Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm Smart Protect iznīdēs ļaunprogrammatūru kopā ar Snapdragon 820

    Jaunākie raksti

    Qualcomm vakar izziņoja Smart Protect, kas būs ražotāja izstrādāts viedierīču drošības risinājums. Qualcomm vēlas ieviest jaunas filozofijas drošības sistēmas jau aparatūras līmenī. Snapdragon 820 būs pirmais procesors, kurā taps iestrādāti Smart Protect risinājumi. Qualcomm sola, ka Smart Protect “skeneri” tērēs minimālu enerģijas daudzumu.

    Smart Protect pieskatīs lietotnes un servisus, lai nodrošinātu augstāko iespējamo drošību pret ļaundabīgu programmatūru. Smart Protect pamatā būs Qualcomm Zeroth platforma, kas spēj pati mācīties un papildināt ļaundabīgu programmatūru sarakstus ar svaigi konstatētiem apdraudējumiem.

    Reklāma

    Sākumā Qualcomm Smart Protect aizsardzība pret ļaundabīgu programmatūru būs pieejama tikai kopā ar Snapdragon 820 procesoru, bet tiek ziņots, ka jau šobrīd Avast, AVG un Lookout antivīrusu uzturētāji strādā, lai Smart Protect datubāzes iekļautu savos produktos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    01.09.2015 12:02

    Ja paveiksies, tad blackberry niša būs viņu.

    P.
    01.09.2015 16:23

    Mazliet nesaprotu, kāpēc tas tiek darīts hardware līmenī, jo tie laiki, kad programma/process spēja darboties priviliģētā līmenī ārpus operētājsistēmas kontroles ir sen garām. Vienīgais, kas man nāk prātā, ir, ka vīrusu skanēšana notiks tad, kad telefons ir standby un varēs to darīt ar minimālu resursu patēriņu.

    P.
    01.09.2015 16:44

    Ā, nu palasīju.

    Principā nekas jauns tas nav. Izrādās ka zem Android, antivīrusu aplikācijām nav nekādas superprivilēģijas, lai kontrolētu pārējās aplikācijas. Līdz ar to, tad tas SmartProtect ļaus _autorizētām_ aplikācijām caur SmartProtect API priviliģētā kārtā kontrolēt, ko dara pārējie procesi. Pie tam arī standby režīmā. Nu un tas ļaus, piemēram, detektēt aplikācijas, kas pie izslēgta ekrāna uzvedas aizdomīgi, piem, sūta SMS vai darbina kameru.

    01.09.2015 22:09
    Reply to  P.

    Kā tad tās Android antivīrusu programmas darbojas bez superprivilēģijām. Atrod kaut kādu vīrusu un tad nobļaujas: “Hei, es te atradu vienu drazu, bet diemžēl neko nevaru ar to iesākt.”? :)

    P.
    02.09.2015 21:49

    Ja pareizi saprotu, tad viņas var skanēt apk failus un mēģināt atpazīt malware pēc signatūrām. Taču reāli tās nezina, ko kurā brīdī katrs process dara.

    ProxyFromDeep
    03.09.2015 07:28

    Ar dievu kreisais kernelīt , attā kastomrekoverī … :D

    Reklāma