Web Analytics
More
    Reklāma

    Cilvēki veidojot nedrošus Android ekrānslēgu zīmējumus

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka cilvēku slinkums un stulbums liek veidot nejēdzīgi vienkāršas paroles, kas noved pie ātri uzlaužamiem e-pastiem, mākoņdatu servisiem un sociālo tīmekļu servisiem. Diemžēl tas pats attiecas uz ekrānslēgu shēmām, kas jāizzīmē ar pirkstu PIN koda ievades vietā. Cilvēki veidojot pārāk vienkāršas shēmas, kurās  attēlo savu vārdu pirmos burtus vai līdzīgus, vienkārši uzminamus zīmējumus.

    Drošības shēmas izzīmēšana ekrānā var aizstāt paroli, turklāt teorētiski 3 x 3 punktu laukumā iespējamas aptuveni 400 000 dažādas shēmas. Norvēģu Zinātņu un tehnoloģiju universitātes pētnieki analizēja cilvēku ieradumus un atklāja, ka 77% zīmējumu sākas stūrī. Ap 44% tiek zīmēti no kreisās puses uz labo un no augšas uz leju. Absolūti lielākā zīmējamo paroļu daļa saturu minimumu – četrus savienotus punktus.

    Reklāma

    Tie ziņots, ka neveiksmīgi izvēlēta zīmējuma shēma ir nedaudz drošāka par paroli “123456”, tomēr cilvēki vēl arvien netiek vaļā no sliktajiem ieradumiem. Pētnieki izskaitļojuši, ka pilnīgi pietiktu ar piecu punktu savienošanu, burtu nezīmēšanu, kā arī shēmu savienojošo līniju paslēpšanu zīmēšanas laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma