Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps turpmāk būs pieejama bezsaistes navigācija

    Jaunākie raksti

    Beidzot, beidzot Google Maps paveic to, ko no karšu servisa gaidījām vismaz 5 gadus – turpmāk Google Maps navigācija un meklēšanas iespējas būs pieejamas arī bezsaistē.

    Google I/O 2015 konferences ietvaros maijā uzņēmums paziņoja, ka grasās piedāvāt gandrīz visas Google Maps iespējas lietošanai bezsaistē. Protams, vēl arvien nāksies visu saturu pirms tam saglabāt viedtālruņa atmiņā, toties pēcāk Maps bezsaistē piedāvās pilnu funkciju klāstu. Arī navigāciju ar balss norādēm.

    Reklāma

    Google Maps iepriekš piedāvāja saglabāt noteiktas kartes daļas viedierīcē, lai tās būtu skatāmas bezsaistē. Diemžēl netika piedāvāta navigācija, kas ir būtiska modernu digitālo karšu sastāvdaļa. Interesantākā Google Maps funkcija ir to spēja konstatēt, ka lietotājs ieiet vai iebrauc saglabātajā kartes daļā; viedtālrunis uzreiz pāriet bezsaistes režīmā, lieki netērējot mobilo datu pieslēguma apjomu un enerģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    11.11.2015 10:23

    kad LV?

    11.11.2015 11:55
    Reply to  as

    Pēc lietotnes atjauninājuma saņemšanas.

    Dzintars Rudzitis
    11.11.2015 10:57

    Jau kādu laiku bija iespējams lietot bezsaistes Google maps, tikai vajadzēja ievadīt kaut kādu kombināciju un mape saglabāta.

    11.11.2015 12:29

    Tas iepriekš neattiecās uz navigāciju.

    11.11.2015 12:56

    Tur viss nebija tik rožaini. Google Maps varēja saglabāt tikai mazu apgabalu.

    Purvavelns
    11.11.2015 13:25

    a balstiņa ar taurē skaistā latviešu valodā – te pa labi, pēc simts metriem pa kreisi?

    as
    11.11.2015 13:49

    Interesanti, ko tad darīs Navigon, TomTom, Becker etc navigāciju milži? Ar nepacietību gaidu, kad googles tante man ārzemēs stāstīs ceļu arī laikā, kad netiks pie interneta!
    Jau pašreiz ir pieejami bezmaksas un maksas navigācijas servisi, tomēr tos visus vieno viens trūkums – kartes bieži ir neapdeitotas (virziens, pagaidu darbi, sīkas ieliņas ect), kas noved pie tā, ka navigācijas rūtēšana bieži ir neloģiska. Biju pārsteigts, ka Navigon par 80 EUR lieto precīzi to pašu Here karti, ko Here maps aplikācija, kas ir bezmaksas. Trafic update. Man ir niķis ārzemēs paralēli salīdzināt offline navi applikācijas ar google maps, bez datiem (ievelk apgabalu pirms tam caur wifi), tad nu jāteic, ka googles sākotnēji ieteiktajam ceļam es uzticējos procentuāli vairāk.

    P.s. nerunāju par navigācijas lietošanu LV, jo te nekā labāka par Waze, BalticMaps un GoogleMaps nav nepieciešams dēļ salīdzinoši lētas un ātras datu pieejamības, bet ārzemēs vajag offline risinājumu!

    Uldis M.
    11.11.2015 13:52

    Līdz šim bija Here kartes kas pildīja offline navigācijas funkcijas… bet Amerikā konstatēju ka Google maps ir labāks, jo Here navigācijai nebija joslu asistenta…

    Janis
    11.11.2015 16:25

    Un kad tas reāli sāks darboties?

    Reklāma