Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga Venture Summit diskutēs par startup ekosistēmas stiprināšanu Baltijas valstīs

    Jaunākie raksti

    6. novembrī Rīgā pulcēsies vairāk kā 100 augsta līmeņa Baltijas reģiona politiķi, biznesa līderi, tehnoloģiju uzņēmumu vadītāji un pieredzējuši investori. Riga Venture Summit ietvaros viņi dalīsies starptautiskā pieredzē par Baltijas reģiona valstu un pašvaldību lomu atbalstošas startup jeb tehnoloģiju iesācējuzņēmumu vides veidošanā, attīstībā un nodarbinātības veicināšanā. Samits ir daļa no starptautiskās tehnoloģiju startup konferences “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015“, kas norisināsies nākamajā dienā, 7. novembrī.

    Riga Venture Summit atklās LR ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Par situāciju Baltijā no startup skatpunkta runās Infogr.am dibinātājs Uldis Leiterts un Jekaterna Zaiceva no LabsOfLatvia. Baltijas valstu politikas veidotāji Pirko Konsa no Igaunijas Atttīstības fonda, Edmunds Valantis no LR Ekonomikas ministrijas un Dovydas Varkuleviciu no Enterprise Lithuania pārrunās valsts lomu. Par Baltijas reģiona potenciālu, startup vajadzībām un konkurētspējas instrumentiem diskutēs Sten Tamkivi, viens no Skype dibinātājiem, Taxify.eu dibinātājs Martin Villig, Donatas Keras no Practica Capital, TechHub Riga pārstāvis Andris K. Bērziņš, kā arī daudzi citi pieredzējuši Baltijas startup vides pārstāvji, starptautiski eksperti un investori.

    Reklāma

    Pieredzē dalīsies nacionālo “veiksmes stāstu” – Zviedrijas, Somijas un Izraēlas pārstāvji. Noslēgumā dalībnieki vienosies par nozīmīgākajiem attīstības mehānismiem, lai veicinātu tehnoloģiju biznesa attīstību Baltijas reģionā. “Startup uzņēmumiem ir būtiska loma valsts konkurētspējas un starptautiskas atpazīstamības veicināšanā. Tie rada produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību un nereti jau no tapšanas brīža darbojas globālā tirgū. Tehnoloģiju iesācējuzņēmumiem nereti piemīt lielas izaugsmes iespējas, tie piesaista vērienīgas investīcijas un veido jaunas darba vietas. Baltijā netrūkst jauno talantu un lielisku ideju, ko pierāda nu jau daudzi veiksmes stāsti.  Tomēr mēs redzam arī to, ka startup jomā pieaug konkurence starp pilsētām, valstīm un reģioniem, kas savā starpā cīnās par talantiem un veiksmīgiem uzņēmumiem. Politikas veidotājiem Baltijā vēl ir daudz darāmā, lai sekmētu startup veidošanos un paturētu lielāku daļu no to radītās ekonomiskās vērtības tepat reģionā,” pauž konferences programmas vadītājs, bijušais ekonomikas ministrs un biznesa vadības konsultants Daniels Pavļuts.

    Riga Venture Summit ir daļa no reģionā vadošās tehnoloģiju startup konferences “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” programmas, kas norisināsies nākamajā dienā, 7. novembrī. Konferences tēma ir “Money goes where talent grows” jeb Nauda seko talantiem, uzsverot, ka jaunie tehnoloģiju uzņēmumi strauji attīstās visā pasaulē, un investori ir gatavi ieguldīt jaudīgās idejās un talantīgās komandās, vienlaikus būtiska loma ir atbalstošai videi un ekosistēmai, kas dod iespēju idejām augt un attīstīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kristaps194
    14.10.2015 22:24

    Yo, Kursor!
    Tā kā http://sv2b.com/rvs/ minēts, ka “invitations only”, varat mums ko sarūpēt? :)

    15.10.2015 07:30
    Reply to  kristaps194

    Sveiks! Atsūti, lūdzu, uz kristaps@kursors.lv e-pastu, kurā pastāsti kas esi (esat, ja vairākas personas), kāpēc vēlaties tikt uz šo pasākumu un es pacentīšos sarūpēt ieeju.

    kristaps194
    15.10.2015 07:38

    Paldies! Piefiksēts un progresā :)

    Reklāma