Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar LTAB OCTA mobilo lietotni nepalaidīsi garām polises termiņa beigas

    Jaunākie raksti

    Aptuveni 10% transportlīdzekļu īpašnieku nokavē OCTA polises termiņa beigšanos, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati. “Lai arī daļa no šiem autoīpašniekiem polises derīguma termiņa beigas nokavē neapzināti, tomēr sekas par savlaicīgi neiegādātu OCTA polisi ir ļoti nopietnas – sākot no naudas soda un pārkāpumu uzskaites punktiem, līdz pat regresa prasībām desmitiem tūkstošu eiro apmērā, ja neapdrošinātais transportlīdzeklis izraisījis CSNg,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, piebilstot, ka šis iemesls licis birojam meklēt risinājumus, lai sekmētu autoīpašnieku informētību par OCTA un īpaši – polises derīguma termiņiem.

    Viens no LTAB prioritārajiem mērķiem ir mazināt to autoīpašnieku skaitu, kuri pa Latvijas ceļiem pārvietojas bez OCTA. Šī iemesla dēļ arī šogad LTAB uzsācis realizēt informatīvu kampaņu, kuras ietvaros radīta visām mobilajām ierīcēm draudzīga lietotne. Ar tās palīdzību iespējams uzzināt OCTA polises darbības termiņu, pieteikties atgādinājumiem par tās beigu termiņu tuvošanos, uzzināt Bonus-Malus klasi, transportlīdzekļu zaudējumu vēsturiskos un aktuālos datus, kā arī nosūtīt apdrošinātājam informāciju par satiksmes negadījumu. Aplikācija tāpat dod iespēju uzzināt izdevīgākos OCTA piedāvājumus pa tiešo no apdrošinātājiem.

    Reklāma

    “Šodienas dinamiskajā dzīvesvidē ikviens no mums nereti piemirst dažādas lietas, tādēļ radīts milzum daudz dažādu palīgu, kas ļauj neaizmirst svarīgus un ne tik svarīgus notikumus. LTAB izstrādātā mobilā lietotne ir viens no šādiem rīkiem, un ar tās palīdzību ikviens autoīpašnieks varēs būt drošs, ka informācija, kas skar OCTA polisi, Bonus – Malus klases vai transportlīdzekļa zaudējumu datus, būs vienmēr ātri un ērti iegūstama visur, kur vien pieejami mobilie sakari,” stāsta J.Stengrevics.

    Ne mazāk būtiska lietotnes funkcija ir informatīvā palīdzība, ja noticis CSNg. Lietotne vienkārši un ātri ļauj fiksēt negadījumu – veikt fotouzņēmumus un kopā ar ģeogrāfiskajām koordinātēm nosūtīt savam apdrošinātājam. Tāpat tā sniedz iespēju uzzināt, kā pareizi aizpildīt saskaņoto paziņojumu, pārliecināties par to, kā rīkoties pēc ceļu satiksmes negadījuma un nepieciešamības gadījumā izsaukt policiju uz negadījuma vietu.

    Aplikācijas izveide un tās popularizēšanas kampaņa, kura ilgst no šī gada 20. novembra līdz 18. decembrim, tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksi  paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm un par kuru izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

    Lietotni bez maksas var lejupielādēt App Store vai Google Play Store vietnēs.

    screen322x572 screen322x572 (1) screen322x572 (2)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    :)
    28.11.2015 19:50

    Kapec ritenis ir jaizgudro no jauna, e.csdd jau labu laiku ir iespeja sanemt atgadinajumus uz epastu, pielieciet tam klat sms un lieta darita..

    Es gan jau ka sai statistika ari ietilpstu, jo ne vienmer octa tiek nopirkta uzreiz ka beidzas… ja masina stav miera tad octa tiek pirkta bridi kadvinu sak kustinat…

    Usinss
    29.11.2015 11:04
    Reply to  :)

    Nu bet, tad var gadīties ka malus klase lēnāk Tev augs, jo jāsakrāj ir tās dienas gada laikā. Tā, ka ietaupot pāris eur vari zaudēt daudz vairāk ilgtermiņā.

    SS
    29.11.2015 12:00
    Reply to  Usinss

    nekas īpaši netiks zaudēts. Bonus Malus klasei augot, atlaide īpasi nepalielinās, bet, kad BM pazeminās, tad cena gan strauji pieaug. nav nekādas jēgas iegādaties OCTA, ja auto nelieto.

    pff
    28.11.2015 19:56

    Kurš kantoris mūsdienās jau automātā nesūta 100 atgādinājumus, ka drīz beigsies OCTA?

    29.11.2015 11:25

    Pašam nesen nācās pagarināt OCTA, jau 1 nedēļu pirms termiņa beigām OCTAS.lv atsūtīja 5 SMS, tad apdrošināšanas kompānija atsūtīja 2x, vēl e.csdd atsūtīja atgādinājumu un e-pastā arī bija atgādinājumi. Nezinu kā var palaist garām!

    Purvavelns
    29.11.2015 11:50

    vienīgā fīča ko es redzu – ka var sūtīt reportu apdrošinātājam ar fočenēm un tā…

    LOOK
    29.11.2015 13:13
    Reply to  Purvavelns

    Tagad eksperti pat naktī atskrien uz CSN, un neviens nav jāinformē, apdrošinātāji ir ieinteresēti pēc iespējas ātrāk novērtēt situāciju, lai nebūtu “blaknes”.

    Purvavelns
    29.11.2015 14:10
    Reply to  LOOK

    paldies Dievam, nekad neesmu ar to saskāries. ptu ptu ptu

    KKTK
    30.11.2015 11:40
    Reply to  LOOK

    Tas tāds serviss, ja maksā vairāk par adrošināšanu?

    Loks
    29.11.2015 20:02

    Nesaprotu, kāpēc neļauj lietot vispār aplikāciju, ja neatļauj izmantot atrašanās vietu un piekļuvi failiem tālrunī…

    Purvavelns
    29.11.2015 21:00
    Reply to  Loks

    :D visi grib kaut ko vākt – vajag vai nevajag… a ja nu noder?

    Purvavelns
    29.11.2015 22:41
    Reply to  Loks

    paiesībā jau viss ir ļoti vienkārši: kai būtu tāda fīča, kā reportēt apdrošinātājiem nelaimes gadījumu ar fočenēm, jāatļauj gan izmantot atrašanās vietu, gan piekļūt failiem. Neviena gūgles pleistores aplikācija nenorāda tieši kādiem failiem un kāpēc. tas besī.

    Janķels
    30.11.2015 17:59

    Meh, nav Windows Phone lietotnes. Šeim.

    Reklāma