentācijās dzirdēsim par labo praksi IT produktu izstrādes procesos korporatīvā vidē, lietotāju izpētes metodēm, radošām ideju ģenerēšanas tehnikām, kā arī mobilo un responsīvo dizainu.

    Detalizēta programma atrodama UX Riga 2016 mājas lapā www.uxriga.lv.  Dalības maksa 130 EUR.

    UX Riga ir veidota kā praktiska vienas dienas konference, kas vairo izpratni par lietojamību, lietotāju uztveres izpēti un lietotāju pieredzes veidošanu web un mobilo vietņu un lietotņu dizainā, kā arī IT sistēmās.

    Konferencē starptautisku lektoru stāsti mijas ar praktiskām “darbnīcām”, kas iekļautas biļešu cenā.

    Konferenci rīko biedrība UX Riga un CUBE Systems ar C.T.Co, Accenture un airBaltic atbalstu. Rīkotāju mērķis ir veicināt Latvijā plašāku izpratni par lietojamības pamatprincipiem, lai vairotu uz lietotāju ērtībām orientētu e-risinājumu veidošanu gan privātajā, gan publiskajā sektorā.

    CUBE Systems ir IT risinājumu izstrādātājs, četrkārtējs Latvijas IKT balvas Platīna pele ieguvējs, kā arī ieguvis Red Jackets Rising Star balvu –  viens no potenciāli eksportspējīgākajiem Latvijas uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma