Web Analytics
More
    Reklāma

    Siri spējas ir aptuveni piektklasnieka līmenī

    Jaunākie raksti

    Šim nav nekāda sakara ar Apple heitošanu – zinātniskā ceļā izvērtēts, ka Apple digitālais asistents Siri ir aptuveni desmit gadus veca bērna prāta spējās, turklāt daudzos parametros bērns spēj labāk orientēties uzdotajā jautājumā, jo digitālo asistentu tehnoloģijas nav ne tuvu mākslīgajam intelektam.

    Apple līdz ar iOS 9 operētājsistēmas iznākšanu solīja, ka Siri spējas augušas par aptuveni 40% precizitātē un ātrdarbībā. Bet cik daudz ir minētie 40%?

    Reklāma

    Siri tika uzdoti dažādi IQ testu jautājumi un jautājumi no televīzijas spēles “Vai esi gudrāks par piektklasnieku?”. Siri spēja ātri un pareizi atbildēt tikai uz vienu no pieciem jautājumiem. Salīdzinājumam – Google Now spēja atbildēt uz trim no tiem pašiem pieciem jautājumiem. Diemžēl loģiski risināmus, no daļām sastāvošus jautājumus neviens digitālais asistents vēl nespēj izprast un uz tiem atbildēt.

    Tehnoloģiju eksperti norāda, ka šobrīd nevar runāt par digitālo asistentu intelektu. Digitālie asistenti ir ātrākā ceļa meklētāji vienkāršiem jautājumiem. Lietotājam būtu jāatbloķē ekrāns, jāatver lietotne, jāievada meklēšanas vārdi un tikai tad būtu iespējams saņemt atbildi. Digitālie asistenti spēj daudzas lietas paveikt ātrāk – piemēram, ļoti ātri atrast vietu kartē un apjaust satiksmes sastrēgumu radīto aizkavēšanos ceļā. Cilvēks šo darbību paveiktu lēnāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    21.09.2015 12:25

    Par intelektu būs grūti komentēt, bet par lietojamību gan:
    1) uz iOS paturot Home pogu uzreiz var uzdot jautājumu
    2) ja pieslēgts pie elektrības vada, var teikt “Hey Siri”, un uzreiz uzdot jautājumu vai darbību. Ērti mašīnā.

    Tā kā, atbildes saņemšana tomēr būs ātrāka nekā minēts rakstā.

    Reklāma