Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony strādājot pie uzlabotiem akumulatoriem

    Jaunākie raksti

    Sony šobrīd strādājot pie augstākas ietilpības akumulatoriem, kas ar vienu uzlādes reizi spētu nodrošināt ierīces ar 40% vairāk enerģijas. Sony izmantojot sēra savienojumus, kas spēj uzkrāt vairāk enerģiju, nekā ierastās akumulatoru tehnoloģijas. Diemžēl ir arī ne tik labā ziņa – Sony spēs ieviest jaunos akumulatorus masveida ražošanā ne ātrāk kā 2020. gadā.

    Sony plānos ir akumulatoru izmērus samazināt par vismaz 30%, piedāvājot to pašu ietilpību. Milzīgi ieguvēji būtu valkājamo tehnoloģiju ražotāji, jo tieši šīs tehnoloģijas visvairāk cieš no lieliem litija akumulatoriem vai īsas ierīces darbības ar vienu uzlādes reizi.

    Reklāma

    Sony izvēlētā sēra savienojumu akumulatoru veidošana neesot nekāds jaunums, tomēr iepriekš visi centieni nonākuši pie strauja akumulatora ietilpības krituma laika gaitā. Iespējams, ka Sony ir ticis galā ar šo problēmu. Visticamāk, Sony nāksies padarīt jaunos akumulatorus būtiski drošākus par litija akumulatoriem, kas mēdz dažreiz sprāgt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    18.12.2015 15:46

    Kaut nu izdotos, jo tas tiešām ir tracinoši, ka ekrāni paliek lielāki, bet darboties ar telefoniem var tikai 1 dienu.

    ss
    18.12.2015 15:56

    20 gadā? Tad jau būs citas tehnoloģijas un soņiks būs atbīdīts malā.

    Raivis Rasnačs
    19.12.2015 22:50

    Kamēr litija akumulatoriem neatradīs aizvietotāju, tikmēr nekas radikāli nemainīsies. Varbūt var nedaudz palielināt ietilpību vai pacelt ampērus, lai ātrāk pielādētu, bet tālāk par 2-3 dienām ar vienu uzlādi ar litija aķiem netiks. Vajag pilnīgi citu tehnoloģiju, līdzīgi kā tas notika, kad LCD nomainīja CRT. Nesen klīda baumas par alumīnija akumulatoriem, kurus var caurdurt un cauršaut un kuri ir nekaitīgi kā dabai, tā cilvēkam.

    LOOK
    21.12.2015 11:10

    Akku tēma visu laiku tiek cilāta, un pat zirgam ir skaidrs, ka tur slēpjas nākotne, tikai pagaidām nekas taustāms nav manīts. Visi pētījumi tālāk par laboratorijām netiek.

    Reklāma