Web Analytics
More
    Reklāma

    Google grasās “no nulles” veidot viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Google Nexus viedtālruņus iecienījuši tehnoloģiju jūsmiņi un entuziasti, bet Nexus pilnībā nav dēvējams par Google produktu, jo visas komponentes, tehnoloģijas un, visticamāk, arī dizaini top gandrīz neatkarīgi no Google. Google nodod Nexus sērijai tikai pāris nianses, kā arī piegādā programmatūras jauninājumus.

    Baumas norāda, ka Google varētu jau nākamajā gadā izveidot Android viedtālruni, kas tiešām būts dēvējams pat Google viedtālruni. Tas tapšot bez citu viedtālruņu ražotāju iejaukšanās. Tiek pieļauts, ka tādā veidā Google grasās pilnībā pārņemt no Apple filozofiju, kas ļauj pārskatīt ierīces izveides un izstrādes procesu no A līdz Z.

    Reklāma

    Viedtālruņa radīšana ir milzīgs darbu apjoms, turklāt baumu avoti norāda, ka tikai Google vadībā tapušajam viedtālrunim varētu būt arī Google izstrādāts procesors.

    Diemžēl iepriekš un šobrīd Google ne pārāk veikli izdodas izstrādāt modulāro viedtālruni, kas pazīstams ar nosaukumu Project Ara. Project Ara iznākšana tiek visu laiku atspiesta arvien tālāk. Šobrīd tiek pārskatīta detaļu kopā saturēšana, neizmantojot iepriekš plānotos magnētus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    12.11.2015 15:04

    no šitā jēga būs tikai tad, ja google pati arī uztaisīs jaunu os, ne uz javas bāzētu

    Uldis
    12.11.2015 23:13

    Būtu interesanti redzēt kas viņiem tur sanāks, bet tomēr ja viņi liks tur android os tad diezvai būs liela atšķirība no citiem android telefoniem – vien tas ka to ražos pati google.

    Raimonds Talcis
    13.11.2015 11:50

    Man liekas ka šitādu gājienu no googles gaidija kad viņi bija nopirkuši Motorolu.

    Reklāma