Web Analytics
More
    Reklāma

    LG prezentē salokāmu mobilajām ierīcēm paredzētu bezvadu tastatūru

    Jaunākie raksti

    Nevarētu teikt, ka Android (un arī iPad) planšetdatori būtu izmantojami kaut cik nopietnai strādāšanai. Vismaz ne bez ārējas fiziskas tastatūras, kas ļauj pienācīgā ātrumā un efektivitātē drukāt tekstu. Lai arī pieejamo tastatūru klāsts ir gana bagātīgs, tomēr vairums no tām aizņem gana daudz vietas un visādi citādi mobilo ierīci padara izmēros lielāku un smagāku.

    LG ir izdomājis risinājumu – sarullējamu bezvadu Rolly Keyboard tastatūru (modelis KBB-700). Sarullētā stāvoklī šī tastatūra izskatās pēc nesagriezta suši ruļļa. Attālums starp taustiņiem ir 17 mm un tā veidota no izturīgas plastmasas. Tastatūrā iebūvēts arī planšetdatoru (ar maksimālo izmēru 10 collas) un telefonu tureklis, kas ļauj ērtāk redzēt ierīču ekrānā notiekošo un tastatūra izmantojot Bluetooth 3.0 bezvadu savienojumu spēj pieslēgties pie divām dažādām ierīcēm vienlaicīgi. LG Rolly Keyboard barojas no vienas AAA tipa baterijas. Aksesuārs automātiski ieslēgsies līdzko tiks izrullēts un izslēgsies sarullētā stāvoklī.

    Reklāma

    Uzņēmums vēsta, ka šī tastatūra kopā ar citiem premium ievades aksesuāriem tiks atrādīta jau nākošnedēļ Berlīnē notiekošajā IFA 2015 tehnoloģiju izstādē. Šis ir patiešām interesants tastatūras koncepts un Kursors.lv pavisam noteikti centīsies apskatīt šo ierīci skrējienā caur IFA 2015 stendiem.

    LG nav vienīgais uzņēmums kas mēģina ienest jaunas vēsmas šādu tastatūru jomā. Pavisam nesen mediju uzmanība tika pievērsta Microsoft radītajam tastatūras prototipam, kurā iestrādāts atsevišķs displejs.

    https://www.youtube.com/watch?v=-BOmdKWrBrs

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gunārs Heinsbergs
    28.08.2015 09:41

    Izskatās skaisti…

    Ksspars Lccis
    28.08.2015 10:08

    taustiņa gājiens 17 mm – eto kuda tas taustiņš tā cilpo gandrīz 2 centimetrus???

    Kaspars
    28.08.2015 11:05
    Reply to  Ksspars Lccis

    laikam kļūdiņa – 1,7mm, bet citādi jau parikte interesanta, īpaši ceļojumiem/komandējumiem, kad brauc ar rokas bagāžu.

    28.08.2015 21:26
    Reply to  Kaspars

    Paldies par norādi! Palasījos kas ir “key pitch” un sapratu, ka tas ir attālums starp blakus esošo taustiņu centriem. LG norāda, ka tas ir gandrīz tik pat cik klasiskām lielāku datoru tastatūrām, kam šis rādītājs ir 18 mm. Teksts palabots!

    Raivis Rasnačs
    28.08.2015 12:48

    LG tiešām ir pelnījis lielu cepumu par pēdējā laika produktiem. G4 ir lielisks flagmanis un vēl šādi interesanti aksesuāri. Microsoft Foldable Keyboard arī nav slikts, bet tomēr ne tik kompakts risinājums.

    Reklāma