Web Analytics
More
    Reklāma

    Doro Liberto 825 apskats

    Interesants mēģinājums vecāka gadagājuma cilvēkus pievērst modernām tehnoloģijām. Dažas nianses vēl būtu pieslīpējamas, tomēr šis viedtālrunis senioram varētu patikt.

    Jaunākie raksti

    Dažreiz nenāk par sliktu pastāstīt ne tikai par pašiem ātrākajiem pēdējo nedēļu viedtālruņiem, bet arī izglītot lasītājus par varbūt nedaudz specifiskiem, tomēr noderīgiem viedtālruņiem. Šoreiz apskatīsim senioriem paredzētu Android viedtālruni, kas nemaz negrasās piekāpties vidējās klases “parastajiem” viedtālruņiem.

    Doro viedtālruņu ideja nāk no Zviedrijas, izpildījums, protams, no Ķīnas. Ierasts, ka senioriem vēlamies uzspiest kaut kādas aizvēsturiskas tehnoloģijas, bet kas notiek, ja mēs modernu tehnoloģiju padarām pietiekami ērti lietojamu arī mazāk zinošam cilvēkam?

    Doro Liberto 825 004

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, 4G Cat4
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448. 720p ar 30 fps video. 1.9 megapikseļu priekšējā kamera
      GPS: ar A-GPS
    • Papildus: FM radio, fiziskas ekrāna vadības pogas, trauksmes poga, NFC
    • Izmēri un svars: 145.8 x 72.5 x 10.1 mm, 159 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 2000 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: plānota 299 eiro pie LMT (pārdošanā no 7. decembra)

    Izskats un uzbūve

    Doro Liberto 825 ir pietiekami atturīgs viedtālrunis, to pat ir visai grūti atšķirt no daudziem citiem vienkāršiem viedtālruņiem. Doro Liberto 825 pielietojumu nodod lielās ekrāna vadības pogas, viedtālruņa aizmugurē noslēpusies tā saucamā SOS poga. Identisku ideju un līdzīgu izpildījumu varam atrast Just5 veidotajos parastajos telefonos senioriem (tie gan vairs nav nopērkami). Faktiski Just5 telefoni paredzēti vājredzīgiem, nevien tikai senioriem. Lielās ekrāna vadības pogas nepārprotam parāda, kur Doro Liberto 825 ir apakšgals, jo vairāki modernie flagmaņi tieši slimo ar to, ka tumsā ir gandrīz jāmin, kurā pusē atrodas ekrāns.

    DSC_0040

    Viedtālruņa kreisajā sānā ir trīs kontakti, kas paredzēti Doro Liberto 825 pievienošanai dokstacijai, un tā ir iekļauta viedtālruņa komplektā. Dokstacijas ideju atbalsta arī pielāgota lietotne, kas parāda ekrānā pulksteni un paziņojumus. Dokstacijas lietotne spēj startēties automātiski, kad Doro Liberto 825 tajā ievietots.

    Doro Liberto 825 008

    Patīkami, ka microUSB pieslēgvietu apzīmē nepārprotama informācija par uzlādes vietu. Diemžēl microUSB ir un paliek microUSB, tāpēc to ne vienmēr var izdoties pieslēgt Doro Liberto 825. Protams, ērtāk viedtālruni būtu lādēt dokā.

    Doro Liberto 825 aizmugurē ir pat 8 megapikseļu kamera, turpat ir SOS poga un paliels skaļrunis, lai nevarētu palaist garām zvana signālu. Aizmugures vāks veidots no maz slīdošas plastmasas, bet nāksies nedaudz uzmanīties, jo vāku ir vienkārši saskrambāt.

    Doro Liberto 825 013

    Viedtālrunis ticis pie visai pieņemama IPS LCD ekrāna. Tam ir 5.0 collas un 720 x 1280 izšķirtspēja, kas dod ap 294 ppi ekrāna punktu blīvumu. Ekrānu diemžēl nesargā skrambu drošs Corning Gorilla Glass ekrāna pārklājums, kas būtu lieti noderējis. Uzskatu, ka ekrāns ir pietiekami spilgts un kontrastains, tāpēc attēlu saredzēt nebūs nekādu problēmu.

    Ražotājs ir uzstādījis arī NFC savienojumu, kas atvieglos dažādu aksesuāru pievienošanu Doro Liberto 825. Pamatā tas paredzēt dažādiem dzirdes aparātiem un tamlīdzīgiem aksesuāriem. Diemžēl internetā ir visai skopa informācija par aksesuāriem vecāka gadagājuma cilvēkiem ar NFC savienojumu. NFC savienojums vairāk asociējas ar bezkontakta elektroniskiem norēķiniem un Sony QX sērijas objektīvu savienošanu ar viedtālruņiem.

    DSC_0042

    Saskarne un papildiespējas

    Doro Liberto 825 saņēmis pielāgotu saskarni, kas rāda lielus un kontrastainus burtus, bet neapgrūtina lietotāju ar nevajadzīgiem iestatījumiem. Visai veiksmīgi izceltas viedtālruņa pamata iespējas zvanīt un nosūtīt ziņu, tomēr šur tur saskarne varēja būt informatīvāka.

    Iespējams, ka ir ne visai veiksmīgi izdevies saskarni latviskot, jo daudzviet tiek lietots vārds “Mans”, ko papildina jēdzīgais saturs “zvanu žurnāls”. Uzskatu, ka varēja iztikt bez liekvārdības. Mulsinoši ir arī pāris citi uzraksti. Ar “Kas?”, “Kurš?” un “Es vēlos” tiek apzīmētas papildiespējas, bet dažreiz arī pilnīgi nekas nenotiek, uzspiežot uz šiem vārdiem. Pēc vairāku minūšu pētīšanas tā arī nekļuva skaidrs, kāpēc saskarne tiek piemēslota ar neko neizsakošiem vārdiem. Jāpiebilst, ka saņēmām Doro Liberto 825 demo modeli un pārdošanā nonāks viedtālrunis ar uzlabotu tulkojumu.

    Pārējā Doro Liberto 825 saskarne izdevusies pavisam veiksmīgi, tādējādi kalpojot senioram. Pilnīgi visas iespējas ir ar lieliem burtiem, apmaldīties saskarnē var, bet tas nav kritiski. Lielākās problēmas radīsies tiem, kuri savā standarta Android viedtālrunī var piekļūt iestatījumiem ar aizvērtām acīm, jo Doro Liberto 825 tas noris nedaudz sarežģītāk. Paplašinātie iestatījumi paslēpti dziļāk, lai tos nebūtu iespējams netīšām saspaidīt.

    Padomāts par līdzīgu iespēju pavilkšanu zem viena jumta. Sākuma ekrānā ir liela ikona Sūtīt, un zem tās atrodas sīkāk izdalīts, ko tad tieši vēlies sūtīt – SMS, e-pastu vai attēlu. Viedtālrunis spēj arī parādīt un pamācīt, kā rīkoties ar katru iespēju.

    My Doro Manager lietotne paredzēta viedtālruņa attālinātai uzraudzīšanai un iestatījumu pielāgošanai. Faktiski My Doro Manager ir TeamViewer ar Doro spraudni. Tas nozīmē, ka kāds izpalīdzīgs radagabals varēs telefonam pieslēgties un pamainīt tā iestatījumus. Doro Liberto 825 atliek vien ar My Doro Manager lietotnes palīdzību nosūtīt pieprasījumu palīdzēt tikt galā ar viedtālruni. E-pasta saņēmējs var iestatīt nepieciešamo attālināti, izmantojot visas TeamViewer iespējas.

    Viedtālrunis nav spējis izvairīties no pilna Google lietotņu klāsta, kā arī derdzīgais AVG antivīruss atradis iespēju lietotni izvietot Doro Liberto 825.

    Doro Liberto 825 īpašu padara iespēja izsaukt palīdzību ar aizmugurē esošās pogas nospiešanu. Iestatījumos var pievienot līdz pieciem trauksmes signāla saņēmējiem, kā arī Doro Liberto 825 var ievadīt vienkāršotu medicīnisko informāciju par alerģijām, zālēm, asins grupu, augumu, svaru un vecumu. Informācijai var pievienot arī mājas adresi, lai varētu senioru nogādāt mājās.

    Ātrdarbība un akumulators

    Doro Liberto 825 saņēmis pieklājīgu 2000 mAh akumulatoru, kas kopā ar taupīgu Qualcomm Snapdragon 410 procesoru, Android 5.1.1 Lollipop un nesamocītu Android saskarni dod varbūt ne baterijas čempionu, bet pavisam noteikti viedtālruni, ko nenāksies lādēt dienas vidū.

    Viedtālrunis nenodrošina gandrīz nekādas enerģijas taupīšanas iespējas. Varēsi aktivizēt Android Lollipop iebūvēto enerģijas taupīšanu, bet tā ir mežonīgi agresīva un padara Doro Liberto 825 gandrīz nelietojamu kā viedtālruni – laikam tiek pārāk zemu sēdināta procesora jauda. Seniors noteikti nerūpēsies par lietotņu aizvēršanu vai mobilo datu atslēgšanu, tāpēc kādu viedāku enerģijas taupīšanas režīmu varēja vēlēties. Qualcomm Snapdragon 410 procesors darbojas ar 1.2 GHz takts frekvenci, kas varētu nedaudz ietaupīt enerģiju.

    Sintētiskie veiktspējas testi uzrāda, ka Qualcomm Snapdragon 410 procesors darbojas pieņemami. Diemžēl Doro Liberto 825 ir tikai 1 GB RAM, kas var šad tad pabojāt iespaidu par viedtālruni. No 1 GB RAM pieejami 440 MB, no 8 GB atmiņas būs pieejami tikai 2.5 GB, kas ir ļoti pieticīgs apjoms.

    Fotogrāfijas

    Visticamāk, Doro Liberto 825 neviens neiegādāsies lieliskas kameras dēļ, tomēr šoreiz viedtālrunis saņēmis visai vāju kameru. Ierasts, ka Ķīnas produkcija tiek aprīkota ar viduvējām kamerām, tomēr šoreiz kaut kad nogājis pavisam greizi un fotogrāfijas ir visai pūkainas, kaut gan Doro Liberto 825 aprīkots ar autofokusu.

    Kameras lietotne ir ļoti vienkārša, tomēr tajā nav vērojama nekāda ražotāja iejaukšanās, kas kameras darbināšanu padarītu vienkāršāku. Pogu izmēri arī nav palielināti.

    Pieejama vēl viena kameras lietotne, kas nosaukta par Lupu. Tā ir ļoti vienkārša lietotne, kas uzreiz ir palielinājusi attēlu vismaz divkārt, kā arī piedāvā attēlu iesaldēt (nofotografēt). Lupas režīmā visu laiku ir aktīva zibspuldze.

    Kopumā kamera šķiet nepamatoti vāja un arī lietotnei gājis secen ražotāja saskarnes pielāgojums. Mazbērniem tādas bildes nemaz rādīt nevar…

    Konkurenti

    Latvijā tiešs Doro Liberto 825 konkurents nav redzēts. Varētu teikt, ka jau pieminētie Just5 vienkāršie telefoni ir laba un visai bīstama konkurence. Viedtālrunis senioram arī ar visiem papildinājumiem var izrādīties nepiemērots. Mani visvairāk satrauktu tieši akumulatora darbība gaidstāves laikā. Vērtēju, ka ar izslēgtu mobilo datu savienojumu Doro Liberto 825 izvilktu aptuveni trīs dienas, tomēr Just5 parastie telefoni ar vienu uzlādi darbojas vismaz divas reizes ilgāk. Just5 lielo pogu telefoni pamatā paredzēti vājredzīgiem.

    Android operētājsistēmai ir tāda patīkama nianse kā izskata pielāgojumi. Gandrīz jebkuram Android viedtālrunim varēsi uzstādīt bezmaksas Wiser vai Necta palaidēju, kas arī vienkāršo viedtālruņa saskarni. Pieejami arī dažādi maksas Android saskarnes pielāgojumi.

    Samsung viedtālruņiem ir tā dēvētā Easy Mode, kas arī atvieglo viedtālruņa saskarni. Samsung par labu runā dažādie modeļi un fiziskā Home poga, kas atvieglo darbošanos ar viedtālruni. Līdzvērtīgas, iebūvētas vienkāršās saskarnes piedāvā arī vairāki citi lielie viedierīču ražotāji.

    Doro Liberto 825 018

    Gala vārds

    Doro Liberto 825 ir visai interesants, bet arī padārgs mēģinājums senioriem piedāvāt jaunāko tehnoloģiju sasniegumus saprotamā “iepakojumā”. Doro Liberto 825 padomāts par ērtāku lietošanu, pieejamas vairākas pārdomātas nianses, kas palīdzēs orientēties viedtālruņa saskarnē. Manuprāt, varēja iztikt bez dažādiem liekiem vārdiem, kas neko neizsaka un zem kuriem nekas neslēpjas.

    Viedtālrunis saņēmis pieklājīgu tehnisko specifikāciju – ekrāns ir liels un spilgts, viedtālrunis ir gana skaļš, to ir ērti turēt rokās. Iespējams, būtu nepieciešams uzstādīt kādu vienkāršāku lādēšanas pieslēgvietu, tomēr to visai veiksmīgi aizvieto dokstacija. Diemžēl nekādi netiek izcelta arī ekrāna bloķēšanas poga. Diskutabls paliek jautājums par Doro Liberto 825 darbības ilgumu ar vienu uzlādes reizi, jo dumbfoni piedāvās vismaz divas reizes ilgāku darbību ar vienu uzlādi.

    Doro Liberto 825 015

    Patīkami, ka Doro Liberto 825 ne reizi nebremzēja, jo tas varētu pamatīgi apmulsināt gados vecāku lietotāju. Rastos jautājumi, kas izdarīts nepareizi un nepamatotas bailes no modernajām tehnoloģijām. Interesanti rasta iespēja ar populārās TeamViewer lietotnes palīdzību palīdzēt senioram tikt galā ar viedtālruni.

    Ražotājs apgalvo, ka Doro Liberto 825 tiek nodrošināta OTA jauninājumu saņemšana, bet, kā jau ierasts, kamēr neredzēšu – neticēšu.

    Kopumā uzskatu, ka mēģinājums pievērst seniorus modernu tehnoloģiju lietošanai ar Doro Liberto 825 ir daļēji izdevies. Vienmēr varēs atrast kādu ne ideāli izveidotu niansi vai produkta aizvietotāju, tomēr Doro Liberto 825 to visu piedāvā jau gatavu. Vismaz pie mums mulsinoši augsta izdevusies Doro Liberto 825 cena.

    Interesants mēģinājums vecāka gadagājuma cilvēkus pievērst modernām tehnoloģijām. Dažas nianses vēl būtu pieslīpējamas, tomēr šis viedtālrunis senioram varētu patikt.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    6
    Kamera
    3
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    44 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    03.12.2015 17:23

    saskarsne reāli tizla…

    04.12.2015 16:11
    Reply to  Purvavelns

    Kāds būtu argumentēts pamatojums šādam apgalvojumam?

    Purvavelns
    04.12.2015 16:25

    Tev Dieviņš gaumi nav piešķīris? Tad Tev būs jāpieņem mans, profesionāla dizainera viedoklis.

    04.12.2015 16:27
    Reply to  Purvavelns

    Tur jau tā lieta, ka pa šo gadu esi tik daudz izrunājies, ka vairs nespēju bez krietnas devas skepses pieņemt tavu viedokli :)

    Purvavelns
    04.12.2015 16:29

    Nu tā jau vairs nav mana, bet Tava problēma. Vajag filtrēt, kad es rakstu ko domāju, un kad es rakstu atklātas provokācijas.

    04.12.2015 16:32
    Reply to  Purvavelns

    Huh, būs laikam pie provokāciju tvītiem jāpieliek kaut kāds simbols, lai var ātri (visi) saprast, ka tā ir muķošanās.

    P: Šis ir provokācijas teksts.

    Purvavelns
    04.12.2015 16:34

    ** OK, likšu 2 zvaigzītes sākumā.

    04.12.2015 16:37
    Reply to  Purvavelns

    Jā, tas pilnībā der :)

    Purvavelns
    04.12.2015 16:44

    nu re – Tu nesaprati, ka tā ir atklāta provokācija…

    04.12.2015 19:15
    Reply to  Purvavelns

    Šajā gadījumā saskarnei nav jāpatīk, tai ir jāpilda noteikta funkcija.

    Kaut gan grūti nepiekrist – prasta pēc velna.

    es
    14.12.2015 15:29

    es skatos uz to un….. nesaprotu, tā saskarne ir domāta vecākiem cilvēkiem? Ar tik samudžinātu izkārtojumu un virkni nevajadzīgu uzstādījumu? Jūs cilvēki esat kādreiz apskatījuši WP telefonus? Vienreiz uzstāda uz sākuma ekrāna visas vajadzīgās flīzes un aizmirsti, lieto kamēr akumulators nenosprāgs, kas notiks vēlāk kā andrīšiem.

    Kurlander
    03.12.2015 17:49

    Varbūt šie gan gribējuši kaut ko senioriem piedāvāt, bet uz dizainu pamatīgi taupījuši.
    Sen ko tik nesmuku neesmu redzējis.
    Apvainojums vecīšiem…
    Un vidējā klase šis ir tikai pēc cenas, pēc specām budžeta apakšgals.

    janka
    04.12.2015 10:05

    Liels trukums sim phounam ir svaka baterija jo senioriem pa lielam patik telefoni ar vadu tikai tā iemesla del ka nav regulāri jauzlade no kontakta ,
    Un jasaka ka sim ir liels trukums mazais rom 8 gb un 1 gb ram jo ja seniors iemanisies lietot lietotnes tad driz mob bus pilns un lens klus del maza ram es domaju visai driz visi kas nopirks so mobilo saks domat ka androidi ir bremzes.
    Tas nav slepts meginajums iesmeret senioriem iphonus no serijas perciet istu mantu ar normalu specs un maksajiet par kvalitati ?
    Jo seniori pa lielam spej novertet kvalitati tapec ka doma ilgtermina ,

    04.12.2015 10:14
    Reply to  janka

    Baterija īsti nav problēma, jo telefonu var visu laiku turēt dokstacijā un tad tas arī uzlādēsies. Sanāks tāds kā stacionāri pārnēsājamais radiotelefons :)

    Purvavelns
    04.12.2015 11:24

    nu bet dokstacijā tak nelādējas – vads jāsprauž klāt šakatā… turklāt – visu laiku lādējoot baterija būs tju tju gada laikā.

    04.12.2015 11:25
    Reply to  Purvavelns

    Jā, pareizi, vads jāpievieno dokstacijai. Un varbūt pietiks tiražēt mītus par baterijas izbeigšanos gada laikā to visu laiku lādējot? Nu nav tik slikti viss.

    x
    04.12.2015 11:45

    Ideja testam – divas iekārtas no vienas partijas; vienu lietojat normāli, otru – visu laiku turot pie lādētāja. Tur tad uzprasās vēl trešā iekārta – kuru katru reizi lieto līdz baterija sausa vai pat izslēdzas, un tad uzlādē. Pēc gada mīts tiktu satriekts…nu, vai apstiprināts.

    Protams, ir jāsaprot ka konkrētās iekārtas konkrētā revīzija visdrīzāk nevar tikt izmantota, lai izdarītu secinājumus par pilnīgi visām lādējamām iekārtām. Vienām ir gudrāki bateriju konktrolieri, citām mazāk. Runa, saprotams, par litija bāzētām baterijām – telefonos un pārējos skaitļotājos citas praktiski neizmanto.

    04.12.2015 11:54
    Reply to  x

    Tikko aprunājos ar mūsu bateriju guru un viņš saka, ka mūsdienīgos elektronikas produktos tiek izmantotas litija jonu baterijas un tās īpaši neietekmē tas cik bieži mēs veicam to uzlādi. Galvenais, lai baterija netiek izlādēta līdz 0%, tas gan ir kaitīgi. Viņš arī ieteica par bateriju tēmu palasīties šo resursu: http://batteryuniversity.com/

    x
    04.12.2015 12:40

    Ja ievēroji, tad es neuzsveru biežumu, bet tieši divus režīmus – nepārtraukta papildināšana un regulāra izlādēšana līdz apakšai. Ar pirmo gudrs kontrolieris tiek galā, ar otro nekas nelīdz.

    x
    04.12.2015 11:39
    Reply to  janka

    kas tas par 8GB rom? firmwārei nevajag gigabaitus, droši vien domāta pastāvīgā atmiņa, storage.

    04.12.2015 11:45
    Reply to  x

    Tā ir telefona iebūvētā atmiņa. Jā, var to dēvēt arī par pastāvīgo atmiņu.

    x
    04.12.2015 11:47

    ROM (read only memory) nu nekādi nav tā vieta, kas atdota OSam un lietojumiem.

    04.12.2015 11:52
    Reply to  x

    Es saprotu par ko tu runā, bet praksē ražotāji un pēc tam arī mediji par viedtālruņu ROM sauc iebūvēto atmiņu, kurā atrodas operētājsistēma un lietotāja dati.

    Raivis Rasnačs
    04.12.2015 15:54

    Telefons senioriem pa €300? Tas ir joks? Latvijas seniori ar savu €160 pensiju pēc elektrības rēķinu nomaksas labākajā gadījumā var atļauties nopirkt Nokia 225. Android NEKAD nebūs piemērots senioriem. Pat es tur nereti apmaldos, kad kāds paprasa savest kārtībā kādu nokārušos ierīci, senioriem tas ir vakars uz ezera.

    04.12.2015 16:03

    Ne visos gadījumos seniori paši pērk savus telefonus. Priekš kam tad viņi uzaudzinājuši lāga bērnus un mazbērnus?

    Kas attiecas uz Android piemērotību kādai noteikti lietotāju grupai, tad viss atkarīgs no konkrētās realizācijas un Doro gadījumā saskarne ir veidota visnotaļ oriģināli.

    Raivis Rasnačs
    04.12.2015 16:09

    Senioru telefonam ekrāns vispār ir lieks. Vajag latviešu valodas atpazīšanu un balss kontroli. “Piezvani Ilzei” un telefons zvana Ilzei. “Kāds rīt būs laiks?” un telefons ar balsi paziņo rītdienas prognozi. Lūk, tik vienkāršam jābūt senioru telefonam.

    04.12.2015 16:12

    Jā, protams. Taču tad tāds telefons maksās miljardu eiro un diez vai to varēs nopirkt kāds Latvijas pensionārs vai tā radinieks.

    Raivis Rasnačs
    04.12.2015 16:23

    Android telefons pa 100€ vēsi tiek galā ar balss komandām, lētākajā Lumia modelī Cortana dara savu darbu. Protams, angļu mēlē, bet atliek pievienot latv. val. atbalstu, aizvākt ekrānu, ielikt skaļu, kvalitatīvu skaļruni un senioru telefons gatavs. Kas tur sastāda miljardu €?

    04.12.2015 16:26

    Balss asistenta izstrāde, lai tas saprastu latviešu valodu + jauna telefona izstrāde, kas izmanto šo risinājumu. Jo ja jau Latvijas senioriem nav iespējas iegādāties telefonu par 299 eiro, tad diez vai būs nauda (laiks, iespēja) apmeklēt angļu valodas kursus.

    Purvavelns
    04.12.2015 16:12

    a no kāda vecuma ir “seniors”. Pieņemsim vecumu X – vai tajā vecumā Tu ar netiksi galā ar viedtālruni?

    Raivis Rasnačs
    04.12.2015 16:32
    Reply to  Purvavelns

    Kad ikvakara “Panorāma” kļūst par nepieciešamību, tad arī cilvēks kļūst par senioru. Ne visiem tas notiek vienādā vecumā. :)

    04.12.2015 16:33

    Nu, paga, paga. Man jau arī sāk interesēt dienu noslēgt ar normālu ziņu/žurnālistikas devu un sevi neuzskatu par senioru :D

    erikiss1
    04.12.2015 17:30

    Kristap, vecums atnāk nemanot :)

    Purvavelns
    04.12.2015 16:36

    ** aaa, un LNT ziņas katru vakaru skatīties ir COOL?

    04.12.2015 16:37
    Reply to  Purvavelns

    Nu, ja. Tas arī der.

    Krotow
    07.12.2015 20:30

    Tas gan ir tieši atkarīgs no subjekta dzīvesveida. Dažs, pēc šādas klasifikācijas skatoties, būs kļuvis par senioru jau 30 gadu vecumā :P

    Purvavelns
    04.12.2015 16:43

    Vispār jau šādu aparātu izstrādātāji nedomā par postpadomju cilvēkiem. Lieta tāda, ka mūsu šodienas seniori savā jaunībā nav piedzīvojuši neko sarežģītāku par galda kalkulātoru. Skaidrs, ka visi datori, planšetes, viedtālruņi, sensorvadāmās elektriskās plītis rada krietnas galvassāpes. 90. gadu sākumā dzīvoju Dānijā pie vienas kundzītes (kurai tagad jau pāri 70) kurai nebija nekādu problēmu uzlikt videomaģi, lai pa dienu ieraksta kādu TV raidījumu automātiski. Atceros, ka pultij bija lāzera stars, ar ko no speciālas lapas nolasīja svītrukodus – cikos sākt, cikos beigt un ko ierakstit. Jāsaka, ka man pat 91. gadā 24 gadu vecumā tas likās pilnīgs kosmoss…. Pavasarī šo kundzi apciemoju – NAV viņai ne mazāko problēmu ne ar sadzīves elektroniku, ne viedierīcēm.

    Uldis M.
    04.12.2015 16:44

    Vai man vienīgajam tas Doro logotips atgādina Pokemonu bumbu? :D
    http://burningbarrel.co/wp-content/uploads/2013/10/Pokemon-Ball.png
    Neesmu pokemonu skatītājs, nekad neesmu bijis, bet tādas lietas mēdzu piefiksēt… ;)

    Gatis
    04.12.2015 19:18

    Varetu kadu testu no just5 uzstaisit

    04.12.2015 19:19
    Reply to  Gatis

    Pogu telefonam?

    Gatis
    07.12.2015 11:19

    Blaster 2 vai blaster mini

    Purvavelns
    07.12.2015 11:27
    Reply to  Gatis

    tak pilns internets ar to ķīniešu vienādo telefonu apskatiem. vajadzētu lapu kur ievada parametrus un apskats gatavs! :D Nav nekādas jēgas tērēt laika normālam cilvēkam “apskatot” visu to hlamu kaudzi – rezultāts tak tā pat zināms.

    Kaspars
    07.12.2015 19:50
    Reply to  Purvavelns

    aizmirsi pielikt **

    Reinis
    17.12.2015 15:25
    Reply to  Purvavelns

    versus.com ;) man patīk, noder, tik dažreiz kāda detaļiņa drusku neprecīza, un vajag rakstīt cik gb modeļi, bet tā ir labs

    Reklāma
    Interesants mēģinājums vecāka gadagājuma cilvēkus pievērst modernām tehnoloģijām. Dažas nianses vēl būtu pieslīpējamas, tomēr šis viedtālrunis senioram varētu patikt.Doro Liberto 825 apskats