Web Analytics
More
    Reklāma

    Firefox atsakās no reklāmu demonstrēšanas pārlūkā

    Jaunākie raksti

    Mozilla izvietotās reklāmas Firefox tīmekļa pārlūkā vienmēr bijušas vismaz diskutablas, turklāt pēdējo mēnešu centieni atbrīvot lietotājus no uzmācīgām reklāmām nekādi nesasaucas ar Mozilla vēlmi nedaudz nopelnīt no reklāmu izvietošanas Firefox pārlūka sākuma lapā.

    Mozilla beidzot paziņojis, ka Firefox pārlūkā tiks slēgta reklāmu sadaļa, kas oficiāli zināma kā Suggested Tiles, lai uzņēmums varētu fokusēties uz Firefox ātrdarbības nodrošināšanu. Mozilla no reklāmu rādīšanas uzreiz nespēj atteikties, jo par tām ir samaksāts uz priekšu, tomēr tuvāko mēnešu laikā beigsies pēdējie ar reklāmdevējiem noslēgtie līgumi.

    Reklāma

    Reklāmas Firefox pārlūkā tika izvietotas jau 2014. gada sākumā. Daļa no reklāmas saitēm ir no Mozilla ekosistēmas, daļa ir lietotājam piemeklētas, reģionā populāras tīmekļa vietnes un daļa ir sponsorētas saites no Mozilla sadarbības partneriem.

    Mozilla novembra beigās izziņoja 2014. gada finanšu rādītājus, uzrādot 330 miljonu dolāru ienākumus. 98% no tiem ir saistāmi ar darījumiem par meklēšanas dziņu izmantošanu Firefox tīmekļa pārlūkā. Šobrīd Firefox tīmekļa pārlūks vairs nesaņemot no Google ne centa, lai arī Google vēl arvien ir Firefox noklusējuma meklēšanas dzinis Eiropā. Mozilla uzsver, ka sadarbība ar Yahoo, Yandex un Baidu 2015. gadā nesīs vēl lielākus ienākumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    08.12.2015 10:24

    Viss jau forši, tikai atverot Firefox redzam:

    Mozilla, the maker of Firefox, is a non-profit, and we rely on your donations for support. If everyone reading this chipped in $3, we would be supported for another year. Donate now.

    Reklāma