Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone drīzumā varēs pievienot ZEISS objektīvus

    Jaunākie raksti

    Objektīvu un optikas preču ražotājs ZEISS būs zināms ikkatram foto entuziastam un briļļu valkātājam. ZEISS izziņojis, ka šogad pie pircējiem nonāks iPhone paredzēti pievienojami objektīvi.

    Pirmie pie iPhone 6s īpašniekiem nonāks telefoto, platleņķa un makro objektīvi. Makro objektīvs saņems arī optisko palielinājumu. ZEISS atklāj, ka objektīvu trijotne un viedtālruņa stiprinājums būs nopērkams vasarā. ZEISS nāksies konkurēt ar vairākiem stārtapiem (Olloclip, Moment Lens), kas jau veido vai ir izveidojuši līdzīgas idejas uzliekamus objektīvus.

    Reklāma

    ZEISS objektīvi saņems speciālu pārklājumu aizmugures lēcai, kas samazinās dažādas optiskās nespējas un kropļojumus vietā, kur satiekas ZEISS objektīvs un iPhone uzstādītās kameras priekšējais aizsargstikls. ZEISS objektīvi būs pievienojami iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus un iPhone 6s Plus. Cenas pagaidām netiek atklātas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    14.01.2016 09:11

    ņemot vērā ka Moment un Olloclip maksā ap $99 un vairāk, tad Zeiss varētu maksāt visus $199… Un te jau sāksies dilemma – ņemt šādu, vai piemest un paņemt GoPro…
    Kāreiz pats patreiz meklēju jēdzīgu platleņka adapteri priekš 6s plus, bet cik papētīju tad visiem (kuram vairāk, kuram mazāk) ir izsmērēti attēla stūri un ass ir tikai kadra centrs. Vis pieņemamākais rezultāts šķita Moment lēcai, bet arī tai asums nav tas… papildu adapteris tomēr ir papildu adapteris… attiecīgi gaismai vairāk tiek “samocīta” līdz nonāk līdz sensoram.
    Laikam vien būs jāņem GoPro Hero4 priekš platleņķa vajadzībām… šaubos ka šis Zeii piedāvās labāku rezultātu.

    x
    14.01.2016 12:09
    Reply to  Uldis M.

    200 ēriki par katru no papildstikliņiem un turpat jau ir fuji bezspogulis, protams, ar tik platu leņķi būs dārgāk, bet arī bilde nesalīdzināma.

    t.i. es domāju, ka šitā ceisa spēlīte ir viena dārga padarīšana, ja tā padomā.

    Uldis M.
    14.01.2016 12:55
    Reply to  x

    Jā, patiesībā parakājoties internetā, atradu ka ir ne viens vien jauks ziepītis ar 24mm platu platleņķi. Daudzi no tiem pat maksā zem 300€. Īpaši iekrita acī Lumix LX7 – kurš par 300€ piedāvā 24mm F1.4 un sensoriņš 1/1,7 kas ir bišku lielāks par standarta ziepjiem. Rezultātā bildes un video labākas kā telefonam ar platleņķa adapteri vai tam pašam GoPro…

    Krotow
    14.01.2016 11:15

    Objektīvs ar caurspīdīgo malu aizdomīgi atgādina medus trauciņu. nebrīnīšos, ja kāda ofisa TP to arī sajauks arī īsto un objektīvu drusku iesaldinās.

    erikiss1
    14.01.2016 18:02

    kārtējo reizi pierādas, kas der vissm, neder nekam, :D ( Es par viedierīcēm) , Respektīvi jau forši ir, ja ir laba kamera, bet nu te jau būs tiešām tas variants, ko jau jaapspriež, nu būs vien jāskatās pēc nopietnākām ierīcēm, ja gribēs visu nopietnāk. Jo ābolītis ar tādu lēcu, tad vēl šo to, lai sanāktu labi video un bildes, visa papildus gadžeti būs jau kādas profesionālākas ierīces vērtībā, un rezultāts atsevišķai ierīcei pat būs labāks.
    Vienvārdsakot, Gribam tiešām labus foto, meklējam ierīci kas tam paradzēta. un tā jau pa lielam ir ar visu.

    Arnolds Zusmanis
    14.01.2016 19:59
    Reply to  erikiss1

    Mūsdienās cilvēkam nav ērti nēsāt kādu profesionālu tehniku, bet nelielu kaudzīti ar tiem objektīviem. Jo būtībā pilnigi profesionālās ierīces pilnvērtīgi var izmantot tikai profesionāļi nevis entuziasti un profesionālā sigmentā cenas krasi atšķirās, piemēram normāli objektīvi pa 1000-2000 katrs

    erikiss1
    14.01.2016 20:25

    Bet nu profesionālis uz ko tādu diez vai parakstītos. (moto krosā ar modificētu rolleru diez vai kāds brauks lai ari cik modificetu un cik vieglak parvietojama ta padarišana ta butu.)
    Jo ja ir laba viedierīce ar labu kameru, kas standarta patērātāju apmierina, bet Tevi nē, tad jādomā par kādu nopietnāku aparātu.
    Drīzāk šīs lietas vairāk būtu prieks zīmēšanās.

    neesmu šādus objektīvus dzīvē lietojis, bet piemēram šaubos, ka šie objektīvi varētu aizstāt manu canon.

    Arnolds Zusmanis
    14.01.2016 21:25
    Reply to  erikiss1

    Nesaprati domu, doma bija tāda, šādas ierīce entuziastiem aiztās pusprofesionālo aparatūru, un ir daudzi slaveni fotogrāfi, kuri izmanto līdzīgus risinājumus, bet profesionāli – profesionālā tehnika paliks kā un bija, jo tie zin ko ar to darīt.

    Janis
    16.01.2016 00:17
    Reply to  erikiss1

    :D večī nu Jūs dodat:D:D

    Arnolds Zusmanis
    14.01.2016 19:54

    Nedomā, ka entuziastus vairāk interesēs olloclip prezentētā studija (kur ir ērts rokturīts, vieta mikrafonam un tās pašas lēcas) , ko viņi prezentēja CES’ā?

    Reklāma