Web Analytics
More
    Reklāma

    CrucialTek izveido niecīga izmēra pirkstu nospiedumu nolasītāju

    Jaunākie raksti

    Ērtākais pēdējā gada veikums bija Sony Xperia Z5 sērijas viedtālruņu pirkstu nospiedumu nolasītāja pārcelšana uz ekrāna bloķēšanas pogu. Sony vēl nav ideāli noslīpējis pirkstu nospiedumu tehnoloģijas nianses, tomēr uzskatu, ka nolasītāja pārvietošana ir loģiska un ikdienā noderīga. Pārējie ražotāji turpina pirkstu nospiedumu sensorus izvietot zem ekrāna vai pat uz ierīces aizmugures vāka.

    Lielākā problēma pirkstu nospiedumu nolasītāja pārcelšanai uz šauro viedierīces sānu skaldni ir acīm redzama – pirkstu nospiedumu nolasītāja fiziskais izmērs. Tieši šī iemesla dēļ no Xperia Z5 sērija nācās pazust ierastajai apaļajai, spīdīgajai ekrāna bloķēšanas pogai.

    Reklāma

    CrucialTek ir pieteicis patentu jaunas paaudzes pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas ir iestrādājams ekrānā. Pagaidām šāda veida pirkstu nospiedumu nolasītājs vēl nav izveidots, bet uzņēmums jau cenšas piedāvāt labākus pirkstu nospiedumu nolasītāja risinājumus. CrucialTek izvērtējis, ka minimālais laukums pirkstu nospiedumu nolasīšanai ir vien 8 kvadrātmilimetri. CrucialTek pirkstu nospiedumu nolasītāji ar visu nepieciešamo aizsargkārtu aizņems mazāk nekā 19 kvadrātmilimetrus (5.2 x 3.6 mm). Salīdzinājumam – Nexus 5X un 6P pirkstu nospiedumu nolasītāji aizņem 64 kvadrātmilimetrus (8.0 x 8.0 mm).

    Mazākai izmēra nospiedumu nolasītājs ļauj veidot elegantākas pogas, kurās iestrādāti nepieciešamie sensori. Mazāks nolasāmais un atpazīstamais nospieduma laukums nozīmē arī ātrāku sensora darbību un viedierīces atslēgšanu. Sagaidāms, ka CrucialTek uzlabotais pirkstu nospiedumu nolasītājs nonāks viedtālruņos jau 2016. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    04.11.2015 14:48

    Nez, man tomēr ērtāk šķiet pirkstu nospiedumu lasītājs Home pogā. bloķēt vaļā kaut kur sānā, tā vietā lai vienkārši nospiestu home pogu šķiet kaut kā ne tā. Kamēr nesāks ražot telefonus kam ekrāns būs pa pilnīgi visu virsmu, tikmēr neredzu vajadzību aizvākt home pogu no telefona priekšas…

    Reklāma