Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākotnes izglītības tehnoloģijas Latvijas skolēniem pieejamas jau tagad

    Jaunākie raksti

    Skolēnu ikdiena varētu būt pavisam citāda, ja vien mācību iestādes izmantotu visas iespējas, ko jau šodien piedāvā Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumi – tāds secinājums izriet no Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera rīkotās inovāciju parādes «Skolēns 2015». Skolām pieejamo lietu sarakstā ir gan biometrijas risinājumi bērnu un datu drošībai, gan digitālais saturs un elektriski regulējamas mēbeles.

    «Runājot par informācijas tehnoloģijām, cilvēki tās mēdz saistīt ar nākotni. Arī izglītības jautājumos fantazējam, kā mācīsies nākamās paaudzes, bet nepamanām, ka šī nākotne jau ir pienākusi. Latvijā šodien ir pieejami daudzi nozīmīgi risinājumi, kas fundamentāli izmaina mācību procesu un atvieglo bērniem skolas gaitas. Atliek vien tos izmantot,» uzsver Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera izpilddirektore Aiga Irmeja.

    Reklāma

    Inovāciju parādē varēja aplūkot uzņēmuma DPA piedāvātos biometrijas risinājumus – pirkstu nospiedumu lasītājus un video analīzes sistēmas, kas neļauj mācību iestādē iekļūt nepiederošām personām, kā arī identifikācijas sistēmu, kas aizstāj paroli mobilajās ierīcēs, lai dati būtu drošībā. Microsoft Latvija iepazīstināja ar topošo virtuālo skolu sistēmu, kur vienā platformā apvienoti digitālie mācību materiāli un elektroniskais žurnāls. DEAC informēja par jaunumiem elektroniskās dienasgrāmatas E-klase projektā, bet Tilde un izdevniecība Lielvārds nodemonstrēja, kā obligātajai literatūrai un mācību grāmatām var viegli piekļūt caur mobilajām ierīcēm, lai nebūtu ik dienu jānēsā līdzi smagās papīra grāmatas. Lielvārda pārstāvis arī parādīja, kā mobilās iekārtas var padarīt efektīvāku darbu mācību stundās, ļaujot skolotājam veltīt vairāk laika individuālam darbam ar skolēniem.

    Tilde, Rix Technologies un Tieto izrādīja mācībām noderīgas mobilās lietotnes un vietnes – Reizrēķins, Gudrinieks, virtuālais nacionālais muzeju krājums un Rundāles pils mobilā lietotne. Salons.lv izgatavotie galdi un krēsli būs īpaši aktuāli klasēs, kurās mācās kā piektās, tā 12.klases skolēni, jo tos var elektriski pieregulēt atbilstoši augumam. Savukārt Elektronikas un datorzinību institūts izstrādājis elektronisku vesti, kas parūpēsies par staltu stāju ikvienam skolēnam.

    IT klastera uzņēmumi sagatavojuši noderīgus risinājumus ne vien skolēniem un studentiem, bet arī vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri vēlas papildināt zināšanas ar tehnoloģiju palīdzību. Baltijas Datoru Akadēmija izstrādājusi cilvēkresursu attīstības pakalpojumus, Rīgas Biznesa skolas rīcībā ir virtuālā lekciju auditorija, bet DEMOLA studentiem dod iespēju radoši risināt reālas biznesa problēmas, apzinot sevī uzņēmējdarbības potenciālu.

    Līdz ar pasākumu interesentiem oficiāli tika atvērts Rīgas IT Democentrs, kurā aplūkojamas Latvijas IT uzņēmumu nozīmīgākās inovācijas un noderīgi risinājumi. Democentrs Gaismas pilī tika iekārtots Latvijas ES prezidentūras laikā un sākotnēji bija pieejams tikai aicinātiem viesiem.

    Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris ir biedrība, kas apvieno Latvijas IT uzņēmumus eksporta veicināšanai un inovatīvu risinājumu atbalstam. Biedrības biedri ir 35 IT uzņēmumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma