Web Analytics
More
    Reklāma

    Vidējais viedierīču spēlēm atvēlētais laiks krīt par 36% gadā

    Jaunākie raksti

    ASV veikts pētījums, kas norāda uz spēlēm atvēlētā laika krasu samazināšanos. Pēdējā gada laikā vien spēļu spēlēšanai viedtālruņos un planšetdatoros patērēts par 36% mazāks laiks, nekā pirms gada. Tas ir uzskatāms par milzīgu kritumu un varētu jau tuvākajos pāris gados izmainīt mobilajām ierīcēm paredzēto spēļu industriju.

    Pētījumu veica Yahoo viedierīču statistikas analīzes uzņēmums Flurry, kas jau gadiem pēta ASV patērētāju ieradumus tieši viedierīču izmantošanā. Flurry analītiķi atklāj, ka ASV pēdējā gada laikā par 35% kāpis viedierīču izmantošanas laiks, kas nu jau sasniedz iespaidīgas 3 stundas un 40 minūtes diennaktī. Pamatīgs kāpums vērojams viedierīču lietotāju sociālo tīmekļu valgos pavadītajā laikā.

    Reklāma

    Flurry un Yahoo izrēķinājuši, ka mežonīgais spēlēm ziedotais laiks īsti nekur nav pazudis. Tas tāpat tiekot veltīts spēlītēm, tomēr nevis to spēlēšanai, bet gan apskatei Twitch un līdzvērtīgos servisos, kur daži spēlētāji spēlē, bet miljoni tam seko līdz. Bez vainas neesot spēļu izstrādātāji, kas pārsvarā paļaujas uz pirkumiem lietotnēs, bet nemaksājošiem klientiem nākas gaidīt pat vairākas stundas līdz viņa varonis ir atkal gatavs kaujai.

    tumblr_inline_ntoya0JzQM1qhxx5s_500

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    01.09.2015 12:29

    Protams un pamazaam izmirs speeleeshanas prieks, jo peedeejaa laikaa visas ir palikushas par shnjagu, kur tev jaapeerk visaadi suudi lai speeleetu. Tad nu nosit visu veelmi lejuplaadeet un speeleet. Kamdelj google joprojaam nav sadalja Pay Once And Play. Apple App Store tas ir un tad tur pamataa pirku speles.

    Kaspars
    01.09.2015 14:02
    Reply to  Nettwerk

    Nezinu par kādām pay once spēlēm uz iOS Tu runā, visas tur ir tādas pašas kā uz Android, bezmaksas spēle un tad tik maksā par katru štruntu, lai tiktu uz priekšu.

    Nettwerk
    01.09.2015 15:08
    Reply to  Kaspars

    Tad paskaties praatiigaak, vai arii tev nav iOS ieriice un nezini par ko runa.

    Kaspars
    01.09.2015 15:24
    Reply to  Nettwerk

    Waii cik lecīgs…

    Apskatījos, jā, tiešām tur tīri fiziski ir tāda sadaļa Pay Once & Play, my bad, bet tur tak kaut kāda draza tikai, final fantasy vienīgais, kas dzirdēts. Visas normālās- lasīt trendy- spēles tāpat ir pēc tā principa- bezmaksas spēle, maksas extras. Piemēram Real Racing vai Simcity Build It.

    Kaspars
    01.09.2015 14:34

    Pats arī vairs neko nespēlēju, gan tieši šīs maksāšanas tendences dēļ, gan arī tā, ka tās spēles jau tur palikušas pārāk sarežģītas, izstrādātāji cenšas atdarināt spēļu konsoļu iespējas telefonā, bet tajā mazajā ekrnā tas ir neērti un nevajadzīgi, turklāt bateriju norij vienā momentā, kas arī, nu ja man jāsēž mājās pie vada, kāpēc nespēlēt PS vai PC tad?

    Reklāma