Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla piedāvās “vegānu” Model X

    Jaunākie raksti

    Viens no Tesla īpašniekiem ir dzīvnieku aizstāvji People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). PETA ir spējuši ietekmēt Tesla Model X “parketnieka” tapšanu, jo turpmāk būs pieejama Tesla Model X vegānu versija, kurai nepiedāvās ādas salona apdari.

    Viens no pēdējo gadu Tesla blakusprojektiem bija mākslīgās ādas izveide, kas aizstātu dzīvnieku ādu izmantošanu Tesla Model X salona apdarē. Tesla mājaslapā īpašā salona apdare ir atrodama ar nosaukumu Ultra White.

    Reklāma

    Tiesa, Tesla jau iepriekš piedāvāja automašīnu salona apdari noformēt arī ar auduma sēdekļiem, bet PETA uzstāja, ka dzīvnieku ādai būtu jāpazūd arī no stūres rata un citām detaļām automašīnā. Mākslīgā āda esot savās īpašībās un izskatā ļoti tuva dabīgai ādai, tāpēc tās izmantošana nesamazinās Tesla Model X vizuālo vērtību.

    PETA atgādina, ka dabīgā ādas izmantošana nodara kaitējumu ne tikai dzīvniekiem, bet tiek samaitāts liels ūdens daudzums, jo ādas apstrādē izmanto ķīmiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    18.01.2016 12:06

    “gluten free” … :D

    x
    18.01.2016 12:16

    varētu vegāniem piedāvāt modeli ar koka beņķīšiem….ekoloģiski un kalpos ilgāk par pašu auto, pēc tam varēs izmantot saimniecībā

    KKTK
    19.01.2016 10:01

    Un vai mākslīgās ādas ražošana, pārstrādāšana nebojā neko? Tas tā no saules nokrīt bez maksas un ja vajag tad koala brokstīs var ēst?

    x
    19.01.2016 10:08
    Reply to  KKTK

    Mākslīgo “ādu” var ražot no teju jebkādiem polimēriem, turklāt pēc tam var ārstēt vegānus no vēžiem, kad tie saelpojas jauna auto smaržu. Mūsdienās arī medicīna ir iekļauta ekonomikas lielajā aprites lokā.

    Reklāma