Web Analytics
More
    Reklāma

    Google oficiāli atliek Project Ara iznākšanu līdz 2016. gadam

    Jaunākie raksti

    Google ar Project Ara cenšas izmainīt filozofiju par mūsdienu viedtālruņa iespējām un izskatu. Project Ara vajadzētu nonākt pie pircējiem apmēram gada laikā un Project Ara komanda ar video ziņo par saviem panākumiem. Lielākais Project Ara izaicinājums ir esošo tehnoloģiju pielāgošana saliekamā viedtālruņa kopā saturēšanai un darbināšanai. Project Ara varēs piemeklēt sev nepieciešamās tehniskās nianses (kameras, procesorus utt.), kā arī izskata noformējumus. Ara konfigurācijas aplikācija tiek salīdzināta ar Moto Maker sistēmu, kas ļauj izvēlēties dažādus Motorola Moto X viedtālruņa aizmugures vāciņus. Tikai Project Ara ir daudz plašākas pielāgošanas iespējas.

    Diemžēl šobrīd tiek ziņots, ka Project Ara iznākšana testētājiem atspiesta tālāk uz 2016. gadu, kas var nozīmēt drīzāk 2016. gada noslēgumu, nevis janvāri. Turklāt sašķobījusies arī informācija par Project Ara testētājvalstīm. Jau šogad Project Ara testiem vajadzēja sākties Puertoriko, bet Google tā arī nebija spējuši izziņot aptuvenu termiņu, kad Project Ara viedierīces būs iegādājamas.

    Reklāma

    Daudziem par lielu pārsteigumu šī gada janvāra sākumā Google beidzot spēja parādīt strādājošu Project Ara viedierīci. 2014. gadā tik labi ar Project Ara neveicās un tā parādīšana nebija dēvējama par lielu uzvaru. Šogad Project Ara viedierīcē veiksmīgi tiks startēta Android operētājsistēma un bija iespējams nomainīt moduļus neizslēgtam viedtālrunim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    18.08.2015 12:23

    Pirms dažiem gadiem kad parādījās Phonebloks koncepts, likās Wou! Super ideja!
    Bet tagad kaut kā vairs pat īpaši neuzrunā šāds konstruktors… šodien dodu priekšroku nostrādātam viengabala viedtālrumim – kurš rada lielāku uzticamības sajūtu, nekā no gabaliņiem sasprausts konstruktors… Galu galā mūsdienās ja pērc premium klases viedtālruni – tad visas tā komponentes būs augstā līmenī – gan kamera, gan skaņa, u.t.t. līdz ar to neprasās apgreidot atsevišķas komponentes.

    18.08.2015 12:39
    Reply to  Uldis M.

    Iedomājos tieši to pašu. Tagad pat 120…150 dolāru Meizu un Xiaomi piedāvā tādas komponentes, kas liek dikti saspringt arī Galaxy S6. Protams, pats topu tops ir padārgs, bet neviens jau nezina Ara telefona gala cenas.

    Sirdi nesilda Google ņemšanās ap Nexus un lēnie apdeiti. Ar Ara telefoniem 100 punkti būs ziepes visu laiku.

    davfreim
    18.08.2015 16:52

    Teorētiski jau foršs konstruktors, bet praktiski domāju, ka saderības murgs, ja simtiem dažādu detaļu un dažādās kombinācijās, tad noteikti radīsies problēmas.

    Reklāma