Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa vienojas par jauniem datu drošības likumiem

    Jaunākie raksti

    Pēc trīs gadus ilgām debatēm un likuma labojumiem, vakardien Eiropas Savienības institūcijas vienojušās par jaunā datu aizsardzības likuma gala versiju. Visām 28 Eiropas Savienības dalībvalstīm būs divu gadu pārejas periods, kura laikā jaunais datu aizsardzības likums būs jāiestrādā katras valsts likumdošanā.

    Esošās Eiropas Savienības datu aizsardzības direktīvas tika pieņemtas 1995. gadā un tās bija novecojušas, un neatbilstošas digitālajam laikmetam.

    Reklāma

    Eiropas Savienībai nācās tikt galā ar veselu lobistu armiju, kas dažādi centās ietekmēt galējo lēmumu. Par savu vietu Eiropas digitālajā pasaulē cīnījās ASV valdība un vairāki tehnoloģiju giganti (Facebook, Google un citi), kuru darbību tieši ietekmēs jaunie likumi.

    Privātpersonu datu drošība bija diskusiju karstākais temats kopš 2013. gada Snoudena atklāsmēm par masveida novērošanas taktiku, kur milzu lomu spēlēja Facebook un līdzīgi sociālie tīmekļi. Eiropas Savienība lēmusi, ka sodi par datu drošības pārkāpumiem var sasniegt 4% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma visā pasaulē (tas ir sveiciens ar mietu Facebook un Google).

    Pilns lēmuma teksts pieejams zemāk pie Avota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma