Web Analytics
More
    Reklāma

    Google var attālināti atvērt pieeju 74% Android viedierīču

    Jaunākie raksti

    ASV tiesībsargi atklājuši informāciju, ka vecākām Android operētājsistēmu versijām Google attālināti var atiestatīt pieejas paroles, lai no viedierīces varētu iegūt pierādījumus. Protams, tam būs nepieciešams tiesas izsniegts orderis.

    Informācija nonākusi atklātībā līdz ar uzsākto cīņu pret viedierīču satura šifrēšanu. Viedierīces ar Android 5.0 vai jaunāku operētājsistēmu iespējas šifrēt, tādējādi liedzot pat Google pieeju lietotāja datiem. Datu šifrēšana uzskatāma drīzāk par brīvprātīgu soli, jo daudzi ražotāji to ir izslēguši. Tas tiek pamatots ar šifrētas ierīces lēnāku darbību.

    Reklāma

    Ikmēneša Google ziņojums par Android operētājsistēmas versiju izplatību norāda, ka vēl arvien Android 5.x un Android 6.x nav uzstādīts 74.1% viedierīču. Tātad ar tiesas pavēli Google var trim no četrām Android viedierīcēm atiestatīt paroles, atļaujot tiesai saņemt iespējamos pierādījumus.

    Apple iPhone lietotāji ir statistiski labāk pasargāti, jo jau iOS 8 un jaunākas operētājsistēmas versijas nodrošina pilnu ierīcē esošo datu šifrēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    24.11.2015 08:53

    Un vaitad iOS un WP tas procents ir sliktāks?

    Reklāma