Web Analytics
More
    Reklāma

    Neato Robotics – Botvac jaudīgie un inteliģentie mājas roboti-putekļu sūcēji tagad nopērkami arī Latvijā

    Jaunākie raksti

    Silīcija ielejas pārstāvju Neato Robotics augstās veiktspējas roboti-putekļu sūcēji ir aprīkoti ar jaunākajām robotu tehnoloģijām, kuras ļauj veikt pamatīgu un rūpīgu tīrīšanu. Botvac putekļu sūcēji nodrošina īpaši efektīvu tīrīšanu, savācot vairāk putekļu un alergēnu. Piemērots cilvēkiem, kas cieš no alerģijas – no gaisa attīra putekļus līdz 0,3 mikroniem. Pavisam nesen pasaulē populāro Neato robotu-putekļu sūcēju sēriju papildināja jaunā Neato Botvac D sērija.

    Jaunās D sērijas modeļiem ir unikāla lāzera navigācijas un iesūkšanas sistēma. Tiem ir moderns dizains un mūsdienīga birstes sistēma, kas spēj tikt galā ar dažāda veida grīdas virsmām, kā arī ir klusāka uz cietām virsmām. Šie jaunie un jaudīgie roboti-putekļu sūcēji ik dienu veiks automātisku un metodisku putekļu sūkšanu. Botvac D85 ir piemērots dažādu virsmu ikdienas tīrīšanai. Papildus jaunajai spirālveida birstei šis modelis ir aprīkots arī ar kombinēto birsti, kas nodrošina ievērojami mazāku trokšņa līmeni. No septembra Neato Botvac D85 un Neato XV Signature pieejami arī Latvijā – STOKKER tirdzniecības centros.

    Reklāma

    BotVac birste ir lielāka nekā citiem robotiem-putekļu sūcējiem. Tās dizains ļauj veikt tīrīšanu maksimāli tuvu sienai (10 mm attālumā). Robotam ir arī sānu birste, kas savāc pilnīgi visus putekļus. Lielā netīrumu tvertne savāc vairāk putekļu, dzīvnieku spalvu un citu alergēnu, kā arī to ir viegli iztīrīt. Tāpat kā Neato XVTM robotu sērija, arī Botvac ir aprīkoti ar jaunāko robotu un putekļu sūcēju tehnoloģiju, kas padara Neato mājas robotus-putekļu sūcējus populārus gan lietotāju, gan nozares speciālistu vidū.

    Inteliģentā kartēšana

    Neato patentētā lāzera kartēšanas tehnoloģija veic skenēšanu un izkalkulē visefektīvāko tīrīšanas plānu. Šie roboti veic tīrīšanu organizēti – tie zina, kad atgriezties terminālī, lai veiktu uzlādi, kā arī atgriežas tieši tajā vietā, kur tika pārtraukta tīrīšana, lai varētu to pabeigt. Neato robotu tehnoloģiju pamatā ir patentētā BotvisionTM tehnoloģija, kas ir liels sasniegums robotu kartēšanas un navigācijas tehnoloģiju izstrādē. Botvision izmanto patentētu navigācijas programmatūru, kuras pamatā tiek izmantota SLAM (Simultaneous Localization and Mapping – vienlaicīga lokalizācija un kartēšana) sistēma, kura tika izmantota arī Google pašgājēja automašīnās. Robots ir aprīkots arī ar patentētu lāzera skeneri. Tas ir būtisks pavērsiens, jo lāzera tehnoloģijas maksā tūkstošiem dolāru, taču Neato šo tehnoloģiju izmanto savos produktos par pieejamām cenām.

    Neato lāzera sistēma veic nepārtrauktu telpas skenēšanu un pieņem tūlītējus lēmumus, balstoties uz ārējo sensoru saņemtajiem datiem. Tādā veidā Neato roboti, spēj radīt detalizētas un precīzas apkārtējās telpas kartes, kā arī veikt metodisku sūkšanu taisnās līnijās nevis pēc nejaušas shēmas. Botvision navigācija ļāva Neato izstrādāt D formas robotu ar trīs taisnām malām un lielu birsti visa robota platumā, nevis nelielu birstīti robota centrālajā daļā. Šāda forma ļauj veikt tīrīšanu maksimāli tuvu sienām un telpu stūros.

    Efektīva mājdzīvnieku spalvu savākšanas sistēma

    Nozares apskatnieki, tostarp arī CNET, min Neato kā vislabāko robotu-putekļu sūcēju mājdzīvnieku spalvu savākšanai. Lietotāji var iestatīt automātisku ikdienas tīrīšanu, ko īpaši novērtēs mājdzīvnieku saimnieki, kuri vēlas, lai viņu mājās nekrātos dzīvnieku spalvas.

    Botvac_D85 (1024x786)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arturs
    04.09.2015 11:08

    Izmantoju Neato XV Signature kādu pusgadu, un esmu ļoti apmierināts. Testos Neato pat ieliek manuprāt pārlieku dāragjam iRobotiem.
    Un cena manuprāt arī tīri ok Neato HV Signature par 340 EUR. Es USA pirku pa 299 USD, kas tur pat vien tagad ir.
    Vai filtrus arī viņi piedāvā iegādāties?

    STOKKER
    08.09.2015 16:08
    Reply to  Arturs

    Labdien! Jā, piedāvājam iegādāties arī filtrus! Pagaidām gan veikala sortimentā tie vēl nav, bet iespējams pasūtīt un saņemt divu nedēļu laikā!

    Aigars Vilcāns
    04.09.2015 18:10

    Piesakos uz testiem – man ir kundzīte kaķene kura dēļ vecuma met spalvu un zelta retrīvers => uz pagājušajiem Z=svētkiem tiku pie viena robota kurš arī bija domāt īpaši dzīvniekiem piemērots – nekā – nācās pēc mēneša tirgot nost, jo ar rertīvera spalvām netika galā. Ne nu teorētiski ja tika, tikai no robota bija maz labuma jo vizu laiku nācās staigāt tam pakaļ un pārbaudīt vai savācēj tvertnej nav pārāk daudz spalvu priekšā, jo pretējā gadījumā suņa spalvas sāka kalpot par “slotiņu” kura stumdīja putekļus un gružus pa visu māju….

    Edmunds
    05.09.2015 07:52

    Robots ir jālieto katru dienu vai biežāk. Tā nav ģenerāltīrīšanas iekārta , bet tikai tīrības uzturēšanas robots

    Aigars Vilcāns
    07.09.2015 10:14
    Reply to  Edmunds

    Tas skaidrs, ka pirms tam tik un tā ir jāiet pāri ar lielo tehniku un tik un tā tas jāturpina ik pa laikam – cepuri nost robotiem, jo pēc jaudīgā aparāta tas tik un tā izvelk mikro putekļus no paklājiem. Pirmajā nedēļā tika nobeigts filtrs, kas tika nomainīts un tad jau +/- viss bija ok, Bet kā jau minēju – neskatoties uz to, ka manis testētais bija paredzēts tieši dzīvniekiem nesagaidīju gaidīto efektu, ka atnākot mājās istaba būtu bez suņa spalvām – rezultātā nācās katru otro vakaru tīrīt rullīšus no uztītām spalvām kā arī varēja smuki novērot kā spalvas ir nevis sasūktas (savāktas) bet drīzāk ar ventilatoru sapūstas stūros un īpaši koridora rajonā smiltis no apaviem arī ir izstumdītas uz istabas pusi, jo konteinera priekšā spalvu attīrošā ķemme ir pilna ar spalvu un gruži netiek līdz savācēj konteinerim…

    Negaidu 100% aizstājēju, lai varētu slinkot, bet būtu priecīgs, ja tomēr pa dienu, kamēr esmu darbā kāds savāktu suņa spalvas un neapmaldītos meklējot bāzes staciju… Kā arī atnākot mājās, lai nav jāsēž un 20 min jātīra rullīši – iztīri konteineri un viss – tas ir tas ko sagaidu!

    Reklāma