Web Analytics
More
    Reklāma

    Google beidzot atbild Eiropas pretmonopola tiesvedībā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība formāli uzsāka aprīļa vidū tiesvedību Google monopola stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, dodot priekšroku saviem servisiem un veikaliem. Tika norādīts, ka Google ir 10 nedēļas, lai atbildētu uz izvirzītajām apsūdzībām. Google nelabvēlīgs iznākums tiesvedība varētu izmaksāt pat līdz 6 miljardiem dolāru.

    Google ir snieguši atbildi Eiropas Savienībai, norādot, ka, iespējams, Eiropa ir maldināta, jo Google neesot pārkāpuši nevienu likumu vai ekonomikas pamatnostādni. Google jau iepriekš norādīja, ka neietekmē tiešsaistes veikalu izvēli un negrasās negodīgi konkurēt tirgū. Turklāt konkurentu apmeklējums vidēji audzis par 227%. Google norāda, ka Eiropa vēlas tai uzspiest tos pašus nosacījumu, ko īstiem monopoliem – gāzes un elektrības piegādātājiem. Tomēr Google meklētājā konkurenti esot tikai viena klikšķa attālumā. Google neesot ieinteresēta pārtraukt savu izaugsmi un inovācijas, lai konkurenti varētu attīstīties.

    Reklāma

    Tajā pašā laikā Eiropas Savienība atklāj arī otru fronti pret Google, uzsākot uzmeklēšanu pret Android. Pagaidām nav pieejama pilna informācija par to, ko Android nodarījis Eiropas Savienībai. Iespējams, ka Android pirmās iestatīšanas laikā nāksies piedāvāt arī citus meklēšanas servisus kā tas ir Windows. Google meklēšanas rezultātu un tiešsaistes veikalu monopola stāvokļa izmantošanas izmeklēšanā lielākās problēmas saistītas ne tikai ar veikaliem, bet arī ar ceļošanu. Google paspējuši izrēķināt, ka viņi ir tie apbižotie, jo cilvēkiem ir pieejami ne tikai citi meklētāji  (Bing, Yahoo, Quora), bet arī citi servisi spēj pamatīgi pelnīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma