Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook gatavo “Man nepatīk!” pogu

    Jaunākie raksti

    Facebook “Like” vai “Patīk” poga ir kļuvusi tik populāra, ka to jau drukā pat uz t-krekliem un tādējādi tās nozīmi zina pat tie cilvēki, kas nav aktīvi Facebook sociālā tīkla lietotāji. Spiežot šo pogu pie citu servisa lietotāju ierakstiem, attēliem un video, sniegsim virtuālu atzinību un ar šiem ierakstiem padalīsimies mūsu draugiem. Tomēr ne visos gadījumos “Like” poga šķiet adekvāta. Gadās arī tāds saturs (piemēram, skumji vai pat traģiski ieraksti), kad ir vēlme iesaistīties, tomēr “Like” pogas izmantošana nešķiet pareiza.

    Mijiedarbībai ar tieši šādu saturu Facebook gatavo “Man nepatīk!” pogu un to ir apstiprinājis Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs. Viņš norādījis, ka lietotāji šādu pogu ir prasījuši jau gadiem un beidzot ir uzsākts darbs pie tās izstrādes. Viņu gan uztrauc tas, ka lietotāji šādu pogu var censties izmantot, lai “nogremdētu” ierakstus kā tas ir redzams, piemēram, Reddit sociālajā tīklā.

    Reklāma

    Pagaidām Facebook nesniedz konkrētu informāciju par šīs jaunās funkcijas pieejamības datumu. Būs jāpaciešas!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dainis Dembovskis
    16.09.2015 10:15

    Interesanti, kā šis izpaudīsies uz reklāmrakstiem un pārējām lietām. :)

    Nettwerk
    16.09.2015 12:36

    Beidzot, citaadi tas ir tizli, ka ir tikai poga patiik. Tad nekaadas objektivitaates nav visa satura vertesanaa. Bus daudziem jaaieliek par stulbu kontekstu.

    yo
    16.09.2015 15:41

    Nebus nekadas pogas ‘Man nepatik’, bet gan ‘Es jutu lidz’ vai kas tamilidzigs.

    x
    17.09.2015 09:52
    Reply to  yo

    īkšķis uz leju tiešām nozīmē “es jūtu līdzi” :)

    bombelats
    17.09.2015 13:08
    Reply to  x

    It sevišķi gladiatoru arēnā. ?

    Midix
    16.09.2015 22:39

    Nēēēē! Par šo es jau lamājos draugiem.lv, kad tika ieviesta poga “Man nepatīk”. Ar to ir daudz problēmu, vispirms jau, ka to var izmantot, lai pateiktu, ka satura autors ir pateicis kaut ko nepareizu, taču tā arī nepasakot, kas tad ir bijusi par kļūdu. Ja nav Nepatīk pogas, tad vismaz ir potenciāls rasties diskusijai, apspriežot kļūdainos momentus, bet ja ir šāda poga, tad var ātri uzklikot un tā arī nepaskaidrot, par ko – nepatīk teiktais, saskata kļūdas teiktajā, nepatīk seja utt. Stackoverflow vismaz ir pieņemts par katru mīnusu atstāt paskaidrojošu komentāru, bet sociālajos tīklos tādas pieklājības nav.

    Otra problēma – lavīnas efekts. Viens pajokoja zem kāda populāra ieraksta. Kādam joks nepatika un tas ielika mīnusu. Nākošais apskatījās – nu jā, kaut kā nesapratu joku – re, ir jau mīnuss, likšu es arī. Un rezultātā lavīnas efekts. Draugiem.lv tas var ilgt gadiem – ik pa laikam kāds pieliek mīnusu pie kāda veca ieraksta, tādā veidā krītot uz nerviem.

    x
    17.09.2015 09:54
    Reply to  Midix

    tieši tāda pati lavīna ir ar “like” – bieži vien auneļi laiko tāpēc ka kāds cits to darījis.

    ja laikojot būtu jāpamato, atkristu 80% laiku.

    Midix
    17.09.2015 18:59
    Reply to  x

    Ar Like tas vismaz ir pozitīvi un nevienam nebojā garīgo, tāpēc arī nekādus paskaidrojumus īpaši neprasa. Bet saņemt kaudzi ar Dislike nav nekas pozitīvs, it īpaši, ja reizēm nezini, par ko – kāds steigā noklikoja un aizgāja.

    Pie tam, tas neatrisinās problēmu ar situāciju, kad ir kāda slikta, bet svarīga ziņa, kuru gribas ieteikt citiem, bet roka neceļas teikt “Man patīk”, savukārt “Nepatīk” atkal to ziņu nepamatoti nogremdētu un atkal nevarētu atdalīt situācijas, kad “Nepatīk” ir iedots par autora kļūdām un kad – par satura būtību.

    Risinājums varētu būt atdalīt “Man patīk” no “Ieteikt” – tad varētu droši spiest “Ieteikt” gan par labām, gan sliktām ziņām, un nekādu “Nepatīk” nemaz nevajadzētu.

    Reklāma