Web Analytics
More
    Reklāma

    Sabiedriskā transporta lietotne TRAFI tagad darbojas arī bezsaistes režīmā

    Jaunākie raksti

    Vienas no pasaulē precīzākās maršruta plānošanas aplikācijas jaunajos tirgos izstrādātājām – kompānija TRAFI paziņo, ka no šodienas bezmaksas lietotnei ir pievienots bezsaistes režīms. Tas nozīmē, ka pilsētu sabiedriskā transporta saraksti pasažieriem ir pieejami arī bez mobilā interneta savienojuma.

    “TRAFI vienmēr ir bijusi lepna par savu spēju piedāvāt visuzticamāko un precīzāko informāciju par sabiedrisko transportu. Tomēr, vienmēr ir pastāvējis viens pakalpojuma aspekts, kura kvalitāti mēs nevaram garantēt – Jūsu mobilā telefona interneta savienojums. Lietojot sabiedrisko transportu, daudziem no mums ir nācies pieredzēt situāciju, kad interneta pieslēgums ir ļoti lēns, nestabils vai arī tā nav vispār. Piedāvājot bezsaistes režīmu, mēs speram plašu soli, lai TRAFI kļūtu par pieejamāko pakalpojumu arī tiem, kuru mobilā interneta savienojums ir nekvalitatīvs vai dārgs,” uzsver Martynas Gudonavičius, TRAFI vadītājs un viens no dibinātājiem.

    Reklāma

    Visiem bezmaksas lietotnes TRAFI lietotājiem bezsaistes režīms nozīmē:

    Nav nepieciešams datu savienojums

    • nav nepieciešama pastāvīga datu plūsma, lai pārlūkotu sabiedriskā transporta sarakstus.  Īpaši formatēti un saspiesti saraksti tiek lejupielādēti Jūsu mobilajās iekārtās. Tas nozīmē, ka TRAFI darbosies pat vietās, kur interneta pieslēgums nav pieejams vispār;
    • ņemot vērā to, ka aplikācijas izmantošana nebūs atkarīga no lietotāja interneta savienojuma kvalitātes, TRAFI aplikācija darbosies daudz ātrāk.
    • vairums pilsētu, kur darbojas TRAFI, viss datu kopas izmērs, kas satur pilnu sabiedriskā transporta informāciju visiem transporta veidiem, ir aptuveni  1 MB un to turpmāk varēs lietot arī Android ierīcēs ar mazu atmiņas apjomu.

    Uzņēmumā norāda, ka bezsaistes režīms pagaidām ir pieejams izmēģinājuma versijā. Lai to iegūtu, Jums ir jāiepazīstina ar TRAFI jauns pasažieris – uzaiciniet draugu, kurš vēl nelieto TRAFI un tiklīdz viņš bezmaksas aplikāciju instalēs, Jūs varat sākt lietot bezsaistes režīmu. Līdz ar aktivāciju bezsaistes sabiedriskā transporta saraksti ir pieejami automātiski un tos var lietot tieši tāpat kā tiešsaistes režīmā.

    Šobrīd TRAFI ir pieejams Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Krievijas un Brazīlijas lielākajās pilsētās. No 2014.gada septembra šis bezmaksas rīks darbojas arī Latvijā, nodrošinot iespēju ātrāk un ērtāk pārvietoties Rīgas, Jelgavas un Liepājas pilsētās ar sabiedrisko transportu, automašīnu vai ejot kājām. Pēc kompānijas TRAFI sniegtās informācijas, bezmaksas aplikāciju Latvijā ik mēnesi izmanto jau vairāk kā 50 000 lietotāju.

    Lietotne darbojās tādās operētājsistēmās kā Android un iOS (Apple) un to var bezmaksas lejuplādēt Google Play vai App Store.

    TRAFI ir precīzākā sabiedriskā transporta lietotne pasaulē, kas koncentrēta uz jauniem un strauji augošiem tirgiem. Lietotne ieguvusi Apple augsti vērtēto nomināciju „2014. gada labākā lietotne”. Tās unikālā tehnoloģija un aizmugursistēmas algoritmi nodrošina daudz kvalitatīvāku sabiedriskā transporta informāciju nekā konkurenti un vietējās transporta iestādes.  2013. gadā Jurgis Pasukonis, Mantas Vizbaras, Martynas Gudonavicius un Algimantas Krasauskas izveidoja TRAFI un šodien tā ir zinātniska pieeja sabiedriskajam transportam, kuras mērķis ir palielināt uzticību sabiedriskajam transportam un tā izmantošanai. Vairāk informācijas par kompāniju: http://www.trafi.com/

    trafi-screen-1 trafi-screen-2 trafi-screen-3

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    21.10.2015 18:58

    Nez, kad viņi savilks datus arī par vilcienu un starppilsētu autobusiem?

    21.10.2015 23:44

    Bet vispār ļoti noderīga lieta. Un strādā super!

    Jonis Makleods
    10.11.2015 11:44

    Kvalitatīva programmiņa. Ja vēl viņi varētu integrēt reālā laika GPS datus no transporta, tad vispār būtu super. Interesanti, ka cita Lietuvas firma, kas taisa sarakstus Rīgas Satiksmei un Rīgas Mikroautobusiem, nestāv i blakus šīš programmas līmenim. Gribētos, lai Rīgas satiksme beidzot realizē KVALITATĪVU produktu, nevis to parodiju, kas daudzus gadus viņiem bija…

    as
    19.11.2015 12:43

    13.novembrī Trafi paziņoja, ka bezsaiti dod visiem. Es gan uz IOS neatradu, kur tas ir programmā, tsk info update
    Nevaru ielogoties, jo man nav Facebook konta.

    as
    03.03.2016 14:33

    Vienīgais, kas nepatīk – ka zino par kontrolieriem! Nepatīk, ka ir daļa tautas, kas šmauc pa brīvu!

    Reklāma