Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook sadarbosies ar Vācijas varas iestādēm, lai apkarotu pret bēgļiem vērstu naida runu

    Jaunākie raksti

    Bēgļu jautājums ir viena no aktuālākajām sarunu tēmām ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā un ļaudis izvēlas savas pārdomas paust arī sociālajos tīklos. Tomēr daļā gadījumu viedoklis robežojas ar ksenofobiju un naida runu, kas ne tikai šāda viedokļa paudēju nostāda nelāgā gaismā, bet izsauc uguņus arī uz mediju – šajā gadījumā sociālo tīklu Facebook. Tāpēc Facebook sadarbosies ar Vācijas Tieslietu ministriju, interneta pakalpojumu sniedzējiem un citiem sociālajiem tīkliem, lai izveidotu darba grupu, kuras galvenais uzdevums būs ātrāk atpazīt un likvidēt šādu nevēlamu saturu. Facebook ir arī apsolījies finansiāli atbalstīt organizācijas, kas palīdz noteikt naida runas gadījumus tīmeklī. Sociālais tīkls arī iepriekš ir sadarbojies ar dažādu valstu valdībām, lai dzēstu pretlikumīgu saturu, tomēr Eiropai ar to nepietiek un tās valstu valdības mudina Facebook rīkoties aktīvāk, lai rīks netiktu izmantots terorisma vai ksenofobiska noskaņojuma propagandai.

    Jāpiezīmē, ka Vācijas likumdošana aizliedz publiski izteikt komentārus, kas aicina uz vardarbību pret konkrētām reliģiskām vai etniskām cilvēku grupām. Par to draud līdz 3 gadu ilgs cietumsods. Savukārt, par holokausta noliegšanu var saņemt līdz 5 gadu cietumsodu.

    Reklāma

    2015-09-15_1604
    Šāds sagrozīts saturs pēdējā laikā Facebook iemantojis milzu popularitāti (Avots: Facebook)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KLF
    15.09.2015 16:40

    Foto pie raksta nu gana tendencioza :) Domāju ka šis (foto) nav tas gadījums, kad tieši būtu jāaizliedz izteikt asāks viedoklis. Te varētu iet runa par bēgļiem kuriem nav šādu divdomīgu “pašiņu”, bet par šo bildē redzamo gan būtu jāinteresējas citām institūcijām.

    Aigars Mahinovs
    15.09.2015 16:54
    Reply to  KLF

    Naida runa šajā gadījumā ir meli zem šī foto. Tas nav ISIS karavīrs, bet gan cilvēks, kas karoja Sīrijas atbrīvošanas armijā. ISIS gērbjas pavisam citādāk un arī paša foto avotu nav nemaz tik grūti atrast.

    Kaspars
    15.09.2015 16:45

    nedrīkst būt nekādu šķēršļu Eiropas islamizācijas ceļā (būtībā tas ir process lai ātrāk iznīcinātu kristīgās kultūras atliekas). Sākumā sabumbo Lībiju, nonāvē Kadafi, valstī istājas haoss, tad Sīriju “demokratizē” , vēl pirms tam, kamēr nebija apgūtas jaunās kara tehnoloģijas iebruka Irākā (ar tradicionālajām metodēm), rezultātā tika izveidota islama valsts, kas izceļās ar prātam neaptveramu nežēlību un ar katru dienu pieaug tās ietekme un kontrolētās teritorijas. Ir jāsaprot ir sācies karš, vēl nebijis hibrīdkarš, bet sekas būs tieši tādas paša, kā parastajā, tikai mazliet citā laika griezumā. Kāpēc šos cilvēkus, kas ir aizbēguši no bēgļu nometnēm Turcijā (lielākoties) sauc par bēgļiem? Viņi nebēg no kara, bet tiem nepatika bēgļu nometnēs un tie devās uz Eiropu pēc dāsniem pabalstiem, šie pat Dāniju smādē, jo blakus Zviedrijā taču var dabūt 2x vairāk naudas. Liela daļa nekad nav dzīvojusi karadarbības zonā un arī Sīrijas pases ir pirktas, par to paši atklāti saka. Cik starp viņiem ir islama valsts kaujinieku, cik vēl tiks rekrutēti? Kas notiks, kad viņiem piegriezīs pabalstus vai mēģinās izsūtīt atpakaļ, vai vēl trakāk piedāvās strādāt? Tas, kas notiek ir neprāts, labi organizēts neprāts!

    Aigars Mahinovs
    15.09.2015 16:56
    Reply to  Kaspars

    Muļķības nevajag gvelzt. Ir jau pietiekoši interviju kur žurnālisti starp bēgļiem ir atraduši cilvēkus un veselas ģimenes, kurus viņi agrāk redzēja, piemēram, izpostītajā Alepo. Kuru mājas ir nopostītas un liela daļa ģimenes – nogalināti.

    Skats
    15.09.2015 17:29

    Kasparam taisnība!
    Pietiek iefiltrēt kopā ar simtiem tūkstošu bēgļiem kaut pāris tūkstošus ISIS kaujinieku, kuri gaidītu x stundu…
    Ja pieskaita vēl no Eiropas karot devušos ISIStus, kas taču atgriezīsies atpakaļ un potenciālos rekrūšus starp muslimiem, kas miljoniem apdzīvo lielākās pilsētas, (un kas jau izcēlušies piem.Parīzes nemieros)
    tad Eiropai vāks!!!
    Cik tur vajag?
    Nožēlojami vērot, kā vecās Eiropas vadoņi paši rok bedri Eiropai, esot savas ideoloģijas gūstekņi.:(
    Paradoksāli, bet labi ka mums Krievija blakus:)

    Purvavelns
    15.09.2015 17:33
    Reply to  Skats

    tā jau runā, ka krievija vienīgā varot ar šito tikt galā un ķīniešiem un bla bla bla- gaisma, pareizticība utt… tikai… kur ir tie krievi… tie, kam pa pusei mongoļu/un/vai čukču asinis un kas vienkārši brutāli nodzeras savās sādžās?

    Skats
    15.09.2015 17:41
    Reply to  Purvavelns

    Viens rusofobs uzpeldējis, ha! )
    Lai nu kas , bet muslimus nomierināt krievi prot, skat Kadirova Čečeniju. Savukārt, ķīnieši miermīlīgi ļaudis, karot netaisās, ja šie tāpat ekonomiski kā ražotāji ir globāla superlielvalsts.
    P.S.Vai letiņi ir imūni pret alkoholu un nenodzeras?

    Purvavelns
    15.09.2015 17:51
    Reply to  Skats

    da es neesmu nekāds fobs, tā bija refleksija par augstākminēto postu

    Aigars Mahinovs
    15.09.2015 18:44
    Reply to  Skats

    Tūkstošiem ISIS karavīru ir *uz* Sīriju aizbraukuši *no* Eiropas. Nevienam nevajag nekur filtrēties starp bēgļiem. Idioti ir te pat, starp mums.

    Purvavelns
    15.09.2015 17:28
    Reply to  Kaspars

    kad es 70to gadu beigās skolas burtnīcā biju iezīmējis sarkanbaltsarkano karogu, skolas direktors, PSRS AP deputāts, slavens latviešu valodas skolotājs un sadists (visa starpā) pienāca man klāt un klusi teica – nedari tā – vēl nav pienācis laiks. Poņime uz kurieni es klanu?

    15.09.2015 20:28
    Reply to  Kaspars

    Izklausās, uh, cik draudīgi. Un tagad, lūdzu, katru apgalvojumu pamatot ar faktiem.

    Kaspars
    15.09.2015 21:16

    Paņem karti un paskaties kur atrodās kara zonas valstis un kur atrodās Eiropa. Protams bēgot no kara cilvēki ir bēgļi un parasti tie nonāk blakus valsti, kur nav karš. Bet, kas ir cilvēki, kas “droši” būs valstīs tikai ar max pabalsta līmeni? Viņi nevēlās būt Turcijā, neiet uz blakus esošo Sauda Arābiju, nepaliks Grieķijā, vai Balkānu valstīs, bet dodas pēc lielā vinnesta jeb dāsnā pabalsta Vācijā, Zviedrijā… šie cilvēki vairs nevar tikt kvalificēti, kā bēgļi jo nenāk no karadarbības zonas (arī ja viņi tiešām tur kādreiz ir bijuši), viņi ir migranti, kam vajag nevis drošību bet pēc iespējas biezāku pabalstu. Par to, ka tiek iesūtīti islama valsts kaujinieki, paziņoja pati islama valsts un īpaši neviens neapšauba (nav skaidri apmēri). Eiropā ir pietiekoša liela pieredze ar islama kopienām, tās neintegrējās, bet pie katras iespējas cenšās uzspiest savus noteikumus (piemēru ir daudz). Tagad šīs kopienas tiks būtiski papildinātas un tad būs otrais vilnis – ģimeņu apvienošanas un islama valstīs nav viena bērna ģimeņu mode, bet tuvāko radinieku ir mazliet vairāk un visi viņi ienāks legāli. Arī bagātajām valstīm piegriezīsies maksāt lielos pabalstus gadiem ilgi… tas nebūs ilgi, par šo jau plaši diskutē… būs pašiem jāpelna iztika… saka, ka islama valsts algotņiem maksā… Read more »

    16.09.2015 07:54
    Reply to  Kaspars

    Joprojām neviena paša fakta, tikai emocionāli pieņēmumi. Kur ir norādes uz pētījumiem, intervijām u.c. līdzvērtīgi noderīgiem materiāliem?

    Purvavelns
    16.09.2015 09:15

    vienīgie sausie fakti ir fakts, ka Vācijā un Zviedrijā ir vislielākie pabalsti. Tev vajag linkus? Kādus vēl pētījumus Tu gribi? Britu zinātnieku? No masu mēdijiem? Es pats masu mēdijiem savā laikā esmu sarakstījis trīs pētījumus “britu zinātnieki izpētījuši”. Starp citu, saskaņā ar vienu no tiem – kamēr Tu sēdi Kursora redakcijā, ir 40% liela varbūtība, ka Tava otra pusīte Tevi krāpj. Varu e-pastā iesviest pētījumu, lai Tu redzi, cik viss tas ir nopietni.

    Skats
    15.09.2015 17:36

    Lai arī neesmu naida runu cienītājs, tomēr vēršanās pret naida runām kaut kādā mērā ierobežo vārda brīvību.
    Piemēram, muslimu terorists uzspridzinās cilvēka ģimeni, bet viņs, redzējies, nedrīkstēs paust savu naidu pret spridzinātājiem.
    Kad ļembasts ies vaļā, tad visi šie liberāie pekstiņi neko vairs nenozīmēs un būs par vēlu.
    Un ģeopolitiskā globālā ugunsgrēka izraisītāji berzēs rokas…
    Cilvēkiem vajag ļaut paust savas emocijas, arī naidu, lai tas nesakrājas dziļi iekšā un netop par naida darbiem.

    Draxo
    16.09.2015 01:28
    Reply to  Skats

    Virtuālā (un ne tikai) vide ir jau tā pārblīvēta ar negatīvismu – jau sen bija laiks ieviest kaut kādu cenzūru, citādi pārāk daudzi ir iedomājušies, ka var nesodīti runāt ko un par par ko vien vēlas, izgāzt visu žulti pār citiem.

    Skats
    16.09.2015 10:58
    Reply to  Draxo

    Cenzūru vajag? Labi, bet kurš būs cenzors? Ja es, tad es ar mieru!) Vēl kādu specdienestu manā rīcībā ar neierobežotām pilnvarām, lai varetu sodīt tos, kas izgāž žulti pār citiem.:)

    davfreim
    15.09.2015 20:39

    Kārtējais “glābēju” trends. Glābiet nabaga gejus, tagad glābiet nabaga imigrantus. Ja esi baltais vīrietis, tad 100% esi 5x dažāds fobs un rasists.

    Purvavelns
    16.09.2015 09:17

    kā rakstīja cehs.lv, tad vienīgais subjekts uz ko izgāzt savas negācijas ir pusmūža baltais vīrietis, heteroseksuāls politiski un reliģiski neaktīvs latvietis.

    Reklāma