Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas televīzijas saturs un tehnoloģijas attīstīsies HD un ULTRA HD virzienā

    Jaunākie raksti

    Televīzijas nozares līderi Viasat, SES un Samsung ir vienojušies par kopīgu darbu pie tehnoloģiju attīstības un satura pilnveidošanas, lai nākotnē Latvijas iedzīvotājiem nodrošinātu TV saturu Ultra HD kvalitātē. Arī starptautiskie eksperti arvien vairāk domā par Ultra HD TV signāla pieejamību lietotājiem un lēš, ka sākot ar 2020.gadu Ultra HD kanāli varētu būt pieejami lielākām skatītāju auditorijām, tomēr līdz tam ir jāpaveic dažādu infrastruktūru un satura produkcijas darbi.

    Viasat kā lielākais satura piegādātājs Latvijā, kā arī visā Baltijā jau tagad piedāvā astoņus kanālus HD kvalitātē, no tiem četri pašprodukciju: dokumentālie kanāli Viasat Explore HD un Viasat History HD un sporta kanāli Viasat 16HD un Viasat Motor HD. “Mēs esam ne tikai satelīttelevīzijas pakalpojumu sniedzējs, kas televīzijas signālu var nodrošināt praktiski visā Latvijas teritorijā, bet arī sava unikālā satura piegādātājs. Apzinoties sabiedrības pieaugošo vēlmi, saņemt savu mīlētāko saturu – mākslas un populārzinātniskas filmas, kā arī sporta pārraides, augstākā kvalitātē un lielākā apjomā, mēs strādājam šajā virzienā un papildinām savu kanālu saturu, noslēdzot sadarbības līgumus ar lielākajām filmu studijām un iepērkot sporta tiesības. Pašlaik, pateicoties Viasat satelītplatformai un mūsu partneru TV operatoru platformām, spējam nodrošināt saturu 90% Latvijas iedzīvotāju un nākotnē turpināsim strādāt pie  tā papildināšanas, kā arī kvalitātes uzlabošanas, ejot HD virzienā un neizslēdzot Ultra HD, brīdī, kad Latvijas tirgū šāds produkts būs dzīvotspējīgs,” atzīmē Marika Verkēviča, Viasat Latvijas filiāles vadītāja.

    Reklāma

    “Dzīvā jeb nepārtrauktā Ultra HD satura nodrošināšana, ņemot vērā infrastruktūras dažādību Eiropas valstīs, pašlaik vienādā kvalitātē visiem patērētājiem ir iespējama tikai ar satelīta tehnoloģiju palīdzību. Satelīta platforma ir vispiemērotākā Ultra HD televīzijas raidīšanai, jo pašlaik vienīgā spēj nodrošināt tam nepieciešamo datu pārraides apjomu maksimāli īsā laika periodā,” piebilst Nils-Filips Abrahamssons, SES Astra AB Pārdošanas vadītājs Ziemeļvalstu, Baltijas un Austrumeiropas valstīs. Ar Ultra HD kvalitātes attēlu otrajā posmā, kas ietver plašāku krāsu gammu, krāsu nianses tiek palielinātas no 37% līdz 75%, ko spēj uztvert cilvēka acs.

    “UHD jeb augstas izšķirtspējas saturs Samsung ir tagadne – saviem klientiem nodrošinām ne tikai labāko TV industrijā, bet arī iespējas skatīties kādas atsevišķas filmas, raidījumus UHD kvalitātē jau tagad. Apliecinājums tam, ka klienti augstu novērtē mūsdienīgas iespējas, ir arī tirgus rādītāji – UHD televizoru segments Latvijā šī gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir audzis pat 4 reizes, tāpēc jo īpaši priecājamies par Viasat iniciatīvu strādāt UHD virzienā arī Latvijā,” norāda Viktors Markuls, Samsung Electronic Baltics sadzīves elektronikas biznesa vadītājs Baltijā.

    Konferencē par televīzijas mūsdienu satura un tehnoloģiju tendencēm un nākotnes perspektīvām, ko organizēja Viasat sadarbībā ar SES un Samsung, vienojās par sadarbības turpināšanu, lai televīzija spētu piedāvāt konkurētspējīgu saturu un atbilstošu kvalitāti, kas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā augošo alternatīvo informācijas un izklaides avotu klāstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    elvaldo03
    02.10.2015 21:13

    Viasat- lohu un šaraškinu kantoris.

    Mārcis Strīķis
    03.10.2015 14:57

    Pilnībā piekrītu, skatoties tv3 caur internetu, vispār 188p kvalitāte,laikam jau labākus serverus nevar atļauties.

    tūdaliņš
    05.10.2015 12:04

    “saturs” heh

    Janka
    05.10.2015 14:18

    Jā, HD TV jomā Latvija ir atpalikusi pamatīgi. Aizbrauc kaut poļos un ieslēdz apartamentos TV, HD iet ka prieks skatīties.

    Reklāma