Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft no “svešu” Android ierīču pārdošanas gūst 6 miljardus dolāru gadā

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumam Microsoft ar Android operētājsistēmu ir ļoti interesantas attiecības. Pēc Microsoft Nokia Devices un Services divīziju iegādes, Nokia vēl paspēja paniekoties ar Android operētājsistēmu, izlaižot Nokia X sērijas viedtālruņus. Tie bija pāris lēti viedtālruņu modeļi ar “apgraizītām” Android iespējām.

    Nokia kopā ar Microsoft vienmēr ieņēma galveno lomu Windows Phone operētājsistēmas izplatībā jau kopš 2011. gada februāra, bet Microsoft pilnībā atteicās no turpmākas Android operētājsistēmas izmantošanas savos produktos. Microsoft Windows 10 un Windows 10 Mobile operētājsistēmas ir pielikušas punktu jebkādām spekulācijām par Lumia viedtālruņiem ar Android.

    Reklāma

    Interesanti, ka Microsoft ir viens no lielākajiem Android operētājsistēmas faniem, jo uzņēmumam pieder vairāki būtiski patenti, kas attiecināmi uz Android viedtālruņu ražošanu. Samsung viens pats 2013. gadā Microsoft samaksāja miljards dolārus (precīzi $1 041 642 161 un 50 centus) par Android viedierīču ražošanu, kas ir aptuveni $3.41 par vienu viedierīci. Aprēķini liecina, ka gada laikā Microsoft no visiem Android ražotājiem iegūst aptuveni 6 miljardus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mikus Vanags
    02.11.2015 14:17

    Vēl neesmu manījis, ka Microsoft tirgotu “svešas” Android ierīces un, ja Microsoft netirgo “svešas” android ierīces, tad arī peļņa nav no šo ierīču tirgošanas. Izskatās, ka tā ir Microsoft peļņa no viņiem piederošā intelektuālā īpašuma licenžu tirgošanas. Ja Android ierīcēs tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas, ko radījuši konkurenti, tas ir pozitīvi no ierīces lietojamības viedokļa. Varbūt arī pašam Microsoftam nenāktu par sliktu pamācīties no Android stāsta: padarot Windows Phone labākus, tai skaitā vairāk izmantojot arī ārpus Microsoft radītas inovācijas, tas droši vien atstātu pozitīvāku iespaidu uz gala patērētāju. Cita runa vai 3.41$ ir daudz vai maz un vai lietotāji labprātāk vēlētos ietaupīt 3.41$ par ierīci, bet šķirties no pāris vitālām ierīces funkcijām.

    P.
    03.11.2015 21:18
    Reply to  Mikus Vanags

    “Inovācijas” ir tādas, kā, piemēram FAT32 un exFAT, par kurām samaksā tie ražotāji, kuri izlēmuši telefonā iekļaut sd karšu atbalstu, u.c.

    Reklāma