Web Analytics
More
    Reklāma

    Fitbit rādot pārāk zemu sirds sitienu skaitu, uzsākta tiesvedība

    Jaunākie raksti

    ASV uzsākta tiesvedība pret fitnesa aproču ražotāju Fitbit par pārlieku lielu aproču neprecizitāti attēlojot sirds sitienu skaitu. Tiesas dokumentos norādīts, ka Fitbit aproces Charge HR un Surge uzrādītais sirds sitienu skaits ne tuvu neesot dēvējams par precīzu.

    Fitbit izmantotā PurePulse Tracker pulsa mērīšanas tehnoloģija brīžiem uzrādot bīstami neprecīzus sirds sitienu skaita lasījumus. Tiesas pieteikumā norādīts, ka Charge HR pulsa mērīšanas nobīde esot ilglaicīgi bijusi par 78 sitieniem minūtē zemāka treniņa laikā. Tas var sabojāt veselību un kļūt bīstami dzīvībai. Treniņu režīma 160 sitienu minūtē vietā Fitbit Charge HR uzrādīja tikai 82 sitienu, kas atbilst aptuveni cilvēka atpūtai sēžot. Fitbit Surge nobīde esot “tikai” par 15 līdz 25 sitieniem minūtē, kas arī ir milzīga neprecizitāte.

    Reklāma

    Bieži lasīts un pat pieredzēts, ka optiskie sirds sitienu sensori ir neprecīzi, tie pārāk reti veic informācijas atjaunināšanu un sportistiem tas neder. Arī Kursors.lv Garmin Vivosmart HR apskatā norādīju, ka fitnesa aproce ne vienmēr ir precīza, tomēr Garmin neprecizitāte ne tuvu nav salīdzināma ar Fitbit nobīdēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    07.01.2016 11:35

    Pats to, protams, nejūt un nesaprot, ka sirds dauzās, nevis pastaigājas uz 80/min.

    x
    07.01.2016 12:08

    Nezi kāpēc sportistu pārbaudēs neizmanto šitādas rotaļlietiņas, bet aparatūru?

    es izmantoju soļu skaitītāju par dažiem eiro, bet negaidu, lai tas darbotos kā precīzs mērinstruments un nepakļauju sevi riskam tikai tāpēc, ka spēļmantiņa izskatās kā īsta. Dīvainie cilvēki. Laikam tie paši, kuri brauc upē tikai tāpēc, ka navigators tā saka priekšā.

    Raivis Rasnačs
    07.01.2016 14:05

    Vai tikai te atkal nav vainīgi paši lietotāji ar nepareizu ierīces ekspluatāciju…

    KKTK
    07.01.2016 14:43

    Pārāk aptaukotai roķelei nevelk cauri.

    Janis
    08.01.2016 18:23
    Reply to  KKTK

    Tieši to pašu padomāju:D :D

    08.01.2016 13:18

    Pēc mūsu pāris testiem izskatījās, ka Fitbit Surge melo par apmēram 10 sitieniem, kas, protams, arī ir ievērojama kļūda. Mēs gan turpināsim testēt. Bet nu tāda kļūda, kā rakstā – tas vai nu ir brāķis vai nepareiza ierīces lietošana.
    Pagaidām, ja cilvēks nevēlas lietot pulsa jostu, tad iesakam tikai Garmin modeļus, tie, cik testēts, ir daudz adekvātāki. Bet pulsa jostas vienalga ir precīzākas.

    08.01.2016 14:17

    Sveiks, Māri! Paldies par ziņu! Klau, varbūt uzraksti man plašāk (kristaps@kursors.lv) ko esat satestējušies, varbūt varam par to vairāk pastāstīt arī Kursors.lv lasītājiem. Paldies!

    Reklāma