Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS viedierīces turpmāk jau rūpnīcā saņems iebūvētu reklāmu bloķētāju

    Jaunākie raksti

    Reklāmu bloķēšana ir kļuvusi par pamatīgu cīņas lauku. Rudenī Apple iOS 9 operētājsistēmas jauninājums ir atnesis iespēju Apple iPhone lietotājiem uzstādīt reklāmu bloķēšanu Safari pārlūkam. Trīs reklāmu bloķēšanas lietotnes Peace, Crystal un Purify uzreiz ierindojušās App Store lejupielādēto lietotņu topa sešiniekā. Protams, reklāmu bloķēšana nav nekāds jaunums un nekas inovatīvs, bet šī tēma ir aktualizēta.

    Arī ASUS nolēmis, ka AdBlock Plus iekļaušana viedierīcēs būtu atbalstāma. AdBlock Plus nonāks ASUS izveidotajā tīmekļa pārlūkā, turklāt reklāmu bloķēšana būs aktivizēta pēc noklusējuma. Reklāmu bizness no šī ASUS soļa diez vai cietīs, jo paredzams, ka tuvākā gada laikā tiks pārdoti aptuveni 15 miljoni ASUS viedierīču, kas saņēmušas AdBlock Plus.

    Reklāma

    Vairāki vācu interneta izdevumi šogad iesūdzēja tiesā AdBlock Plus par nodarīto kaitējumu, jo netiek lasītājiem rādītas reklāmas un attiecīgi tiešsaistes avīzes netiek pie ienākumiem. Bet Hamburgas tiesa lēmusi, ka nevar piespiest kādu skatīties uzmācīgās reklāmas. Pastāv arī divdomīgs veids kā tomēr parādīt reklāmas – nākas vien nedaudz samaksāt AdBlock Plus par reklāmas iekļaušanu “baltajā” sarakstā. Te jānorāda, ka AdBlock Plus ir viens no populārākajiem reklāmu bloķētājiem, bet vari izvēlēties arī kādu alternatīvu, kas vismaz pagaidām nelaiž cauri maksas saturu. Interneta reklāmas uzņēmumi norāda, ka reklāmas bloķējoši spraudņi samazina ienākumus par aptuveni trešo daļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.12.2015 08:31

    No raksta sapratu, ka Peace, Crystal un Purify ir lietotnes, bet AdBlock – bloķētājs. Kas tad ir spraudnis?

    28.12.2015 08:53
    Reply to  x

    Nav skaidrs par ko ir uzbrauciens. Citiem tas ir spraudnis, citiem tas ir paplašinājums, citi to iemanās pasniegt un nodēvēt vēl citādāk. Kur stresi?

    Peace, Crystal un Purify tik tiešām darbojas un izskatās kā iOS lietotnes, tās ir ielādējamas no Appstore.

    x
    28.12.2015 09:12
    Reply to  Artis Abols

    Kāds uzbrauciens? Tik daudz jaunvārdu, visiem nemaz nezinu nozīmi.

    anonīmais
    28.12.2015 11:57

    Asus zenfone 2 laser apskats?

    28.12.2015 12:28
    Reply to  anonīmais

    Latvijā neesam īsti sapratuši kurš ir oficiālais ASUS telefonu pārstāvis, tāpēc arī pagaidām šo produktu apskatus neesam gatavojuši. Tomēr redzam, ka lasītājiem ir par tiem interese un raudzīsim nākamajā gadā uz testu sarūpēt arī kādu ASUS mobilo ierīci.

    Reklāma