Web Analytics
More
    Reklāma

    Trešdaļa zvanu uz glābšanas dienestiem nāk no bikšdibena

    Jaunākie raksti

    Glābšanas dienesti ASV un arī pārējā pasaulē pēdējos gados arvien biežāk saņem zvanus no viedtālruņu lietotāju kabatām, jo visi telefoni piedāvā zvanīt glābšanas dienestiem bez ievietotas SIM kartes vai nezinot ierīces pieejas paroles. Tātad atliek vien netīšām kabatā atbloķēt viedtālruni, lai zvans uz glābšanas dienestu telefonu būtu vienas kustības attālumā.

    Sanfrancisko glābšanas dienesti kopā ar Google izrēķinājuši, ka vidēji katrs trešais zvans ir veikts no bikšu kabatas vai somas. Glābšanas dienesti noslogotākajās pilsētās jau saņēmuši šādu zvanu filtru, tomēr 88% gadījumu dispičers atzvana un noskaidro, vai viss tik tiešām ir kārtībā. Sanfrancisko nav vienīgā pilsēta, kuras glābšanas dienestu darbību pārslogo šādi zvani. Ņujorkā glābšanas dienesti ik gadu tiek saņemti vismaz 84 miljonus zvanu no bikšu kabatas, bet pagaidām zvani no bikšu kabatām un somām netiekot precīzi uzskaitīti visos gadījumos, tāpēc tiek pieļauts, ka viltus zvani saņemt vēl biežāk.

    Reklāma

    Google uzsākusi izmeklēšanu, lai izveidotu zvanu filtru, kas atbrīvotu glābšanas dienestu darbiniekus no milzīga, nelietderīga papildus darba. Protams, ir jāņem vērā, ka kāds zvans, kurā dzirdama bikšu rīvēšanā pret cisku, varētu būt arī īsts sauciens pēc palīdzības, tāpēc filtru pilnveidošana jāveic bez mazākajām kļūdām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma