Web Analytics
More
    Reklāma

    Motobraucēja jaka pati spēs aktivizēt iebūvētos gaisa spilvenus

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās tiek izdomāti dažādi risinājumi, lai aizsargātu motobraucējus. Ideja par gaisa spilvenu izmantošana nav jauna, tomēr tie ne vienmēr ir ērti lietojami ikdienā, kas liek drošības tehnoloģiju ignorēt. Motobraucēju aksesuāru ražotājs Dainese izveidojis Misano 1000 jaku, kurā ir iebūvēta visa nepieciešamā gaisa spilvenu drošības sistēma.

    Misano 1000 jakā pašā ir iebūvēti visi nepieciešami sensori, bet citas jakas ar gaisa spilveniem pārsvarā paļaujas uz motociklā iebūvētiem sensoriem. Misano 1000 jakas sensoriem nebūs nepieciešama sasaiste ar motociklu, kas pamatīgi atvieglos braucamā izvēli – kāp virsū jebkuram mocim un esi pasargāts.

    Reklāma

    Misano 1000 jakā iebūvētie sensori nosaka kustību 800 reizes sekundē, ja tiek konstatēta sadursme, jaka pati spēj piepūst gaisa spilvenus. Tie ir aptuveni 5 cm biezi un aizsargā kaklu no visām pusēm, kā arī muguru. Ražotājs pagaidām nav atklājis kādā veidā sensori saņem enerģiju. Tiek pieļauts, ka jaku nāksies šad tad uzlādēt. Gaisa spilvenu aizsardzība aktivizējas tikai tad, kad jaka ir pilnībā aiztaisīta ciet ar rāvējslēdzēju. Plānotā cena ir 1500 eiro un pārdošanā Misano 1000 jaka nonāks novembrī.

    Prātā uzreiz nāk pēdējo dienu asākais video, kur tiekas vismaz divi idioti – viens pārsniedz ātrumu, otrs nepietiekami uzmanīgi pēta satiksmi un iebrauc aizņemtā krustojumā.

    https://www.youtube.com/watch?v=OI3i8sRbo34

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    motociklists
    16.09.2015 15:16

    Kur ir apstiprināts, ka ātrums tiešām tiek pārsniegts Ja ja tiek, tad pa cik km/h???

    Reklāma