Web Analytics
More
    Reklāma

    FIAT izlaidis īpašu “Zvaigžņu karu” 500e Stormtrooper elektromobiļa versiju

    Jaunākie raksti

    Autoražotājs FIAT ienācis ASV tirgū ar īpaša izlaiduma 111 ZS jaudas elektromobili „Fiat 500e Stormtrooper” par godu jaunākajai „Zvaigžņu karu” kosmiskās epopejas filmai. Koncerns „Fiat Chrysler” ir pašlaik kinoteātros demonstrētās filmas „Zvaigžņu kari: spēks mostas” sponsors, turklāt īpaši šai filmai paredzētos FIAT reklāmas kampaņas klipus var skatīt arī Latvijas kinoteātru apmeklētāji.

    „Fiat 500e Stormtrooper” ārējā apdare un interjers ir veidots, iedvesmojoties no „Zvaigžņu karu” filmās bieži sastopamā personāža — impērijas kareivja (angļu val. Stormtrooper). Impērijas kareivju atšķirīgā iezīme „Zvaigžņu karos” ir visu ķermeni nosedzošas baltas bruņas, draudīga paskata maska ar ķiveri un melnas brilles, tāpēc ekskluzīvā FIAT elektromobiļa izskata radīšanā ir izmantotas baltas un melnas krāsas kombinācijas.

    Reklāma

    Pilsētai pielāgotajos „Fiat 500e” elektromobiļos izmantojamais elektriskais pārvads spēj attīstīt 111 ZS jaudu un 200 Nm griezes momentu. Maksimālais ātrums, ko tas spēj attīstīt, ir 137 km/h. Maksimālais attālums, ko šis elektromobilis spēj nobraukt ar uzlādētām baterijām, sasniedz 140 km.

    Fiat 500e stormtrooper (2)

    Šā ekskluzīvā FIAT ārpuse, bet īpaši priekšējā daļa, ir veidota kā kareivja ķivere. Priekšējais stikls ir ieguvis briļļu formu, motora pārsega malas izceļ seju aizsedzošas maskas formu, bet svītras uz sānu durvīm attēlo ķiveres gaisa atveres. Automobiļa priekšpusē, aizmugurē un disku centrā ierastā markas logotipa vietā ir izmantots stilizēts kareivja ķiveres attēls.

    Arī FIAT elektromobiļa salonā dominē ideāls melnas un baltas krāsas līdzsvars. Gandrīz visas funkcionālās detaļas, tostarp dažādas vadības pogas un durvju rokturi, ir melnā krāsā. Savukārt „Alcantar” ādas sēdekļu malas, durvju kontūras, paneļa viduslīnija — baltā krāsā. Pasažiera pusē paneli lepni rotā filmas logotips angļu valodā „Star Wars”, bet divu krāsu stūres centrā ir jau pieminētais logotips ar ķiveri. Īpašā izlaiduma FIAT elektromobilis tapis sadarbībā ar dizaina centru „Garage Italia Customs”.

    Kopā ar studijām „Walt Disney Studios” un „Lucasfilm”, kuras veidojušas „Zvaigžņu karus”, pēc FIAT ierosinājuma tapusi kopīga reklāmas kampaņa. Šīs kampaņas klipi tiek rādīti arī Latvijas kinoteātros.

    Elektromobiļa „Fiat 500e” cena ASV tirgū svārstās ap 33 tūkst. ASV dolāru (ap 30 tūkst. eiro).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma