Web Analytics
More
    Reklāma

    “10th Commercialization Reactor Ignition Event” savedīs kopā uzņēmējus un inovatīvu ideju autorus

    Jaunākie raksti

    6. un 7. novembrī sadarbībā ar AS „Attīstības finanšu institūcija Altum”, AS „Swedbank”, Baltic International Bank un Rīgas Tehnisko universitāti Ķīpsalas ielā 6 norisināsies divu dienu bezmaksas konference „10th Commercialization Reactor Ignition Event”, kur tiem, kas ir gatavi izveidot savu uzņēmumu, bet pagaidām nav varējuši izvēlēties noteiktu produktu, būs lieliska iespēja iepazīties ar visinovatīvākajām idejām un uzzināt, kā realitātē pārvērst šo ieceri ienesīgā uzņēmumā.

    Konference sāksies nākampiektdien, 6. novembrī, pulksten 9.30 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes ēkā (Ķīpsalas ielā 6) un turpināsies divas dienas. Pasākums norisināsies angļu valodā. Tiem, kas reģistrēsies mājaslapā, par piedalīšanos nav jāmaksā, taču vietu skaits ir ierobežots. Plašāku informāciju par pasākumu var iegūt, piezvanot pa tālruni 27838787.

    Reklāma

    Regulāri notiekošās divu dienu konferences mērķis ir palīdzēt cilvēkiem, kam ir līdera īpašības un vēlme uzsākt savu uzņēmējdarbību, satikties ar tiem, kam ir inovatīvas idejas, bet trūkst uzņēmēja talanta. Paneļdiskusijā „Komercializācija iesācējiem – starts un pirmie soļi”, kas konferences „Commercialization Reactor 10th Ignition Event” ietvaros notiks ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Eiropas Savienības Strukturālo fondu atbalstu, topošajiem uzņēmējiem būs iespēja apspriesties ar Apvienotās Karalistes Tirdzniecības un investīciju ministrijas Globālās uzņēmējdarbības programmas pārstāvi Dr. Ričardu Līveru, Komercializācijas reaktora dibinātāju un divu dienu diskusijas rīkotāju Nikolaju Adamoviču, uzņēmēju, mentoru un investoru, kurš pašlaik nodarbojas ar pieciem sācējuzņēmumiem, Lorensu Raitu un daudziem citiem.

    Konferenci atklās Komercializācijas reaktora dibinātājs Nikolajs Adamovičs ar prezentāciju par tematu, kā pareizi apvienot tehniskās inovācijas un uzņēmējdarbību, lai ideja sāktu strādāt, attīstīties un nest peļņu. „Biznesa inkubatoru darbības princips ir izvēlēties prātīgas idejas un palīdzēt tām attīstīties uzņēmējdarbības vidē. Šāds modelis — tirgū pastāvošo problēmu risinājumu meklēšana — saucas market pull (tirgus pieprasījums), savukārt mēs rīkojamies saskaņā ar citu filozofiju, ko dēvējam par technology push — tehnoloģiskais grūdiens. Mūsu uzdevums ir atrast iespēju izmantot tirgū jau gatavu ideju, kā arī personu, kas varētu to izdarīt. Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka vienā cilvēkā nav obligāti jāsadzīvo interesei par zinātni un uzņēmēja talantam, tāpēc palīdzam tiem, kuri ir gatavi uzsākt uzņēmējdarbību, bet pagaidām nezina, ar ko. Vienkārši sakot, ja jums ir vajadzīga ideja uzņēmējdarbībai, tad vērsieties pie mums,” paskaidro Komercializācijas reaktora vadītājs Nikolajs Adamovičs.

    Lai piedalītos projektā, jūsu rīcībā nav obligāti jābūt brīviem naudas līdzekļiem. Konferences viesiem būs iespēja tikties ne vien ar Latvijas un ārzemju augstskolu pārstāvjiem un dažādu tehnisko risinājumu autoriem, bet arī ar investīciju piesaistes ekspertiem un pašiem investoriem. Tādējādi konferencē un vēlāk arī Komercializācijas reaktora projektā topošajam uzņēmējam dos ideju, iemācīs piesaistīt investīcijas un veidot uzņēmumu. No viņa tiek prasītas tikai līdera īpašības un vēlme nodarboties ar projektu. Savukārt zinātniskajām idejām tā ir lieliska iespēja nepazust universitāšu laboratorijās.

    Komercializācijas reaktors ir 2009. gadā dibināta starptautiska augsto tehnoloģiju sācējuzņēmumu veidošanas un attīstības platforma. Tā darbības laikā ir izveidoti un ar investīcijām atbalstīti vairāk nekā 20 sācējuzņēmumi, bet investīciju kopsumma pārsniedz piecus miljonus eiro. Ar sācējuzņēmumiem, kas ir piedalījušies šajā platformā, var iepazīties Komercializācijas reaktora tīmekļa vietnē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma