Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pasūta lielāko zaļās enerģijas projekta izveidi pasaulē

    Jaunākie raksti

    Google tikko izziņoja pasaulē lielāko atjaunojamas enerģijas datu centru izveidi ASV, Zviedrijā un Čīlē. Google zaļās enerģijas ieguve pamatā balstīsies uz vēja enerģiju, kopumā iegūstot 842 megavatus. Tehnoloģiju gigants apgalvo, ka šis ir lielākais zaļās enerģijas projekts pasaulē.

    Jaunās atjaunojamās enerģijas jaudas papildinās Google esošos “zaļos” projektus, kopumā uzņēmuma datu centru nepieciešamībām nodrošinot 2 gigavatus. Tādējādi Google atjaunojamo resursu ieguve ir līdzvērtīga Hūvera dambja jaudai, kas atrodas ASV Nevadā. Šis dambis apgādā ar ūdeni 20 miljonus Kalifornijas, Nevadas un Arizonas iedzīvotājus un nodrošina elektroenerģijas piegādi 1.3 miljoniem mājsaimniecību.

    Reklāma

    Google grasās visu savu darbību nodrošināt ar atjaunojamiem energoresursiem jau 2025. gadā. Pirms jaunā projekta izziņošanas aptuveni 37% no izlietotās enerģijas Google ieguva no atjaunojamiem resursiem. Pēc projekta pabeigšanas Google “zaļuma rādītājs” tuvosies 60%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    04.12.2015 12:46

    nav jau viss tik zaļi ar tām vēja plantācijām – tur tuvumā nerādās putni, savairojas kaitēkļi, kurus putni apēstu un lauksaimniecībai vairs neizmantosi zemi. attiecīgi mainās visa flora un fauna. Tā esmu dzirdējis.

    KKTK
    04.12.2015 13:15
    Reply to  Purvavelns

    Tikko lasīju, ka jaunākās bēgumu un paisumu turbīnas esot uztaisītas mega jaudīgas un nekad neslimos ar vēja trūkuma un putnu baidīšanas problēmām.

    Purvavelns
    04.12.2015 13:29
    Reply to  KKTK

    a ko zivis par to?

    KKTK
    04.12.2015 13:32
    Reply to  Purvavelns

    Domās, ka tā ir applūstoša zemūdens klints. Padarbosies, tad jau manīs. Pagaidām vai nu nav vai arī noklusē.

    Usinss
    05.12.2015 01:25

    Kaut kā neracionāli ieguldīt vēja ģenerātoros, ja tie pēc atuveni 20 gadiem jāzāģē nost un jābūvē pa jaunu. Vācija jau ir saskārusies ar šo problēmu. Jo pie viņiem lielai daļai vēja ģeneratoru vecums ir virs 10 gadiem, tuvu 15. Un precīzie vācieši ir izkalkulējuši, ka ģeneratora ģenerālā apkope ir daudz dārgāka par jauna ģeneratora uzstādīšanu. Bet vēl sliktāk ir tas, ka tos ir grūti nojaukt, vismaz dabai draudzīgā veidā. Tā ka es padomātu 10 gadus uz priekšu un nesteigtos ar vēja ģeneratoru fermas celtniecību, kāmēr vācieši neatrisinās šo problēmu.

    Reklāma