Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G Pad II 10.1 apskats

    Samērā drošs šāviens ar Snapdragon 800, bet vai šāda cenas latiņa ir atbilstoša vecām komponentēm?

    Jaunākie raksti

    LG Electronics Berlīnē IFA 2015 izstādes ietvaros prezentēja G Pad sērijas planšetdatora jaunāko modeli. LG uzskata, ka G Pad sērija piedāvā ideālu līdzsvaru starp veiktspēju un cenu. Ja kāds prasītu manas domas, tad nebūs iespējams atrast nevienu citu viedierīču ražotāju, kas pievērš 100% uzmanību vienam vai diviem flagmaņiem, bet vidējā un budžeta klase pamatīgi cieš no „izmaksu optimizācijas”. Jau iepriekš esmu vairākas reizes sūkstījies par LG spēju sačakarēt visai foršu un pat lētu viedtālruni, neuzstādot tam automātisko ekrāna spilgtuma regulēšanas sensoru.

    2015. gadā G Pad II 10.1 piedāvā visai viduvēju WUXGA (1920 x 1200) ekrānu un pavisam novecojušu 32-bitu 2.26 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 800 procesoru. Savā klasē lielākais 7400 mAh akumulators ir uzskatāms par vienu no G Pad II 10.1 trumpjiem, bet tas padara planšetdatoru salīdzinoši biezu un smagu.

    Reklāma

    Vienlaicīgi pie manis bija nonācis nesen apskatītais Samsung Galaxy Tab S2, tāpēc var uzskatāmi novērtēt kas ir kas un ko kurš ražotājs spēj 2015. gadā piedāvāt.

    LG G Pad II 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 10.1 colla, 1920 x 1200, ap 224 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 800, četri 2.26 GHz Krait 400 kodoli, Adreno 330 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 5 megapikseļi, 2592 x 1944, HDR. 1080p ar 30 fps video. 2.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS
    • Izmēri un svars: 254.3 x 161.1 x 7.8 mm, 489 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 7400 mAh
    • Krāsas: bronza
    • Cena: sākot no 400 eiro (4G) interneta veikalos

    LG G Pad II 007

    Izskats un uzbūve

    LG nav pārāk veicies ar planšetdatoru veidošanu. G Pad II 10.1 nav gluži pirmais LG planšetdators, bet kādreiz sen, sen redzētais LG Optimus Pad V900 bija šaušalīgs mēģinājums ieviest 3D tehnoloģijas mūsu ikdienā, kā arī V900 bija nepiedodami smags un pat tam brīdim ar zemu ekrāna izšķirtspēju. Diemžēl smagnējums ir palicis arī jaunākajā ražotāja veikumā un tas ir visai uzkrītošs. 489 grami izskatās visai nekonkurējoši arī tad, ja tos pretstata gandrīz četrgadnieka Apple iPad 4 650 gramiem, kas bija saņēmis Li-Po 11560 mAh akumulatoru. LG G Pad II 10.1 smagums ir tik izteikts, ka tas spēj aizsegt pārējās labās planšetdatora fiziskā īpašības.

    G Pad II 10.1 aizmuguri sedz metāla vāks. Tā krāsa jau acij šķiet nenosakāma, fotoaparāts pavisam apjūk. Metāla aizmugurē ir iegriezta tikai kameras acs bez LED zibspuldzes, kā arī vāciņš, kas nosedz microSD karti un SIM kartes pieslēgvietu. Jāatzīst, ka metāla aizmugurējais vāks atstāj negatīvu iespaidu uz planšetdatora skaņu – bez pievienotām austiņām rodas sajūta, ka mūzika skan no tukšas mucas un tas nav patīkami. Otra alumīnija aizmugures problēma ir pirkstu nospiedumi, kurus pret biksēm ir ļoti grūti notraust.

    LG G Pad II 012

    Stūru noapaļojums dažiem varētu neiet pie sirds. Pāris cilvēki atzina, ka G Pad II 10.1 rokā īsti labi neturas. Tika vainots planšetdatora svars, nedaudz slidenā aizmugures daļa un noapaļotie stūri.

    Kopumā LG G Pad II 10.1 nav dēvējams par neizdevušos planšetdatoru, tomēr ir jārēķinās, ka planšetdatoru tirgus ir niecīgs, tāpēc ir jāizmanto jebkura iespēja izcelties. Samsung to savā Galaxy Tab S2 panāk ar perfektām formām, lielisku uzbūvi, nelielu svaru un vairākām citām niansēm, bet LG veikums ir drusku vecišķs, pietiekami kvalitatīvs, bet ne saistošs.

    LG G Pad II 010

    Akumulators un ātrdarbība

    Lietotāja nenomaināms Li-Ion 7400 mAh akumulators padara LG G Pad II 10.1 par vienu no ilgdzīvošanas čempioniem. Jāatzīst, ka talkā nāk arī novecojis procesors, kuram nekad nav bijušas pārlieku lielas problēmas ar enerģijas taupīšanu. Vērtēju, ka G Pad II akumulators ar vienu uzlādi spēj izturēt vismaz par trešo daļu ilgāk, nekā Galaxy Tab S2, bet tiek „samaksāts” ar lielu planšetdatora svaru un biezumu. G Pad II ir īstens viesistabas papildinājums, apkārt to nēsāt nav ne mazākās vēlmes.

    Qualcomm Snapdragon 800 procesors ar četriem 2.26 GHz Krait 400 kodoliem un Adreno 330 video apakšsistēmu vēl arvien nav zemē metama komplektācija. Ražotājs sapārojis procesoru ar 2 GB RAM, kas arī šodien nodrošinās pieņemamu viedierīces darbību. Atzīšos, ka pats ikdienā vēl arvien lietoju Snapdragon 800 procesora darbinātu viedtālruni (iznācis 2013. gada vidū) ar Android 5.1.1 Lollipop un gandrīz nemaz nesūdzos. Tomēr daudzi pamatoti teiks, ka tik sena procesora izvēle nesekmēs planšetdatora tirdzniecības apjomus. Daļēji taisnība jau būs, bet vēlētos norādīt, ka pagaidām Snapdragon nav spējis nākt klajā ar jēdzīgu Snapdragon 800/801 procesoru aizvietotāju. Snapdragon 808 un Snapdragon 810 tomēr karst un uzreiz būtiski krītas viedierīces veiktspēja. Lētākie modeļi Snapdragon 410 un Snapdragon 615 ir gandrīz identiski (615 modelim ir arī ļoti lēni 1.0 GHz kodoli), tomēr šie procesori netuvojas Snapdragon 800 ātrumam.

    Qualcomm Snapdragon 800 procesors sintētiskās veiktspējas testos nostājas tieši pa vidu starp Snapdragon 410 (ap 30 000 Antutu punkti) un Snapdragon 810 (ap 50 000 Antutu punkti), kas opapiņam Snapdragon 800 ir labs rādītājs.

    LG G Pad II 005

    Ikdienā LG G Pad II 10.1 darbojas pieņemami, tomēr kaut kas nav pilnīgi ideāli ar saskarni, jo gadās pa mazai klupšanai, tomēr to nevar uzskatīt par milzīgu mīnusu.

    Kopumā – Qualcomm Snapdragon 800 procesora izvēle ir ekonomiski pamatota, bet tā diez vai spēs sekmēt G Pad II 10.1 pārdošanu. Ar prātu saprotu, ka labāk ir vecāks, bet stabili jaudīgs procesors, nekā svaigāks, bet karstošs.

    Saskarne un lietotnes

    Neesmu milzīgā sajūsmā par LG ieto ceļu saskarnes izmaiņu ziņā. Par Android 5.1 Lollipop klātesamību norāda tikai šai operētājsistēmai raksturīgā paziņojumu parādīšana un ekrāna vadības pogu noformējums. Visu citu pārsedz Optimus lietotāja saskarne. Bet tikpat kā nekādas nianses nav nākušas klāt Optimus lietotāja saskarnei.

    Šoreiz LG izvēlējies iztikt bez Smart Bulletin ekrāna, kas līdzinās citu ražotāju BlinkFeed vai Magazine mājas ekrāniem. Tā vietā pēc noklusējuma dzīvo iespēja veikt piezīmes. Pieradums liek teikt, ka šāda mājas ekrāna ieviešana nav pārlieku ērta.

    No vecākiem LG viedtālruņiem pārmantots divu ekrānu režīms, QSlide un QMemo+. Tāpat LG G Pad II 10.1 pārmantojis iespējas pielāgot ekrāna apakšā esošo vadības pogu izkārtojumu, pārkrāsot un pielāgot visas sākuma ekrānu ikonas utt. Novēršot seju no viedtālruņa, video tik apturēts, pieejams Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu. Interesanti, ka KnockOn nevar tik vienkārši atslēgt un nāksies meklēt slēptos sistēmas iestatījumus.

    Reader Mode funkcija padara e-grāmatu lasīšanu krietni ērtāku, samazinot ekrāna apgaismojumu un zilgano nokrāsu, kas saskaņā ar veiktajiem pētījumiem izraisa acu nogurumu un redzes miglošanos. Dual Window funkcija sadala ekrānu, nodrošinot iespēju vienlaicīgi darbināt divas lietotnes un piedāvājot ērtības vairāku uzdevumu veikšanai. Dual Window funkcija darbojas visai ērti un varbūt pat kāds to pēc pamēģināšanas turpinās izmantot.

    LG G Pad II 10.1 007

    Savukārt QMemo+ ļauj lietotājiem acumirklī izveidot, saglabāt un koplietot savas atgādnes no jebkura ekrāna, neradot nepieciešamību atvērt atsevišķu aplikāciju. G Pad II 10.1 tiek piedāvāts ar jau uzstādītu, Android planšetdatoriem paredzētu Microsoft Office programmu un papildu 100 GB divu gadu bezmaksas uzglabāšanas iespēju OneDrive mākoņdatu servisā.

    LG G Pad II 10.1 ir infrasarkano staru raisītājs, kas planšetdatoru kopā ar LG izveidotu lietotni padara par visai ērtu televizora un mūzikas centra tālvadības pulti.

    Pievienoto aplikāciju klāsts ir noturēts niecīgā līmenī un nerodas sajūta, ka būtu kaut kas ar steigu jādzēš ārā. No 16 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam pieejami 9 GB, kas ir pieklājīgs, bet ne ļoti liels apjoms. G Pad II 10.1 var pievienot microSD karti. No 2 GB RAM brīvs ir tieši 1 GB.

    LG G Pad II 014

    Fotogrāfijas

    Uzņēmu pāris fotogrāfijas ar LG G Pad II 10.1, jo domāju, ka 5 megapikseļu kamera (2592 x 1944, HDR) nav ne uz ko spējīga. Kļūdījos! G Pad II 10.1 veido visai pieklājīgas fotogrāfijas, arī HDR režīms daudz neatpaliek.

    Fotogrāfijām ir pieņemas krāsas un kontrasts, arī detalizācija ir samērā laba 5 megapikseļu kamera. Daudziem nebūs pieņemami, ka planšetdators nav saņēmis LED zibspuldzi, ko varētu uzskatīt par lielāko LG G Pad II 10.1 kameras nespēju.

    Konkurenti

    Kā jau ierasts, konkurenti nesnauž. Atlasot konkurentus ar vismaz 2 GB RAM un jēdzīgu ekrāna izšķirtspēju aptuveni 10 collās, atrodam vairākus pretendentus. Noteikti spēcīgākais konkurents būs Lenovo IdeaTab Tab 2 A10-70L 4G (16 GB, 250 eiro) ar MediaTek procesoru, bet viss pārējais ir identisks LG G Pad II 10.1 tehniskai specifikācijai.

    Samsung Galaxy Tab A T555 4G (16 GB, 260 eiro) ir nedaudz mazāks izmēros, tam ir arī pieticīgāka 1024 x 768 ekrāna izšķirtspēja. Galaxy Tab A T555 4G būs vieglāks, tam ir 6000 mAh akumulators.

    Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 T525 4G (16 GB, 400 eiro) ir ļoti līdzīgs mūsu apskatītajam Samsung Galaxy Tab Pro 8.4. Tab Pro 10.1 ir izmēros izstiepts Tab Pro 8.4. LG G Pad II 10.1 pavisam noteikti piekāpjas pagājušā gada Galaxy Tab Pro 10.1.

    LG G Pad II 019

    Gala vārds

    Manuprāt, LG G Pad II 10.1 ir smaga un diezgan dārga televīzijas pults. 500 gramus smagam 10 collu planšetdatoram ir nedaudz optimistiski uzstādīt 4G savienojuma iespējas, jo tas, visticamāk, tiks lietots mājās. Nēsāšanai apkārt būtu jāmeklē kāds vismaz vieglāks, un varbūt arī izmēros mazāks planšetdators. Tālu no perfektas ir arī LG G Pad II 10.1 forma. Kopā ar visai ievērojamo svaru, planšetdators aplam veikli tiecas izslīdēt no rokas. Kaut kas nav ideāli noapaļotajos stūros.

    Visai loģiska ir ražotāja izvēle par labu uzticamam Qualcomm Snapdragon 800 procesoram, tomēr diez vai šāda procesora izvēle nāks par labu pārdošanas apjomiem. Qualcomm izziņoja Snapdragon 800 2013. gada janvāra pašā sākumā. Tātad tas ir tikai 32-bitu procesors, jā, tas nekarst, un tas ir pietiekami enerģiju taupošs, bet vai ar to būs gana, lai LG G Pad II 10.1 kāds pirktu arī 2015. un 2016. gadā…?

    LG G Pad II 025

    LG G Pad II 10.1 kamera ir pārsteidzoši laba. To pašu var sacīt par planšetdatora ātrdarbību. Nedaudz pieklibo ekrāns, tajā bieži būs skatāmi atspīdumi.

    Kopumā – prasīt 400 eiro par 3 gadus senām tehnoloģijām ir visai brašs gājiens no LG puses. Varbūt kāds pat uzķersies.

    Samērā drošs šāviens ar Snapdragon 800, bet vai šāda cenas latiņa ir atbilstoša vecām komponentēm?

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    6
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mimino
    05.12.2015 16:02

    Vai tad pa 400 eiriķiem nevarēja HDMI izeju pielikt? Secinājums- draņķis!!!

    Reklāma
    Samērā drošs šāviens ar Snapdragon 800, bet vai šāda cenas latiņa ir atbilstoša vecām komponentēm?LG G Pad II 10.1 apskats