Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD atdala Radeon videokaršu ražošanu no pamatbiznesa

    Jaunākie raksti

    Procesoru ražotājs AMD ir daļēji atdalījis no sevis videokaršu ražotāju Radeon, izveidojot jaunu Radeon divīziju, ko vada augstu vērtētais Raja Koduri. Radeon Technologies Group neatkarība varētu ļaut labāk manevrēt saspringtajā videokaršu tirgū un jaunajam uzņēmumam dots uzdevums noķert NVIDIA, kā arī iekarot jaunus tirgus, piemēram, virtuālās realitātes aksesuāru ražošanu.

    Raja Koduri tiek uzskatīts par video karšu tirgus ģēniju jau kopš DirectX 9 pirmsākumiem. Viņš ir kādu laiku strādājis arī Apple, veidojot Retina programmu, kuras nosaukums kļuvis par zināma veida standartu sarunās par ekrāniem un to minimāli pieļaujamajām izšķirtspējām. Koduri 2013. gadā atkal atgriezās AMD un tagad viņš vadīs visu Radeon video karšu izveides procesu.

    Reklāma

    AMD par 5.4 miljardiem dolāru iegādāja ATI vēl 2006. gadā, bet kopdarbība nav izvērtusies ideāla. Xbox One un Playstation 4 konsolēs sastopami, šķiet, labākās atsauksmes guvušie ražotāja 64-bitu videokaršu produkti. Tomēr pēdējos gados AMD procesori un video kartes pamatīgi piekāpjas Intel un NVIDIA priekšā, tāpēc nolemts mainīt uzņēmuma stratēģiju, atdalot procesoru izveidi no video karšu izveides.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bananelis
    14.09.2015 22:30

    Pirms saviem gadiem Radeon un AMD apvienojās un solīja ka būšot mega konkurentspējīgs videokaršu spēlētajs. Acīmredzot tas ir izgāzies un atkal ‘atdalīsies’ un atkal sola nez kādus mākoņus….
    Kad vienreiz sapratīs, ka Radeons NEKAD nebūs Nvidijas līmenī!?! Tās vienmēr ir un būs Budžeta klases kartes(nesaku ka sliktas) bet centieni apsteigt Nvidiju ir veltīgi. Tas ir kā Golfu censties parvērst 7 sērijas BMW… NU NEKAD!

    Krotow
    14.09.2015 23:11
    Reply to  bananelis

    Pielopoties tik agri pirmdienas vakarā nav labi :)

    Mārcis Buhholcs
    15.09.2015 09:23

    Tas ir pēdējais mēģinājums mainīt tirgus situāciju, kad 3 no 4 pirktajām videokartēm ir zaļās. Ja sarkanie nesasparosies, viņi pazudīs un visi no tā tikai zaudēs.

    Andrejs
    15.09.2015 18:00

    Tev arī piekrītu, jo sīvāka konkurence jo labāk. Un vēl varētu teikt ka pa maz ar 2 tirgus spēlētājiem. Tehnoloģijās ir grūti, kur viss tiek patentēts. Apmēam vienam jānopatentē udens un visi mēs sprāgsim nost .. tas apmēram ir arī visā pasaulē ar tiem patentiem – patenti bremzā pasauli. Labi ja piemēram 3 gadi viņi mauc pa priekšu noslauc govis un tad veči ņemiet un palniet, mēs jau govis noslaucām, tālāk vediet to sprāgoni uz kautuvi, jo tur vairs nav ko slaukt … A ja ši otrie apžēlojas un iebaro kaut ko papildus un atkal slaukšana otra vārtos vai ja šiem pauris stulbs, lai tad tas pirmais turpina slaukt ar vēl kādu patentu.

    Reklāma