Web Analytics
More
    Reklāma

    Gadu pēc izziņošanas Android Lollipop tuvojas 25% izplatībai

    Jaunākie raksti

    Pagājis gandrīz gads, kopš Google izlaida Lollipop operētājsistēmu, bet tā vēl arvien nav kļuvusi tik populāra, kā to mums solīja sākotnēji. Par Lollipop operētājsistēmu klīda baumas, ka Google būs tikusi galā ar Android sadrumstalotību radošajām operētājsistēmas niansēm, tomēr vēl arvien nekas lietas labā nav darīts. Google nav spējusi operētājsistēmu atraut no viedierīču ražotāju saskarnēm un papildinājumiem, tāpēc laicīgu atjauninājumu problēmai nav rasts risinājums.

    23% Lollipop operētājsistēmas izplatība Android pasaulē varbūt arī izklausās daudz, tomēr jārēķinās, ka jau iznākusi Android 6.0 Marshmallow versija. Analītiķi uzskata, ka Marshmallow pirmā gada laikā nespēs pārkāpt 20% barjeru, jo ražotāji tikai šobrīd sāk ieskrieties Lollipop viedierīču ražošanai.

    Reklāma

    Apple var svinēt kārtējo uzvaru – tikai mēneša laikā pēc iOS 9 iznākšanas operētājsistēmas izplatība viedierīcēs sasniegusi 50%.

    Vēl arvien Jelly Bean un KitKat operētājsistēmas versija ir izplatītākās, turklāt Froyo nekādi nespēj no mums atvadīties. Tiek arī norādīts, ka Marshmallow šajā statistikā tik drīz neredzēsim. Visas pasaules Nexus viedierīces nespēs Marshmallow pirmo pāris mēnešu laikā pārstumt statistikas 0.1% barjerai.

    Lollipop

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    60 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sad
    08.10.2015 10:20

    Bet loģiski, ja ražotāji neatjauno vecākus modeļus. Nebūtu Nexus pats arī droši vien sēdētu uz KitKat vai Lolipop, bet par MM pat nedomātu. Normāls cilvēks ikgadu nepērk jaunu telefonu ja iepriekšējais funkcionē.

    LOOK
    08.10.2015 10:59

    Man telefons iet uz JB un neko jaunāku ražotājs nepiedāvās, taču tas darbojas tik pat labi kā pirkšanas brīdī. Kamēr tas darbojas, neredzu iemeslu pirkt jaunu, jo funkcionāli radikāli uzlabojumi nav. Domāju ka racionāli domājoši cilvēki ir vairākumā, un nemainīs savus gadžetus kamēr iepriekšējie pilda savu funkciju. Jo aptuveni 90% telefonu īpašnieki savus aparātus lieto zvanīšanai un sms. Kaut kur i-netā klejoja aptauja kura atspoguļoja, ka patreiz lietošanā no visiem mob.tel. gandrīz puse ir parastie ar taustiņiem. Kāds tur vēl MM, viņi vēl līdz Froyo nav tikuši.

    Purvavelns
    08.10.2015 11:04
    Reply to  LOOK

    LV vai pasaulē? Ja pasaulē, tad daudzkur no glāstāmajiem nav jēgas – pusei āfrikas tak vispār nav mob.datu :D

    LOOK
    08.10.2015 17:40
    Reply to  Purvavelns

    varu kļūdīties, bet šķiet ka dati bija par LV.

    Jānis
    09.10.2015 07:12
    Reply to  LOOK

    Tas ir tā Tu domā ka izmanto tikai zvanīšanai un sms!
    SMS ??? tiešām??
    Manuprāt vieni no galvenajiem smartfounu izmantošanas veidiem neskaitot zvanīšanu ir GPS, internets un foto/video kamera, un tad tālāk jau aiziet viss pārējais. Par sms gan nezinu, vismaz no maniem paziņām caur sms sazinās un to izmanto vien retais .

    Krotow
    08.10.2015 11:38

    Adekvāts versiju sadalījums. Lielai daļai aparātu ražotājs nepiedāvā atjaunot sistēmas versiju. Daudziem arī nav datu pieslēguma vai arī zināšanas un vēlmes sistēmu atjaunot. Tāpēc iepriekšējo gadu aparātu modeļi darbojas ar savām no rūpnīcas nākušajām sistēmām. Un nav nekā dīvaina, ja labi strādājošam aparātam lietotājs sistēmu nemaina. Un Android te ne ar ko neizceļas, iOS aparātiem situācija šai ziņā ir līdzīga.

    Purvavelns
    08.10.2015 12:13
    Reply to  Krotow

    ir nianse… viņi vismaz nav pakļauti riskam, ka apdeitojot uz jaunāku sistēmu telefons sāk gļučīt

    Krotow
    08.10.2015 12:39
    Reply to  Purvavelns

    Tas arī ir vienīgais pluss aparatūras un OS piegādātāja monopolam ābolpasaulē.

    08.10.2015 12:46
    Reply to  Purvavelns

    Zini, nu jau ir interesanti. Ar katru gadu Android paliek stabilāks, bet iOS parādās bremzītes vai kaut kādi mistiski gļuki. Drīz jau būs pavisam grūti izvēlēties telefonu :)

    x
    08.10.2015 12:49

    tas ir norm, evolūcija. iOS ir vecāks par Androidu. Attīstības līknes skrien gaisā mūžīgi tikai blēžu bukletiņos.

    x
    08.10.2015 12:51
    Reply to  x

    nope, nemaz arī nav. Iemesls ir citur.

    Janis
    09.10.2015 07:14

    Beidzot Kristap Tu to atzīsti!! :)
    Un tā tiešām ir !!

    KrisjanisG
    09.10.2015 09:27

    Vai vari, lūdzu, precizēt – ar kādām mistiskām kļūdām vai gļukiem Tu esi saskāries? Kopš 4S neko tādu neesmu novērojis. Vienīgais – veiktspējas ierobežojums, iznākot jaunākam modelim.

    09.10.2015 15:12
    Reply to  KrisjanisG

    Varbūt tāda pavisam subjektīva sajūta, bet man šķiet, ka pēdējo gadu iPhone vairs nav tik plūdenas saskarnes kā bija iepriekš (pirms iOS 7). Jeb varbūt pie vainas tas, ka vēl pirms gadiem 3 Android ierīces bija pilnīgi nelietojamas bremzes un tāpēc tā atšķirība ir tik izteikti jūtama. Tagad jau Android beidzot ir kaut cik savests kārtībā. Plūdena saskarne gan ir redzēta tikai Nexus vai citās “tīrās” (piemēram, OnePlus One ar Oxygen OS) ierīcēs, bet vairs nav tik drūma bilde kā bija iepriekš.

    Tāpat šķiet, ka pēc iOS 9 uzstādīšanas vairāk aiztures ir palikušas arī manam iPhone 6 Plus (piemēram, atverot to kreiso malējo ekrānu vai multitāskinga ekrānu). Dažkārt telefons nesaprot ka pagriežot telefonu vajag atpakaļ pagriezt arī ekrāna rotāciju. Tās ir diezgan pamanāmas nianses. Pieņemu, ka tas tiks savests kārtībā ar nākamajiem mazajiem iOS 9 atjauninājumiem.

    Janis
    09.10.2015 18:50

    Kristap vajag testu :D

    Es nezinu, no kurienes Tu dabū tos testu telefonus, varbūt kkādi refurbished nezinu. Piemēram par to plūdaino saskarsmi nu šausmīgi pateikts, tiešām vienīga plūdenā saskarsme ir tiem gļukainajiem lētučiem?
    Nu beidz lūdzu parādi kur 6tais iphouns strādā plūdenāk par s6??

    Janis
    09.10.2015 18:40
    Reply to  KrisjanisG

    Tu joko vai ne??

    Atvaino, bet 4s ir vecs krāms un palika jūtami lēnāks jau kopš ios7!!
    Biju iphone lietotājs kopš 3gs laikiem, un tad tiešām pats noliku “andrīšus” jo bija gļuki un ekrāni bija dzeltenīgi uttt tad iphone likās kā zelts!! Tagad ir pilnīgi citādāk jo “andrīši” sasparojās un nejauši pats tiku pie “andrīša” un pagaidām lietojot to jau ~5 mēnešus ir vnk super.

    Nezinu kā ir ar jauno 6s katrā ziņā 6tais nu tiešām vairs nav tāds, kā kādreiz bija 3gs un 4tais salīdzinot pret “andriem”

    fdfdd
    08.10.2015 17:47
    Reply to  Krotow

    ko tu muldi, mudak? turpat rakstaa teikts, ka ios jau puse lietotaju menesa laika, situacija lidziga???

    aivarssterns
    08.10.2015 12:17

    IR nepareizi salīdzināt iOS un Android izplatību, iOS izplatība tik liela ir tāpēc ka tur ir tikai uz vienas rokas saskaitāmi devaisi, ja apple fanboy nemainītu telefonu pie katra jauna aparāta iznākšanas, tad diemžēl aina nebūtu tik smuka, jo arī iOS jaunākais neatbalsta vecākas ierīces :) iOS ir reālākā naudas iekasēšanas metode, un es priecājos ka neesmu to fanboy vidū kas tērē naudu tikai lai viņam būtu krutākais devaiss…

    08.10.2015 12:50
    Reply to  aivarssterns

    Nu nu, pēdējo pāris gadu Android flagmaņi, kas nu jau maksā vairāk par iPhone, nav “naudas iekasēšanas metode”? Visi grib nopelnīt baiso piķi un tas nav nekas pārsteidzošs. Tāpat arī esmu gana daudz redzējis cilvēkus, kas katru gadu vēlas tikt pie jaunākā Galaxy modeļa vai Xperia Z sērijas ierīces. Abās nometnēs pietiek šādu cilvēku.

    Kas attiecas uz atjauninājumiem, tad Apple vismaz pagaidām ir līderis šajā jomā, jo, protams, vieglāk tos sagatavot dažiem modeļiem un garantēt, ka tie gadu no gada darbosies kaut cik sakarīgi. iPhone 4s šobrīd ir 4 gadus vecs telefons un tik un tā saņēmis iOS 9. Android pasaulē tik vecas ierīces atjauno ļoti, ļoti retos gadījumos un tas ir slikti.

    Redzēsim kā Microsoft veiksies ar Windows Phone atjaunošanu uz Windows 10. Protams, platforma kā tāda ir niecīgi maziņa (lietotāju skaita ziņā), bet daļu lietu viņi dara ļoti interesantā un daudzsološā formā. Cerams, ka nenosprāgs līdz tas sāks nest kaut kādus augļus.

    Purvavelns
    08.10.2015 13:00

    MS, maitas, ir ļoti pacietīgi.

    Janka
    08.10.2015 13:33

    Interesanti, ka kopš Simbian beigām nav nevienas ierīces, kurā katrā ekrānā varētu ielikt pa bildei (ja nekļūdos).
    Viens no iemesliem, kamdēļ man joprojām patīk Nokia N8, ir, ka tas sanāk kā tāds miniatūrs pēdējā laika notikumu fotoalbums uz sešām lapām:)

    Krotow
    08.10.2015 13:46

    Android “pasaulē” ļoti negribīgā OS atjaunošana ir saprotama. Budžeta aparāti parasti nevelk jaunākās OS versijas aparatūras ierobežojumu dēļ. Savukārt vecāka gadagājuma flagmaņiem, kuriem procesors un RAM apjoms vēl ir piemēroti jaunākas OS darbināšanai, pie OS papildus pieliekot klāt ražotāja līdz “dāvināto” bloatu, vairs nepietiek vietas telefona iekšējā “fleškā”. Savukārt bez “piedevas” ražotājs OS atjauninājumu negrib dot. Šis fakts ir pārbaudīts praksē ar custom ROM-iem. Šoreiz aizstāvu Google viedokli, ka telefoni un planšetes jāuztver kā jebkurš dators (kas tie patiesībā arī ir), kur atsevišķi nosakāma aparatūra, OS kodols un aparatūras ražotāja papildus izmaiņas būs līdzvērtīgas trešo personu veidotajām programmām un servisiem. T,i, lai OS var atjaunot atsevišķi un launčeri ar ražotāja specifiskajām aplikācijām – atsevišķi. Būšu gan reālists un saprotu, ka lielo brendu ražotāji uz to neparakstīsies, jo kāda brīdī OS un bloatam kopā nepietiks vietas. Cerība vēl ir uz starptautiskās vai ES likumdošanas izmaiņām. Korejā jau nupat lika Samsung ieviest izvēli, ko no bloata atļaut uzstādīt, inicializējot jaunos aparātus.

    Joprojām palieku ar viedokli, ka Windows telefonā ir ārprāta murgs un Microsoft būtu daudz populārāks, ražojot peles un klaviatūras, kas viņiem līdz šim tiešām izdodas labi.

    Purvavelns
    08.10.2015 14:09
    Reply to  Krotow

    tev ir tikai daļēja taisnība – lielākā problēma ir tajā, ka pa virsu ir ražotāja UI. Lai apdeitotu OS vajag arī pārrakstīt UI un tas ražotājam ir reāls gemorojs, jo kkatrs UI, lai arī minimāli, tiek optimizēts katrai konkrētajai ierīcei. Tur pa vidu iesprakties ar jaunāku softu nemaz tehniski nav iespējams. Palabo, ja tā nav…

    08.10.2015 14:15
    Reply to  Purvavelns

    Un tas nu ir viens no Android platformas mīnusiem (kas tikai izskatās pēc plusa). Ne iOS, ne Windows Phone un BlackBerry OS ar to nav jāčakarējas, jo platforma uz visām tās ierīcēm izskatās vienādi un darbojas vienādi.

    Purvavelns
    08.10.2015 14:26

    zb, goda vārds… nu VIENU argumentu ar ko lolipaps ir labāks par kitekatu. vienkāršam lietotājam, bet sagūglētām muļķībām par kautkādiem mistiskiem drošības caurumiem, kuros nav iekritis neviens reāls cilvēks uz kuru varētu parādīt ar pirkstu. man kidiem abiem ir galaxys3 – vienam ar jelībīnu, otram ar kikatu (drusku jaunāks – neo) – bļin – nu pilnīgi nekādas starpības. ZERO. Un neviens nezina kā to osu sauc un vai viņa ir vai nav jāapdeito un vēl sūdīgāk – vai pēc apdeita nebūs sliktāk!

    08.10.2015 14:35
    Reply to  Purvavelns

    Tiešām? Tu pilnā nopietnībā uzdod tik absurdu jautājumu? Tas taču ir pašsaprotams, ka uz mobilajām ierīcēm (un vispār tehnoloģiju ierīcēm) jātiecas uzstādīt jaunākās programmatūras versijas. To pat pirmklasnieks zina.

    Purvavelns
    08.10.2015 14:56

    twiterī viens lāga zēns no latgales bija ielicis sagūglēto tabuliņu, ka ar katra aifona iznākšanu precīzi tajā pašā laikā nenormāli pieaug sērčš par tēmu – mans aifons palicis lēnāks. kaut kā tas sakrīt precīzi ar laiku, kad parādās jauns ios. cilvēki mēļo, ka ios jaunās versijas speciāli tiek taisītas ar domu sa*irst tavu veco aifonu, lai tu skrietu pirkt jauno – vēl rōzīgāko. es jau saku, ka tās ir sazvērestības teorijas. BET – pirms diviem gadiem kautkur jau bija aizmetņi par to, kā dīzeļmotoru ražotāji šmaucās – ar vienu saucienu “tā ir sazv.teor.” gudrīši tika diskreditēti uz mūžīgiem laikiem. viss šajā dzīvē ir kā tas koks ar diviem gadiem. Tu neticēsi, bet ārpus gīku aplociņa ir grūti atrast kaut vienu cilvēku, kas zinātu kas op sistēmas versiju stāv. Ir vēl trakāk (un te lūdz nepiesauc savus nupat izjautātos ceturtklasniekus) cilvēki nezina kāda viņiem vispār ir op sistēma un ar ko tās atšķiras. cilvēki dzīvo ar BRENDU. Aifons ir brends, GalaxyS6 ir brends. Ne ios ne androīds patērētāja apziņā NAV brends, tas nevar nekad būt par brendu. Mercedes un bmw ir brendi. Dīzeļdzinējs vai benzīna motors NAV brendi.

    08.10.2015 15:05
    Reply to  Purvavelns

    Es runāju par vienu, bet Tu – pavisam ko citu. Nav nozīmes kas ir un kas nav zīmols. Mēs runājam par elementārām tehnoloģiju izmantošanas pamatiemaņām. Ierīces ir jāatjaunina uz jaunāko pieejamo programmatūras versiju, ja vien nav kaut kādi izņēmuma robežgadījumi (proti, parastam ierindas lietotājam tas nav aktuāli).

    Purvavelns
    08.10.2015 15:15

    “izņēmuma robežgadījumi”… kamōn… 90% cilvēku ir izņēmuma robežgadījumi? skat, pat LMT taisa reklāmas absolūti debilizējot mērķa auditoriju. a Tu domā, ka viņi to nav izpētījuši? Tu domā, viņi par to neierēc? es laikam drīz vairs nediskutēšu, jo pēc būtības Tu neatbildi, bet mal teorijas. Pat ar visu savu gīkismu es neesmu ielīdis paskatīties kurš androīds stāv zem mana P8 UI. Es pat nezinu, kur tas jāskatās. Man ir svarīgi, lai ierīce pilda savas funkcijas. TO var nosaukt par kaut kādu robež…blablabla – atskaites punktu. Un es visu mūžu esmu gīkojis – sākot ar pirmajiem mac datoriem (joprojām stāv plauktā Classic), mobīlajiem – no pašiem pirmsākumiem. Tāpēc es uzdodu parasti ļoti vienkāršus jautājumus un uzstādījumus. A Tu man stāsti teorijas un kā vajadzētu būt….

    08.10.2015 15:29
    Reply to  Purvavelns

    Tev kā lietotājam arī nav jādomā par to kāda programmatūras versija darbina tavu ierīci. Atjaunošanās procesam būtu jābūt pilnībā automātiskam un lietotāja darbības neprasošam. Vienkārši no rīta pamodies un ierīce pa nakti pati ir savedusi sevi aktuālā kārtībā. Pamatā atjaunojumi salabo iepriekš pieļautas kļūdas, uzlabo drošību un dažos gadījumos ievieš arī kādas jaunas un laikam aktuālas funkcijas. Pagaidām šajā virzienā vistiešāk virzās Microsoft, kura Windows 10 atjaunojas bez lietotāja līdzdalības un vairs nebūs jādomā par nekādām servispakām vai Windows versijām. Tā būtu jābūt arī visās mobilajās ierīcēs.

    Janka
    08.10.2015 16:39
    Reply to  Purvavelns

    Mans subjektīvais iespaids ir vienkāršs – KitKat ir estētiski patīkamāks par JB, jo ir jaunāks:) Man meitai vairākus gadus bija vieni vienīgi JB, tagad nomainīju uz telefonu ar KitKatu.
    Tipa, līdzīgi kā ja autiņš jaunāks, tad dizainiski izskatīgāks un efektīgāks par iepriekšējo. Tāpat, ja ir bijis JB ilgāku laiku, tad gribās ko mazliet atšķirīgu izskatā.

    ghhh
    08.10.2015 17:55
    Reply to  Purvavelns

    kaut vai kill switch, mulki.

    Purvavelns
    09.10.2015 10:20
    Reply to  ghhh

    mulki… ar kādiem sūdiem tev (ar mazo) piebāzts telefons, ka visu laiku kaut kas jākilo?

    09.10.2015 11:08
    Reply to  Purvavelns

    Paguglē kas ir “kill switch” :)

    Purvavelns
    09.10.2015 12:46

    klau, a Tev vajag mašīnu ar katapultu? Nu ja ražotājs izdomā, ka esi baigais krutais gonščiks, lai var sūdu gadīijumā katapultēties, vai arī mierīgi pārvietojies? kaut kā tā. Nezinu kas ir kilsvičš un nemaz negribu zināt: jau N gadus neviens te;efons nav kāries lai kaut ko ekstrēmu vajadzētu darīt. nez… hujavejs vnk nolokojot ekrānu visu kas nav vajadzīgs vai atļauts nokilo automātiski.

    Krotow
    09.10.2015 13:27
    Reply to  Purvavelns

    Mašīna ar katapultu… Ok. Tikai kurš katapultēs gājējus no vietas, kur tas zārks uz riteņiem ielidos?

    09.10.2015 15:06
    Reply to  Purvavelns

    Nu palasies taču par “kill switch”. Neblamējies.

    Purvavelns
    09.10.2015 15:37

    nu gadās arī izblamēties. laikam nekad nav bijis aktuāli… ptu ptu ptu

    Purvavelns
    10.10.2015 15:59

    palasīju, turklāt ļoti rūpīgi un edz, pie kādiem secinājumiem nonācu: dzelži ir dzelži – viņus nevar nobloķēt pilnīgi – var pāršūt, tikai tas ir daudz sarežģītāk. Te iezīmējas nākamais solis. Vai tāpēc zags mazāk? Realizācijā par zagtu telefonu dabūs mazāk (jo jāiegulda lielāks darbs tā iedarbināšanai). Tātad, ja narkaši uz ielas ņēma bērniem nost telefonus un (piemēram) dabūja par to dvacāru (nav ne jausmas cik tur devas sanāk), tad tagad attiecīgajam daudzumam vajadzēs jau sarūpēt (piemēram) divus… Netiešā veidā tas var kā reiz palielināt zādzību skaitu. Savukārt no lietoāja viedokļa… nu ja tev nozog telefonu (kurš ir bloķēts – datus nevar iegūt) – vai tev nav vienalga ko kāds ar tālāk dara? Datus izdzēs jau ļauj lielākā daļa ražotāju softu. cits jautājums – vai cilvēki taisa sev kontus un attālināti VAR piekļūt savam tālrunim? Turklāt, kaut kā man veselais saprāts teic, ka nozogot telefonu pirmais solis būtu to izslēgt… kā Tu pats apgalvo, tad visi ir tik nenormāli gudri tehnolōģijās, gan jau ka arī narkamāni…

    Krotow
    08.10.2015 14:46
    Reply to  Purvavelns

    Tas atkal ir akmens Google dārziņā, kuri Android pirmsākumos ražotajiem pieļāva pārāk lielu brīvību izplatīt tik nopietni izmainītas sistēmas versijas, kuras faktiski vairs nav savietojamas ar sākotnējo sistēmu. Iespējams, ka sākumā uz to skatījās caur pirkstiem tolaik ļoti ierobežoto aparatūras resursu efektīvākas izmantošanas nolūkā. Varbūt arī Google sistēmanalītiķi sākumā bija iedomājušies, ka aparātu ražotāji godīgi izmantos viņiem doto brīvību un nepārtaisīs pašu OS. Vai arī cerēja uz ātrāku aparatūras resursus izmantojošo programmu (uzlabotas kameras aplikācijas u.tml.) attīstību. Kā bija patiesībā, tagad varam tikai minēt. Izskatās, ka Google tomēr atjēgušies, ka ziepes ir lielas, tāpēc tagad mēģina savākt izlieto un ierobežot kardinālas oriģinālās sistēmas izmaiņas, papildus paši pēdējās OS versijās liekot iekšā iespējas, kas pirms tam bija pieejamas tikai ka atsevišķu aparātu ražotāju programmatūras papildus iespējas. Kā viņiem ies, vvz. No tehniskās puses OS atjaunošana jau īpaši neatšķiras no datora OS atjaunošanas. Android gadījumā savā ziņā ir pat vienkāršāk, jo ja viss notiek bez problēmām, nevajag pārinstalēt uzstādītās aplikācijas. Par ko baidās – ko darīs vidējais aritmētiskais Pēteris problēmu gadījumā, ja telefons pēc automātiskas OS atjaunošanas vairs nepalaižas vai gļuko tā, ka nav izmantojams. Tur var ātri nonākt līdz tiesai. Kā tas viss attīstīsies tālāk? Pareizais ceļš būtu unificēt OS lietotāja… Read more »

    Janka
    08.10.2015 16:35
    Reply to  Purvavelns

    Ražotāja UI vismaz to Androīdu padara interesantāku un ne tik vienmuļi garlaicīgu.

    Jānis
    09.10.2015 07:16
    Reply to  aivarssterns

    Krutākais devaiss???
    Tu to nopietni? Un pats tam arī tici?? :D:D

    aivarssterns
    09.10.2015 08:48
    Reply to  Jānis

    krutākais devaiss nevis manām acīm bet to fanboy acīm :) jo ne jau nu tāpat vien viņi viņu pērk :) pirkstiņus tak arī vajaga pastaipīt :) saprotu ka Jānis nesaprot ko es rakstu, lai tā arī paliek :)

    Janis
    09.10.2015 18:55
    Reply to  aivarssterns

    Aplūko kā Tu noformulēji teikumu. :)
    Sapratējs jopt. :D

    KrisjanisG
    09.10.2015 09:41

    Lasot šīs diskusijas, var nonākt pie diviem secinājumiem:
    1) Androīdu lietotajiem, vismaz daļai, ir nopietni mazvērtības kompleksi;
    2) Visi Apple telefonu lietotāji ir ‘fanboji’, muļķi, kuri akli katru gadu pērk jaunāko ierīci.
    Taču beidziet, lūdzu, ņemties. Kādu kredibilitāti jūs cerat saņemt, ja jūsu argumenti tiek pamatoti ar kaut kādiem stulbiem ‘Ad Hominem’ piemēriem un vienīgais veids, kā uzvarēt argumentu, ir pasakot, ka Apple izmanto fanboji, akla cilvēku grupa, kura ir tik stulba, ka nesaprot, ka maksāt par iPhone tikpat, cik maksā jebkurš cits flagmanis, ir stulbi. Turklāt VISI to dara reizi gadā, tieši tad, kad iznāk jaunais modelis ar jauno krāsu, kuru, androīdistu-prāt, vajag uzreiz un visiem. Tirliņi. Kāpēc jums tik ļoti sāp tas, ka cilvēki lieto iPhone. Neredzu diskusijās nevienu Apple lietotāju, kuri ņirgātos par Samsung modeļu nosaukumiem, krāsām vai jebko citu līdzīgu.
    Acīmredzot, Apple tehnikas lietotāji ir laimīgāki ‘pa dzīvi’ un tāpēc attiecīgi arī neizliek šeit savu sāpi, žulti un aizvainojumu, mēģinot pierādīt, ka spēj tālāk tagad aizčurāt.

    Skats
    09.10.2015 11:50
    Reply to  KrisjanisG

    Draudziņ, necepies! Vnk cilvēki nevar iztikt bez vispārinājumiem un humora.
    Un kad redz ko cilvji gatavi samaksāt, mēneša vai pat pāris mēnešalgas, lai tik šiem būtu jaunākais I-Phons, tad iesmej:)))

    KrisjanisG
    09.10.2015 13:00
    Reply to  Skats

    Pirmkārt, es necepos. Nav iemesla cepties, ar savu dzīvi esmu apmierināts un no šīm ”Apple vs. jebkurš cits ražotājs ar Android OS” debatēm varu ar mierīgu sirdi norobežoties.
    Otrkārt, tas nav humors. Par humoru, manuprāt, var uzskatīt manis pievienoto attēlu. Tas, ka daļa cilvēku tiek saukti par idiotiem, balstoties uz kāda nīgra Hujavei fana novērojumiem RS trolejbusā, nav humors vai vispārinājums, bet gan arguments pret personu (-ām), kas, viņaprāt (nepamatoti), ir ar kaut ko sliktākas.
    Treškārt, kāda tad īsti ir tā cenu atšķirība starp iPhone 6 un Galaxy S6 vai iPhone 6S Plus un Galaxy Edge+? Vai tiešām cilvēki ir tik ignoranti, ka joprojām neaptver, ka iPhone 6 maksā tikpat, cik jauns un tikko iznācis Galaxy S6 un iPhone 6 Plus maksā tikpat, cik tikko iznācis Galaxy S6 Edge+? Tādā gadījumā varbūt ir vērts apdomāt, vai šie par Samsungiem maksājošie cilvji nav tupāki, jo viņu pirktais S6 pēc 3 mēnešiem maksā tāpat kā 3 gadus vecs iPhone (šis gan ir vispārinājums un pārspīlējums).

    Janis
    09.10.2015 18:58
    Reply to  KrisjanisG

    Nē I-krisjanisG Tu cepies un pie tam vel kā… :D:D:D:D
    Idot wut??

    Purvavelns
    10.10.2015 16:03
    Reply to  KrisjanisG

    izskatās, ka Tavus dzīves pamatus jau iemūrēja bērnībā – ar drusku apbružāta aipoda palīdzību…

    KrisjanisG
    11.10.2015 19:39
    Reply to  Purvavelns

    Kāpēc neatbildi uz argumentiem, bet sāc d*rst virsū par citas personas bērnību? Pierādi tieši to, ko par tevi domā visi pārējie foruma komentētāji – lai gan it kā pieaudzis, tomēr galvā nespējīgs un diezgan aprobežots cilvēks.
    Man personīgi nav iebildumu ne pret vienu ražotāju – patīk gan Samsung ražotais S6 , gan Huawei telefonu dizains, gan Microsoft telefonu vienkāršums, neuzskatu, ka kādas konkrētas personas telefona ražotāja izvēle par šo personu kaut ko pateiktu.
    Protams, ka ir idioti, kas truli un bezjēdzīgi stāv rindās, bet tas neļauj izdarīt secinājumus par visiem kopā kā par vienu. Saproti?
    Pat ja jūs uzskatiet, ka cepos, tad tas ir tāpēc, ka daži ir pārāk aprobežoti un turklāt ar to lepojas. Ne jau par to, ka, manuprāt, cilvēki pārmaksā par elektrotehniku.

    Purvavelns
    11.10.2015 19:58
    Reply to  KrisjanisG

    vispirms pastāsti ko gribēji pateikt ar to iPoda skrīnšotu.

    KrisjanisG
    12.10.2015 08:40
    Reply to  Purvavelns

    To, ka nav nepieciešams kāds nosaukt par aitu, aunu, cirvi, lai pasmietos par aifouniem/samsungiem, respektīvi – nav nepieciešams mētāties ar personiskiem apvainojumiem.

    Purvavelns
    12.10.2015 09:22
    Reply to  KrisjanisG

    nu katrs jau sevi identificē ar ko vēlas…

    12.10.2015 09:24
    Reply to  Purvavelns

    Jā, pastāsti ar kādu dzīvnieku vai priekšmetu Tu asociē pats sevi. Esam jau sapratuši, ka Tev patīk citus apsaukāt, bet tad noteikti arī pašam ir kaut kādas problēmas un kompleksi. Lūdzu, pastāsti par tiem, lai pasaulē iestājas līdzsvars.

    Purvavelns
    12.10.2015 11:33

    klau, nebižojies. Esmu garas nedēļas, dienas un stundas savā laikā pavadījis Espoo, lai zinātu ko vadošo zīmolu izstrādes un mārketinga speciālisti domātu par savu izstrādājumu pircējiem. Kā tos pozicionē un kā par to iesmīkņā. Es Tev vēlreiz atkārtošu – tas ka Tu izvēlies aifonu automātiski Tevi neklasificē par aunu. Ja kādam ar to ir problēma, tad tā ir paša cilvēka problēma. No otras puses – palasi sevi twiterī: neviena vārda par labumiem, ko sniedz jaunais tālrunis: tikai par to, ka Tavs vecais palicis lēnāks (fanī, ne?) ka force tač ir pārāk jūtīgs un, UN! Ic āl about plūdenumu… A kur komentāru par telefonu kā darba instrumentu? Par produktivitāti? Kā tas tev atvieglo sadzīvi, palīdz labāk strādāt?

    12.10.2015 14:46
    Reply to  Purvavelns

    Es nebižojos, bet man ļoti nepatīk tukšas runas un bezjēdzīga d*ršanās.

    Kas attiecas uz maniem tvītiem par iPhone, tad tie ir vienkārši izskaidrojami. Dažādiem cilvēkiem ir dažādi rīki, ko tie telefonā izmanto darbu veikšanai un stāstot par savu pieredzi ar vieniem instrumentiem, es neaptveru citu cilvēku intereses. Taču manis pieminētās lietas par ātrdarbību, 3D Touch un Touch ID darbību skar pilnīgi visus iPhone lietotājus neatkarīgi no tā kādiem nolūkiem viņi šos telefonus izmanto.

    Ja runājam konkrētāk par manu darbu specifiku, tad neko pārdabisku es ar saviem telefoniem nedaru. Man ir svarīgi, lai baterija tur vairāk nekā vienu dienu (tāpēc izvēlējos Plus modeli), lai ierīce ir salikta kopā kvalitatīvi un darbojas stabili (tāpēc izvēlējos iPhone). Pārējais jau ir aplikāciju un servisu jautājums un šajā ziņā nav lielas atšķirības starp Android un iOS. Abās platformās var gana labi strādāt ar Google kalendāriem un e-pastiem, kā arī uzstādīt populāro sociālo tīklu lietotnes. Neesmu vēl saņēmies, bet derētu izmēģināt kopš iOS 9 uzlabotos Notes un iCloud Drive – ja nu tiešām varu aizvietot Evernote un Dropbox.

    Purvavelns
    12.10.2015 15:13

    ahā, tātad tās ir darbības, kuras lieliski var paveikt ar kādu lētā gala lumia, ne? Nu te vietā laikam būs tas stāstiņš no dzīves (un par 6to aifonu). Viens džeks nu tik ļoti gribēja, ka aizgāja uz LMT un paņēma uz krīta. Mājās sievai stāstīja, darbs iedeva. Kamēr tas nejauši nenāca gaismā. Ikmēneša maksājums tā īsti neierakstījās ģimenes budžetā – pluss vēl aizvainoojums – beigās razvod i vazvrat devičij famiļij. Interesanti būstu redzēt statistiku – cik daudzi cilvēki melo par sava gadžeta izcelsmi un izmaksām :D Bija kaut kur joks – sieva pēc vīra nāves izpārdeva garāžu – pa cenām +/- kā vīrs bija stāstījis – pa cik iegādājies. nelaiķis laikam aiz šausmām bija augšāmcēlies… Da labi, Kristap… nevar kaut kā jautrāk uz šo visu raudzīties? Tā nav tukša diršanās, patīk pavilkt uz zoba un es tak Tev trafiku taisu :D

    12.10.2015 15:31
    Reply to  Purvavelns

    Salīdzinājums ar “lētā gala lumia” nav īsti korekts, jo uz Windows Phone pat manas necilās aplikāciju vajadzības ir apmierinātas ne pārāk augstā līmenī. Es gluži vienkārši nespēju ar WP soc. tīklu versijām tik ātri/brīvi operēt kā uz iOS vai Android ierīces. Drīzāk būtu labs salīdzinājums ar kādu lētāku Android ierīci. Tik vien kā atliktu problēmas ar ātrdarbību, uzticamību un pašas ierīces uzbūves kvalitāti. Kādam tas nebūs pārāk svarīgi (ka tik zema cena), bet citi pievērš šīm lietām uzmanību.

    Krotow
    09.10.2015 13:33
    Reply to  Skats

    Ja cilveks telefona dēļ (marku jūs visi ziniet) ir gatavs 2 nedēļas gulēt uz ielas pie veikala durvīm un pārdot nieri, tad runa jau vairs nav par stulbumu, bet ko citu.

    Ojars
    09.10.2015 14:09
    Reply to  Krotow

    Jā, piekrītu, ka tas tiešām ir slimi. Bet cik skumji ir tas, ka lai iegūtu Samsung, neviens rindās nestāv un nekad nestāvēs, gluži pretēji – Samsung, lai savu slavu neguvušo gadžetu pārdotu, ir jāsūta cilvēki stulbās drēbes pazemoties pie tiem trakajiem Apple faniem, mēģinot kādu pierunāt nopirkt Galaxy telefonu.
    Cik garš, tik plats.

    Reklāma