Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar Marshmallow neļaus ražotājiem slēpt akumulatora statistiku

    Jaunākie raksti

    Google ar Android 6.0 Marshmallow ir pasludinājusi karu pret akumulatora tēriņiem, turklāt visas enerģiju taupošās programmatūras nianses tiks uzspiestas visiem ražotājiem. Vairāki ražotāji (kārtējais sveiciens HTC!) ir pamanījušies izņemt no Android statistikas informāciju par ekrāna darbošanās ilgumu kopš pēdējās uzlādes, tomēr arī šādas vaļības Android 6.0 Marshmallow netiks pieļautas.

    Google uzskata, ka visiem enerģijas tēriņiem ir jābūt uzskatāmi parādītiem un nekādas atkāpes netiks pieļautas. Atjaunotie Android operētājsistēmas izmantošanas noteikumu precizē arī parādāmās enerģijas tēriņu statistikas mērvienības un atsevišķi izdalāmo informāciju par katru enerģiju patērējošo komponenti un lietotni.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka šie nosacījumi attiecas tikai uz ražotājiem, kas vēlas saņemt Google sertifikāciju. Tātad pilnu informāciju par enerģijas tēriņiem mums vajadzētu sagaidīt no Sony, LG, Samsung, HTC (ja šis uzņēmums vēl spēs kaut ko no sevis izdvest), Motorola, Huawei utt. Tā saucamie “Ķīnas zīmoli” gan jau centīsies no pilnas statistikas parādīšanas izvairīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    22.10.2015 16:54

    Hmm, es īsti nesaprotu – kāpēc šādas lietas kāds ražotājs gribētu slēpt? Ko viņi no tā iegūst?

    22.10.2015 22:16
    Reply to  Uldis M.

    Ja ierīču ražotājs vēlas no lietotāja speciāli slēpt kādu principā publiskojamu informāciju, tad kaut kas nav tīrs. Šajā konkrētajā gadījumā cīņa pret ražotājiem, kas negrib/nespēj izstrādāt savas ierīces pietiekami energoefektīvas. Svarīgi, lai lietotājs redz maksimāli godīgu un atklātu bildi par enerģijas patēriņu.

    anri
    26.10.2015 15:48

    Piemēram S4 ar kitkat ekrāna darbošanās ilgums bija ~ 4h 20m, ar lolipop 3,20. Izslavētā taupīšana ar lolipop nav izdevusies. Varbūt šie ir tie gadījumi,kad ražotājs negrib,lai redz kas notiek ar ierīci?

    Reklāma