Web Analytics
More
    Reklāma

    Instagram var veikt neskaitāmus sociālos pētījumus

    Jaunākie raksti

    Pētnieki ar fotogrāfiju izvietošanas sociālo tīmekli Instagram ir gatavi veikt dažādus cilvēku ieradumu novērojumus, balstoties uz servisā izvietotajām fotogrāfijām un mirkļbirkām. Sākumā zinātnieki nākuši klajā ar iniciatīvu Instagram novērot skolas vecuma bērnu aizraušanos ar alkoholiskajiem dzērieniem.

    Ročesteras Universitātes pētnieki parādījuši, ka Instagram ir ideāls resurss izpētes darbiem, kas saistīti ar jauniešu dzīvesveidu. Universitātes pētnieki ar Instagram palīdzību spēj sniegt informāciju par jauniešu alkohola lietošanas biežumu, paradumiem un pat iemīļotajiem alkohola zīmoliem. Instagram izvietotā informācija pat spējot nodalīt bagātu ļaužu bērnus no ne tik turīgu ģimeņu atvasēm.

    Reklāma

    Universitātes pētnieki uzsver, ka šāda veida pētījumi ir uzskatāmi par precīziem, jo jaunieši paši labprāt dalās sociālajos tīmekļos ar ballīšu fotoattēliem. Neviens viņiem neiet klāt ar piezīmju blociņu un tiešas aptaujas neveic, kas varētu samazināt pētījumu uzticamību. Pētnieki arī norāda, ka Instagram izvietotā informācija var būt arī maldinoša, jo jaunieši bieži speciāli izvieto tīmeklī informāciju par saviem “varoņdarbiem”, kas ne vienmēr atbilst īstenībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma