Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Project Sunroof parāda ieteicamo saules paneļu izvietojumu

    Jaunākie raksti

    Google izveidojuši ļoti noderīgu projektu Sunroof, kas parāda labākās vietas saules paneļu izvietošanai. Protams, visa pamatā ir Google Maps, kā arī savāktie dati par tuvumā esošu ēku un koku augstumiem. Tiek ņemti vērā vidējie laika apstākļu dati, kas nozīmē, ka Google Project Sunroof var kļūt par ļoti spēcīgu rīku saules paneļu izvietošanas plānošanai.

    Diemžēl šobrīd Project Sunroof pieejams vien Sanfrancisko un Bostonā. Project Sunroof būs nepieciešams ievadīt mājas adresi un aptuveni elektrības rēķina summu, Project Sunroof izrēķinās ieteicamo saules paneļa izvietojumu, iegādes un uzstādīšanas izmaksas. Project Sunroof piedāvās arī sarakstu ar vietējiem pakalpojumu sniedzējiem, kas uzstāda saules paneļus. Google atzīst, ka informāciju daļēji sponsorē ieinteresētās puses – saules paneļu ražotāji un uzstādītāji.

    Reklāma

    Iepriekš rakstījām, ka Mercedes-Benz un Tesla ražo pamatīga izmēra akumulatorus, kas paredzēti elektroenerģijas uzkrāšanai mājokļos un uzņēmumos. Ar šo produktu līniju Tesla vēlas mazināt fosilā kurināmā degšanas procesā radītā oglekļa dioksīda nokļūšanu Zemes atmosfērā, un, protams, pasakaini nopelnīt. Lētākais Tesla Powerwall akumulators maksās 3000 ASV dolārus, bet 10 kWh ierīce – 3500 dolārus. Pircējam gan būs vēl jāmaksā par tās uzstādīšanu un strāvas pārveidotāju. Tesla akumulatoriem nodrošinās 10 gadu garantiju un to varēs palielināt vēl uz 10 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma