Web Analytics
More
    Reklāma

    Project Ara atteiksies no ierīci saturošiem magnētiem

    Jaunākie raksti

    Šīs nedēļas Project Ara ziņas ir ļoti nepatīkamas. Nedēļa iesākās ar ziņu par Project Ara iznākšanu testētājiem – tā atspiesta tālāk uz 2016. gadu, kas var nozīmēt drīzāk 2016. gada noslēgumu, nevis janvāri. Turklāt sašķobījusies arī informācija par Project Ara testētājvalstīm. Jau šogad Project Ara testiem vajadzēja sākties Puertoriko, bet Google tā arī nebija spējuši izziņot aptuvenu termiņu, kad Project Ara viedierīces būs iegādājamas.

    Tikko iztvītots, ka Project Ara saskārusies ar ļoti smagu pārbaudījumu – saliekamie viedtālruņi netiks saturēti kopā ar magnētiem. Magnēti esot pārāk nenoturīgi un tie izgāzušies viedtālruņu nomešanas testos. Project Ara plānos bija izmantot magnētus, kuriem būtu jāpievada enerģija tikai moduļu nomaiņai. Pārējo laiku magnēti turētos kopā bez papildus ārējas enerģijas pievades.

    Reklāma

    Atteikšanās no magnētiem varētu apgrūtināt Project Ara moduļu nomaiņas procesu. Dažviet tīmeklīt tiek minēts, ka Project Ara ir bijis pārāk ambiciozs projekts pat Google iespējām. Project Ara apvienojot pārāk daudzus tehnoloģiskus izaicinājumus, tāpēc saliekamo viedtālruņu iznākšana nav paredzama un pat ir apdraudēta.

    Daudziem par lielu pārsteigumu šī gada janvāra sākumā Google beidzot spēja parādīt strādājošu Project Ara viedierīci. 2014. gadā tik labi ar Project Ara neveicās un tā parādīšana nebija dēvējama par lielu uzvaru. Šogad Project Ara viedierīcē veiksmīgi tiks startēta Android operētājsistēma un bija iespējams nomainīt moduļus neizslēgtam viedtālrunim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    20.08.2015 13:22

    Njā, nu tai metāla rāmī sataisīt katrā nodalījumā gropītes/sliedītes, lai katru gabaliņi no sāna iestumtu ir nereāli? vienu kopīgo lielo vāku pa virsu un droši kā bankā… bet nu ja ļoti grib lai visi redz ka telefons salikts no “flīzītēm” tad savādāk, tad jāpiedomā pie fiksējošas apmalītes, vai kādām fiksējošajām “ķepiņām” katrai flīzītei – kas neļautu tai izslīdēt no vietas…

    20.08.2015 16:12
    Reply to  Uldis M.

    Skočs. Risinājums ir skočs :)

    x
    20.08.2015 14:16

    gruzīnu valodā ara nozīmē nē

    google no[w]

    Piektdiena ir klāt
    20.08.2015 17:18

    ja ne skočš, tad apbusējā ļozene točna!

    Reklāma