Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izsludina iPhone 6 Plus kameru nomaiņas programmu

    Jaunākie raksti

    Apple iPhone 6 Plus viedtālrunis ir aprīkots ar pašu labāko Apple jebkad radīto kameru un tās “necilie” 8 megapikseļi uzskatāmi norāda, ka megapikseļu skaits nav izšķirošais kvalitatīvu attēlu uzņemšanā. Tomēr izrādās, ka arī šī kamera nav bez saviem trūkumiem.

    Apple ir izziņojis iSight kameru nomaiņas programmu un tā attiecas uz iPhone 6 Plus viedtālruņiem, kas pārdoti kopš šī telefona izlaišanas 2014. gada septembrī līdz 2015. gada janvārim. Apple atzīst, ka mazā daļā šīs problēmas skarto telefonu ir iekļauta bojāta komponente, kuras nekorektās darbības rezultātā telefons uzņem izsmērētus attēlus. Iespējams, pie vainas optiskās attēla stabilizācijas sistēma, jo “parasto” iPhone 6, kam šādas sistēmas nav, konkrētā problēma neskar.

    Ja arī tavs telefons uzņem izsmērētus attēlus, jādodas uz kameras nomaiņas programmas tīmekļa vietni un jāievada ierīces sērijas numurs. Tādā veidā tiks noskaidrots vai ierīcei pienākas remonts. Remonta gadījumā jāgriežas pie autorizētajiem Apple servisa centriem: BCCS vai Capital. Apple tīmekļa vietnē norādīts, ka šīs problēmas gadījumā nav jādodas pie mobilo sakaru operatora (Latvijas gadījumā LMT). Nododot ierīci uz remontu, servisā tiks pārbaudīts vai tai nav novērojamas kādas citas problēmas. Nevajadzētu sadomāties, ka šī remontdarba ietvaros tiks salabotas arī citas paša lietotāja radītas ķibeles, piemēram, sasists displejs. Tāpat arī lietotājam pašam ir jāparūpējas par datu rezerves kopijas izveidošanu.

    Vairāk informācijas Apple tīmekļa vietnē: iSight Camera Replacement Program for iPhone 6 Plus

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.08.2015 13:46

    Kāds varbūt var konkrēti pateikt, kā šis process notiek – apmaina uzreiz vai arī telefons ir jāatstāj?

    23.08.2015 15:07
    Reply to  Māris Antons

    Loģiski būtu, ja ierīce tiktu atstāta. Nav jau tā, ka servisos ir 100 meistari, kuri tā vien gaida, kad varēs mesties Tava telefona remontdarbos.

    23.08.2015 15:08

    es jau saprotu, bet tā atstāšana vienmēr tā ne visai

    P.
    23.08.2015 20:02

    … bet ekrāns taču saplīsa dusmās par izsmērēto bildi…

    Raivis Rasnačs
    23.08.2015 20:10

    Prieks, ka šoreiz tiek atzīta kļūda un piedāvāts risinājums. Antenu problēmas gadījumā tika pateikts “neturi viņu tā” un viss.

    23.08.2015 20:37

    Apple diezgan regulāri izziņo līdzīgas remonta vai ierīču nomaiņas programmas. Paši esam rakstījuši par vairākām no tām.

    Ieintriģēji mani uzmeklēt kāds tad bija Apple komentāros par to antenas gadījumu. Atradu uzņēmuma paziņojumu, kurā vaina tika novelta uz formulu pēc kuras tika rēķināts signāla iedaļu attēlojums.

    Upon investigation, we were stunned to find that the formula we use to calculate how many bars of signal strength to display is totally wrong. Our formula, in many instances, mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display 4 bars when we should be displaying as few as 2 bars. Users observing a drop of several bars when they grip their iPhone in a certain way are most likely in an area with very weak signal strength, but they don’t know it because we are erroneously displaying 4 or 5 bars. Their big drop in bars is because their high bars were never real in the first place.

    Raivis Rasnačs
    23.08.2015 21:03

    Diezgan murgains tas pamatojums. Es joprojām uzskatu, ka tā bija “nedaģelka”, par kuru ražotājam jānes atbildība, bet toreiz tas diemžēl netika pienācīgi darīts.

    Skats
    24.08.2015 11:28

    Optiskās attēla stabilizācijas sistēmas nepieciešamību man grūti saprast, jo lietojot Nokia N8 grūti uzņemt izsmērētus attēlus principā, un bez kādas OIS. Noknipsēju trīs attēus it kā drošībai un visi trīs vienmēr sanāk normāli.

    Jānis Logins
    24.08.2015 13:46
    Reply to  Skats

    Kamera un baterija ir vienīgais, kāpēc vēl turos pie N8. Pārējais nu tā, vai arī nekā.

    Skats
    25.08.2015 18:32
    Reply to  Jānis Logins

    Nu, man vēl navigācija noder un ar 0pera mini internetu lietot var normāli.
    Plus – 16.GB atmiņai nav ne vainas. Pa laikam apskatos jaunos telefonus, patīksminos, salīdzinu un nopūšos – vēl nav tomēr vērts pirkt jaunu.:)

    24.08.2015 16:03
    Reply to  Skats

    Optiskā attēla stabilizācija visvairāk nepieciešama, lai uzlabotu attēlu kvalitāti slikta apgaismojuma apstākļos, kad kameras atvērumu mēģina turēt maksimāli ilgu un tāpēc liels risks izkustināt ierīci un “izsmērēt” attēlu.

    24.08.2015 18:41

    Vai arī filmējot video. Ir stipri liela starpība ar un bez stabilizācijas, ja filmē esot kustībā, neatkarīgi no tā, vai tiek izmantota digitālā vai optiskā stabilizācija.

    P.S. Neatceros kuram, bet vienam no telefonu ražotājiem bija tik laba digitālā stabilizācija, ka daža laba optiskā stabilizācija varēja iet stūrī nokaunēties.

    24.08.2015 21:07
    Reply to  Kaspars

    Jā, protams, video tas arī noder :)

    Artis
    25.08.2015 15:57

    Mums ir 3 iPhone 6 + un visi tajā lapā kvalificējas remontam… Reāli nekādu problēmu neesam novērojuši… Ir jēga nest uz servisu?

    25.08.2015 16:05
    Reply to  Artis

    Es domāju, ka prātīgāk būtu aiznest. Ja jau Apple pēc sērijas numura secina, ka telefonos ir potenciāls būt brāķa komponentei, tad labāk to par Apple naudu (un savu laiku) nomainīt nekā pēc tam kost zobos, kad problēma pienāks (ja pienāks).

    Reklāma