Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft oficiāli izlaiž Cortana asistentu iPhone un Android

    Jaunākie raksti

    Microsoft vel maijā izziņoja, ka digitālais asistents Cortana nonāks arī iOS un Android operētājsistēmās. Microsoft katrai no minētajām mobilajām operētājsistēmām piedāvās savu Cortana lietotni, lai digitālais asistents iedzīvotos arī ārpus Windows ekosistēmas. Android lietotājiem Cortana Play veikalā vajadzēja nonākt jūnija beigās, bet iOS lietotņu veikalā – kaut kad šī gada laikā.

    Pēc vairāku mēnešu beta testēšanas, Microsoft virtuālais asistents beidzot oficiāli pieejams abām konkurējošajām platformām. Cortana būs arī pievienota Cyanogen OS operētājsistēmas versijai, kas pie OnePlus One īpašniekiem nonāks šomēnes (12.1.1 Cyanogen jauninājums).

    Reklāma

    Protams, iOS un Android lietotājiem nebūs pieejas pilnam Cortana iespēju klāstam, bet vēl arvien tiks piedāvātas plašas iespējas un pat paziņojumu saņemšana par sporta ziņām, lidojumiem un citiem notikumiem, gluži kā Cortana un Windows Phone sadarbībā. Android lietotne uzklausīs “Hey Cortana” komandu, kad būs atvērta asistenta lietotne vai viedtālruņa mājas ekrāns. Cortana Android lietotne spēs uz Windows 10 galddatoru nosūtīt teksta paziņojumus. iOS Cortana iespējas būs ierobežotākas.

    Pagaidām Cortana būs pieejama ASV un Ķīnas iedzīvotājiem, bet Microsoft plāno to piedāvāt arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    13.12.2015 01:13

    Kad beidzot Cortana būs mūsu pusē uz WP. Štrunts ar Hey, Why, When un tml., bet, vismaz, varēs lietot Profile paveidu Klusās stundas, kas nez kādēļ ir sasaistīts ar Cortana.

    Kaspars
    13.12.2015 11:36
    Reply to  bombelats

    Domājams cortana atnāks kopā ar WP10

    x
    13.12.2015 12:38
    Reply to  bombelats

    to es arī nesaprotu – kāpēc KS vajadzēja saistīt ar cortana, kas man vajadzīga kā zaķim stopsignāls.

    neJANIS
    13.12.2015 12:53

    Nav man saprotams kādēļ uz Windows tā Cortana ir pieejamas vien pāris valstīs, nemaz nerunājot par Quiet Hours (nu, šis ir kaut kāds bezskars). Un nē, Windows 10 neko nav minījis, joprojām ne Cortana, ne klusās stundas Latvijā nav pieejami.

    Reklāma