Web Analytics
More
    Reklāma

    Jabra Stealth apskats

    Gandrīz ideāla Bluetooth austiņa tiem, kas tās pārlieku bieži nezaudē.

    Jaunākie raksti

    Jabra iepazīstināja ar Jabra Storm un Jabra Stealth Bluetooth austiņām IFA 2014 ietvaros. Abi modeļi uzreiz nonāca redzeslokā ar nedaudz svaigāku pieeju Bluetooth austiņu filozofijai. Noteikti jāatzīmē, ka Jabra modeļu stiprās puses ir gandrīz perfekta skaņas kvalitāte, kā arī pieņemami izmēri un augsta uzbūves kvalitāte.

    Man Jabra kā zīmols ir vienmēr šķitis interesants, tomēr to ir visai grūti iegādāties, jo nākas “pārkāpt sev pāri” – cena tomēr bieži ir noteicošs faktors šādas perifērijas ierīces iegādei. Konkurentu Bluetooth austiņas ir lētākas, un, apskatot Bluetooth austiņu lietošanas nianses, laikam nākas atzīt, ka tās zūd biežāk par pildspalvām un šķiltavām.

    Reklāma


    Uzreiz atvainošos, ka ik uz soļa piesaukšu Nokia Bluetooth austiņas. Vienmēr esmu bijis tieši to lietotājs, ko daļēji varētu “norakstīt uz” ieradumu, daļēji uz labo cenu un ietilpīgajiem akumulatoriem.

    Jabra Stealth 004

    Tehniskās nianses un iespējas

    • Viedtālruņa vadība ar balsi (Siri un Google Now saderība)
    • Fona trokšņu samazināšana ar atsevišķu mikrofonu
    • HD Voice standarta atbalsts
    • NFC vienkāršotai savienošanai ar viedtālruni
    • Mūzikas straumēšana, podkāsti un pat GPS norādes
    • 6 stundu darbības laiks sarunu režīmā
    • Cena sākot ar 55 eiro interneta veikalos, Stealth UC versija ap 90 eiro

    Jabra Stealth 001

    Izskats un uzbūve

    Jabra Stealth ir pāris nianses, kas šo austiņu atšķir no citām. Man gribētos sacīt, ka Jabra Stealth nav ne liela, ne arī maza Bluetooth austiņa, tomēr ražotājs atradis vietu microUSB pieslēgvietai un arī vienai neredzētai pogai, kas atbild par Siri vai Google Now izsaukšanu. Nedaudz paslēpta ir zvana uzsākšanas un beigšanas poga – tā paslēpta zem Jabra logotipa. Ieslēgšana norit ar pabīdāmu slēdzīti, kas nepārprotami parāda, ka austiņa ir ieslēgta. Šī ir nianse, kas ir tiešām noderīga, jo ne vienmēr var sagaidīt īso mirkli, kad austiņa nomidžina gaidīšanas režīma gaismiņu.

    Jabra Stealth komplektā iekļauts neliels uzlādes vads, kā arī dažādi uzgaļi, lai nodrošinātu ideālu Jabra Stealth saderību ar lietotāja ausi. Norādīšu, ka aiz auss liekamie stiprinājumi varēja būt nedaudz lokanāki, bet, iespējams, tas ir mans pieradums pie Nokia veidoto austiņu specifikas.

    Teorētiski Jabra Stealth austiņa pieejama dažādās komplektācijās – nedaudz paplikā komplektācija, ko arī šoreiz apskatu, kā arī komplektācija ar USB spraudni, kas ievietojams datorā, padarot austiņu saderīgu ar Skype for Business lietotni.

    Jabra Stealth 009

    Akumulators

    Bluetooth austiņu viens no būtiskākajiem parametriem ir darbības laiks ar vienu uzlādi. Jabra Stealth sola nodrošināt aptuveni sešas stundas sarunu režīmā, kas vidēji aktīvam runātājam nodrošinās vismaz trīs dienu darbību ar vienu uzlādes reizi. Turklāt Jabra Stealth varēsi šo trīs dienu laikā nemaz neslēgt naktīs ārā. Bluetooth austiņas uzlāde aizņem aptuveni divas stundas.

    Gaidīšanas laiks tiek solīts 240 stundas jeb 10 diennaktis, kam gan īsti negribētos piekrist. Nelietojot (ar aktīvu Bluetooth savienojumu) varētu būt piecas diennaktis, bet ne 10.

    Jabra Stealth 003

    Skaņas kvalitāte

    Jabra Stealth nodrošina pārsteidzoši kvalitatīvu skaņu, kas ir visai liels pārsteigums pēc vairāku citu (lētāku) austiņu izmantošanas ikdienā. Biju pat pieradis, ka dažas austiņas pamatīgi cieš no tā, ka austiņa atrodas labajā ausī, bet telefons tiek ieslidināts kreisajā bikšu kabatā. Jā, tā bija Nokia austiņa, bet ko nu par to…

    Jabra nodēvējuši apkārtējās vides trokšņu novēršanu par Noise Blackout, tāpēc arī “otrā galā” sarunu biedrs tevi dzirdēs perfekti. To apvienojot ar HD Voice atbalstu, iegūstam neticamu rezultātu – skaņas kvalitāte ir kā pirmo reizi Bites tīklā izdzirdot HD Voice.

    Man ir jāatzīst, ka neko labāku par Jabra Stealth Bluetooth austiņas skaņu nav nācies citās austiņās baudīt.

    Jabra Stealth 011

    Citas iespējas

    Mūsdienām būtiska ir savienojuma izveide ar NFC savienojuma palīdzību, kas pamatīgi atvieglo austiņas pirmreizējo pievienošanu viedtālrunim. Protams, pieejama arī klasiskā iespēja Jabra Stealth pievienot, turot ilgāk zvana uzsākšanas pogu, lai viedtālrunis spētu austiņu atrast.

    Patīkami, ka Jabra Stealth pieejami programmatūras atjauninājumi. Tos nedaudz papētīju un nonācu pie secinājuma, ka katram pašam jāizlemj par to uzstādīšanas nepieciešamību, jo vairumā gadījumu jauninājumi neuzlabo kopējo ierīces darbību, bet pievieno ne visai aktuālas nianses.

    Jabra Stealth diemžēl izpalikusi skaļuma regulēšanas poga. Tā būs meklējama ražotāja Storm modelī. Vienīgā iespēja koriģēt skaļumu būs ar viedtālruņa palīdzību.

    Jabra Stealth 021

    Viedtālruņa lietotne

    Jabra Stealth pavada ierastās divas lietotnes – viena, kas atbild par paplašinātu austiņas darbības nodrošināšanu (to var arī neuzstādīt, ja nevēlies lietot pilnas Jabra iespējas) un Jabra Assist, kas piedāvā dažādas papildiespējas. Viena no papildiespējām ir Find My Jabra, jeb iespēja ar viedtālruņa palīdzību atrast nelielo Bluetooth austiņu. Darbība ir visai brutāla – viedtālrunis saglabā atmiņā vietu, kur pēdējo reizi bija savienots ar Jabra Stealth. Pastāv arī iespēja palūgt austiņai sākt izdot spalgus signālus, lai to varētu atrast.

    Lietotnes spēkos ir parādīt Jabra Stealth akumulatora uzlādes līmeni, kā arī jau minētās austiņas atrašanas ietvaros – vietu, kur atstāji automašīnu. Godīgi sakot, nekā tāda, kas man liktu uzstādīt viedtālrunī divas liekas lietotnes.

    Tātad – gribi uzstādi lietotni, negribi neuzstādi. Jabra Stealth tāpat būs savienojama un lietojama kopā ar viedtālruni bez nekādām lielām lietotnēm. To sakot jūtu, ka esmu kļuvis par iepriekšējo paaudzi :(

    Gala vārds

    Manuprāt, Jabra Stealth ir viens no labākajiem ražotāja veikumiem – par nedaudz augstāku cenu kā ierasts tiek iegūta perfekti nostrādāta Bluetooth austiņa. Tā piedāvā HD Voice, kas man šķiet pamatīgs pluss. Arī savienojums ar viedtālruni tiek nodrošināts labāks, nekā spēj piedāvāt konkurenti (vismaz tie, ar kuriem man bijusi darīšana).

    Sākuma komplektācijā iekļauti ierastie nieki, lai Jabra Stealth varētu smuki ievietot jebkurā ausī, kā arī patīkams bonuss ir automašīnas uzlādes adapters. Jabra Stealth cenu pamatīgi palielinās ar Skype saderīgā versija, bet par tās noderību neko nepateikšu, jo apskatam tika saņemta pati vienkāršākā Jabra Stealth versija.

    Jabra Stealth 018

    Iespējams, kāds atradīs pielietojumu Jabra Stealth pogai, kas aktivizē balss komandas Siri un Google Now balss asistentu servisiem. Tas pats attiecas uz iespēju Jabra Stealth klausīties podraides, kas nav ideāls risinājums mono skaņai, kaut gan, kas zina… Cilvēki ir dažādi.

    Vienīgā iebilde pret Jabra Stealth uzbūvi ir izmantotais pārāk stingrais plastmasas āķis, kas liekams aiz auss. Tas ir nedaudz par biezu, nedaudz par stīvu. Iespējams, ka tas varētu traucēt briļļu un saulesbriļļu nēsātājiem. Kādam varētu nepatikt skaļuma regulēšana tikai ar viedtālruņa palīdzību.

    Milzīgs pluss mūsdienu aizņemtajā pasaulē ir microUSB uzlādes pieslēgvietas izmatošana. Jā, runā, ka Nokia lādētāju skaits pieckārt pārsniedz planētas iedzīvotāju skaitu, bet Nokia dienas ir (vismaz pagaidām) skaitītas, tāpēc microUSB ir labāka izvēle par jebko citu.

    Uzskatu, ka Jabra Stealth cena nav nemaz tik asiņaina. Vismaz ne cilvēkam, kas nemēdz savas Bluetooth ausis zaudēt pārlieku bieži. To pašu Nokia Bluetooth austiņu cenas ir niecīgas un sākas jau ar 11 eiro, kas varētu radīt vairākus pārdomu mirkļus pirms izšķiršanās par labu Jabra Stealth.

    Jabra Stealth cenas Latvijas Interneta veikalos

    Gandrīz ideāla Bluetooth austiņa tiem, kas tās pārlieku bieži nezaudē.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & materiāli
    8
    Programmatūra
    5
    Baterija
    9
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    :)
    29.08.2015 08:23

    Un man likas ka es viens austinas zaudeju pa dazam gada laika.

    Andris Briedis
    25.09.2015 22:27
    Reply to  :)

    Tiešām kāds vēl lieto šāda tipa austiņas? Es domāju tādas bija stilīgi nēsāt kādus gadus 7 atpakaļ, ja biji celtnieks vai cementa sagādnieks :)

    26.09.2015 07:22
    Reply to  Andris Briedis

    Un kāpēc, lai šādas austiņas nebūtu aktuālas arī tagad?

    Andris Briedis
    27.09.2015 00:56

    Vienkārši ļoti sen nav redzēti cilvēki ar šāda veida austiņām. Ar vadu gan, arī biznesa cilvēki ar lepniem tālruņiem (tā ka nevarētu būt, ka nelieto, jo nevar atļauties).
    Manuprāt 3 iemesli, kādēļ vada stereo ausis varētu būtu pārākas pār šīm mono-ausīm:
    1. Dzirdamība gan sarunām, gan mūzikai noteikti ir labāka vada ausīm (vismaz otrā ausī negāžas fona troksnis).
    2. Lielākā vējā mikrofonu var pietuvināt mutei, vai aizsegt ar roku, tādējādi būsi dzirdams
    3. Vada austiņas nekad nebūs izlādējušās

    Tīri interesanti būtu palasīt komentāros par šāda tipa austiņu pielietojumu praksē mūsdienās (2015). Kādas profesijas/amata cilvēkiem vai kādus darbus veicot, tādas noder/nepieciešamas?

    Raimonds Vilums
    06.09.2016 17:46

    Nesen sanāca patestēt šo modeli un salīdzinot ar Sennheiser Presence ir tikai normāla skaņa saņemot zvanus, bet otrā galā nakts pret dienu, jo visi fona trokšņi un vējš ir nost salīdzinot ar Jabra. Cena gan Presence ir liela, laikam tie 3 mikrofoni un neodīma magnēts ar firmas vārdu taisa to lielo cenu, bet nopirku jau otru tādu pašu no Amazone.de par 109 euro pēc divu gadu lietošanas ikdienā un esmu ļoti apmierināts. Ļoti ilgi darbojas ar vienu uzlādi, ļoti ātri lādējas un vismaz manai ausij ir ļoti ērta, nēsāju praktiski katru dienu izslēdzot vakarā. Skaņas kvalitāte nav salīdzināma pat ar pašu telefonu ar austiņu ir daudz tīrāka un labāka balss. Šobrīd Iphone 6S plus lietoju. http://en-us.sennheiser.com/ear-bluetooth-headset-smartphones-presence

    Reklāma
    Gandrīz ideāla Bluetooth austiņa tiem, kas tās pārlieku bieži nezaudē.Jabra Stealth apskats