Web Analytics
More
    Reklāma

    Google samazinās uzspiesto lietotņu apjomu

    Jaunākie raksti

    Samsung Galaxy Note5 ir pirmais pamanītais viedtālrunis, kam Google nav uzspiedusi Google+ lietotnes obligātu klātbūtni. Daži šajā faktā saskata Google+ galu, tomēr tā tas gluži nav. Google sākusi samazināt ražotājiem (un attiecīgi arī lietotājiem) obligāti uzspiestās lietotnes.

    Android Open Source Project ietvaros jebkurš var iegūt visu nepieciešamo pašbūvētas Android versijas izveidei. Viedtālruņu ražotājiem tiek piedāvāts arī bezmaksas Android pirmkods. Nedaudz cits stāsts ir par Google lietotņu uzstādīšanu viedierīcēs. Tikko ražotājs vēlas viedierīcē uzstādīt Play Store vai Gmail, uzreiz komplektā tiek saņemt noteikts Google izveidoto lietotņu klāsts. Tās nākas bez izņēmuma uzstādīt viedierīcē. Google nav vienīgais grēkāzis, arī Apple un Microsoft viedtālruņos izvietotas reti izmantotas lietotnes.

    Reklāma

    Par laimi, obligāti uzspiestu lietotņu skaits sāk samazināties. Android operētājsistēmas izmantotāji turpmāk varēs viedierīcēs neiekļaut Google Play Games, Google Play Books, Google+ un Google Newsstand lietotnes. Jau iepriekš no obligātajiem sarakstiem pazuda Google Earth un Google Keep.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    20.08.2015 13:16

    “Daži šajā faktā saskata Google+ galu” tieši tā, nosprāgs tā pat kā nosprāga Orkut

    Guntiss
    21.08.2015 00:44

    Ja vēl varētu tikt vaļā no visādiem hangoutiem, kioskiem, grāmatām, mūzikas un vēl šādas tādas gugles drazas, ko izmanto labi ja katrs simtais viedtālruņa lietotājs, būtu pavisam ideāli.

    Vientviesis
    25.08.2015 15:08

    Kretinē, ka es play vietnē nevaru ne iekomentēt, ne nobalsot par android aplikāciju bez tā bezjēdzīgā google+ akaunta. Principa pēc es viņu ignorēju. Ja man jau ir googles akaunts kā tāds aplikāciju iegādāšanai, tad kāda [ļoti cenzēts] pēc man vajag vēl citu akauntu, lai es varētu morāli atbalstīt (vai pakritizēt) aplikāciju izstrādātājus? Ļoti ceru, ka tas google+ nosprāgs pie visiem velniem un kompānija beidzot atkal ļaus izmantot parasto googles akauntu, lai padalītos ar pieredzi aplikāciju izmantošanā.

    Reklāma